Po dalsom hladani mi proste vyslo, ze ten kellys gate 30 je najlepsi nakup v tejto cene, vedeli by ste mi niekto kto sa vyzna potvrdit ze to neni nezmysel ?
Ahoj. Ja mám kellys gate 30 2019. Je to dobrý bicykel ale nerob tú istú chybu ako ja a choď si bicykel skúsiť. Aspoň si naň sadnúť. Ja som vybral na internete a tak to dopadlo. Po prvej jazde som zistil že sa na ňom necítim pohodlne. Z počiatočného nadšenia bola nechuť niekde vôbec sa na ňom presunúť ale to bol koniec roka a tento rok to vyriešil oveľa kratší predstavec a zvykol som si. Inak pocity sú z neho tento rok po cca 800-900km dobré akurát pôjde určite nová vidlica a skoro som zabudol na otravné buchajuce bovdeny v ráme.
Cau, ak jazdis radsej na ceste a pripadne v miernom terene, tak ten GT Zaskar nie, pretoze ma zbytocne trailovu geometriu (sedlovka smerom dozadu, ostrejsi uhol vidlice). Horsie sa potom slape napr. do kopca. Kellys Gate 30, Focus Black Forest Ltd 27 a Focus Whistler 3.8 su dobre volby. A ak ti nevadia 29" kolesa vzhladovo (pisem to len preto, lebo mne trosku hej ), tak odporucam ten Focus Whistler 3.8, lebo na cestu, pekne lesne cesticky a podobne by mali byt 29" kolesa s tymi Schwalbe plastami idealne.
A ozaj, na nejake cinske zlepence predavane na alze pod znackou Sava, Romet a pod., rovno zabudni Iba ze by si chcel vyhodit peniaze do kanala za odpad...
No a este by som dodal, ze sa nedaj odradit skusenostou MichalTN, lebo ten bike sam osebe nemusi byt zly, skor to vyzera iba na zly vyber velkosti (t.j. prilis velky bicykel). Zaroven je ale pravda, ze vela XC bikeov ma dnes az prilis zavodnu geometriu, takze sa treba "hrbit" nad riaditkami a vysoko zdvihat hlavu, aby clovek videl dopredu. A aj ten Gate 30 ma pomerne dlhu hornu trubku, takze je dost mozne, ze sa na nom treba dost natiahnut. No mnou odporucany Whistler 3.8 ju ma kratsiu, takze by nemal byt tento problem
OK ďakujem za pomoc, zoberiem teda ten focus whistler, ale ešte by som sa chcel opýtať či to má vzduchovú vidlicu, lebo som to tam nikde nenašiel napísane a ešte by ma zaujímalo či by mi ten M/44cm mohol byť dobrý keď mám 178 cm, nakoľko si ho nemám kde vyskúšať.
bike5203 vyskou 178 cm si tak na pomedzi medzi M a L. Fakt neviem definitivne povedat, no trochu som nachylny odporucit skor M. Pisem to aj preto, lebo mam 180 cm a minuly rok som mal tento https://sadesport.sk/sk/horske-bicykle-mtb-hardtail-29/11269-scott-scale-980-2019-yellowblack.html vo velkosti L a vzdialenost sedanky od riaditok sa mi zdala byt dost velka aj ked som vymenil predstavec za kratsi o 2 cm. Musel som byt dost nahnuty a hlavu mat az prilis naklonenu hore na moj vkus. Ak ti ale trochu zavodnejsia poloha nevadi, tak kludne mozes aj L zobrat. Bohuzial sa neda takto poradit viac...
A RockShox 30 Silver TK ma vzduchovu komoru (v kombinacii s pruzinou), takze sa da tuhost nastavovat tlakom vzduchu. Vec, ktoru ale mozno nevies je to, ze musis zaroven kupit aj pumpu na vidlice Nejde pouzit klasicku pumpu na kolesa.
ace_9 ešte by som sa ťa chcel opýtať, že či si nemyslíš, že by ten bicykel mohol byť pomalý na rovinkách keďže rád chodím aj na asfaltové cyklotrasy resp. či sa s tým dá ísť okolo 30km/h bez nejakej extrémnej námahy ?
Myslim, ze by nemal byt problem. Aj plaste su viac orientovane na lahsie odvalovanie ako na velku prilnavost v terene. Ale ako na kazdom horskom bicykli, 30-ka stale vyzaduje pomerne dost slapat aj na rovnej ceste v bezvetri. Ak si ale takymi rychlostami jazdil aj na starom bikeu, tak na tomto novom to bude jednoduchsie Rychlejsie su potom uz len gravel alebo cestaky.
Ahoje bicykel mi prišiel, ale chcel by som sa opýtať či je to normálne keď schádzám len z trochu vačšieho obrubníku a sedím pri tom na sedlovke tak bicykel vydá strašne divný zvuk takého puknutia , keď na nej nesedím tak to nespraví. Je to normálne ?
Cau, normalne to nie je Predpokladam, ze sedlovku (trubka pripojena k sedlu) nemas prilis vysoko, takze dost velka cast z nej je stale zasunuta. A asi to robi odkedy ho mas, ze? Nie az neskor. Ak sa to pukanie ozyva cisto len ked sedis a ked stojis na pedaloch nie, tak skus pripadne vytiahnut cele sedlo so sedlovkou a vsetky skrutky drziace sedlo na sedlovke mierne povolit a znovu pozatahovat. A potom ocisti dokladne sedlovku a vnutro sedlovej trubky. Idealne aj nejakym cisticom ako napr. izopropyl alkohol. Potom na sedlovku nanes jemnu vrstvu vazeliny (ak nemas, tak nic, pripadne len rozotri olej na retaz trochu, naozaj len malo, aby to bolo skoro suche) a daj sedlovku naspat a opat dokladne zatiahni. Ak to bude dalej pukat, tak skus aj napr. poskakovanim na sedle zistit, ci sa ten zvuk ozyva stale. Ak ano, tak napis este sem alebo vytvor novu temu. Cisto nahodou nemas nejaky zadny blatnik, ze? Raz som mal taky ten blatnik z plastovej folie pripevnenymi stahovacimi paskami a dotykal sa ramu tak dobre, ze pri miernom pruzeni ramu sa ozyval strasny skripot a dost dlho mi trvalo, kym som zistil, ze to robi ten sprosty blatnik
Áno robí to od kedy ho mám a len keď na ňom sedím a prejdem čo i len cez nejaký hrboľ alebo zídem z obrubníku, je to taký veľmi hlasný nepríjemný zvuk puknutia a blatník nemám. Pozriem sa teda na tu sedlovku. Najprv ma napadlo,že mi poslali nejaký puknutý rám, to asi neni možne či ?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://sadesport.sk/sk/horske-bicykle-mtb-hardtail-275/8030-focus-black-forest-ltd-27-2017-maliblue.html
https://sadesport.sk/sk/horske-bicykle-mtb-hardtail-275/7971-gt-zaskar-275-sport-2017.html
https://www.alza.sk/sport/sava-29-alu-4-0?dq=5482977
Chcel by som sa opýtať či by ste mi vedeli poradiť či sa niektorý z nich oplatí viac ako ten kellys ?
A ozaj, na nejake cinske zlepence predavane na alze pod znackou Sava, Romet a pod., rovno zabudni
No a este by som dodal, ze sa nedaj odradit skusenostou MichalTN, lebo ten bike sam osebe nemusi byt zly, skor to vyzera iba na zly vyber velkosti (t.j. prilis velky bicykel). Zaroven je ale pravda, ze vela XC bikeov ma dnes az prilis zavodnu geometriu, takze sa treba "hrbit" nad riaditkami a vysoko zdvihat hlavu, aby clovek videl dopredu. A aj ten Gate 30 ma pomerne dlhu hornu trubku, takze je dost mozne, ze sa na nom treba dost natiahnut. No mnou odporucany Whistler 3.8 ju ma kratsiu, takze by nemal byt tento problem
A RockShox 30 Silver TK ma vzduchovu komoru (v kombinacii s pruzinou), takze sa da tuhost nastavovat tlakom vzduchu. Vec, ktoru ale mozno nevies je to, ze musis zaroven kupit aj pumpu na vidlice