Ahojte, nájdu sa tu nejaký majitelia Propain Bikes? Zaujimali by ma skúsenosti s touto značkou a hlavne výber veľkosti u modelu Tyee 29. Mám 187 cm a neviem sa rozhodnúť medzi L a XL. Nájde sa tu niekto??
Urcite nepredavaj stary kym nemas novy doma (hlavne ak v maji budes mat dost penazi aj bez toho).
Ja som objednaval Propaina minuly marec. Vtedy na stranke mali dodanie v oktobri. A realne dosiel zaciatkom decembra.
V sucasnom svete sa kludne moze stat ze im vypadne dodavka nejakeho potrebneho komponentu a predlzia ti dodanie aj o tyzdne-mesiace
Hento vyzera celkom pouzitelne - je ten povrch leskly alebo matny? Ram budem mat cierny leskly s oranzovymi doplnkami.. Staci na aplikaciu fen alebo vyslovene teplovzdusna pistol?
pridam tu jeden svoj psotreh, mam Tyee na vzduchu, X2 tlmic a asi ciastocne suhlasim s nejakymi recenziami, ze to prepakovanie je idealnejsie na pruzinu a nie na vzduch, rychle pasaze v kamenistom terene nie su take smooth ako som bol zvyknuty. Samozrejme este stale laborujem s nastaveniami tlmica ale trochu sa obavam ze sa to uplne vyladit nepodari.
Dik Major_ za info o dodacich dobach. Budem to jednoducho v tom maji brat tak, ze snad do konca roka pride...
Pepo32, vdaka za info. Rozhodujem sa medzi Tyee a Spindriftom, ale teda pre pruzinu uz rozhodnuty som kazdopadne. Lebo aj na mojom sucasnom Radone Swoop mam X2 vzduchovy tlmic a nemozem povedat, ze by netlmil, ale pride mi, ze treba vacsie nerovnosti prejst fakt rychlo, aby koleso nestihalo zapadat a vtedy funguje celkom dobre a zehli, ale pri nizsej rychlosti a rovnejsich usekoch striedanych s nahlymi vacsimi prekazkami ma ten tlmic vzdy ako keby taky pociatocny odpor a prvy naraz je vzdy horsi. Az ked uz sa pohybuje, tak zase zehli. Tazko sa mi to popisuje a je aj pravda, ze sa mi nechce donekonecna hrat s tymi nastaveniami a asi to ani neviem nastavit spravne, ale od pruziny si slubujem, ze zmierni take tie neprimerane velke razy, ktore vznikaju, ked vybera stopu expert ako ja stylom: "tu sa postavim, nasmerujem to dole, budem sa pevne drzat, snad sa nezabijem a mozno sa mi podari vyhnut aspon tej najvacsej skale, co vidim v strede" ?. Ta pruzina mi jednoducho pride ako taka blbuvzdornejsia moznost pre tych, co nevedia presne nacasovavat bunny hopy (ja som rad, ked sa mi aspon nejaky vobec podari) a vyber stopy je viac otazkou stastia nez sikovnosti.
Nakoniec som sa na cakanie vykaslal, lebo som natrafil na Cube ONE77, po ktorom som pokukoval uz od uvedenia minuly rok. Paci sa mi ta pieskova farba a aj vybava je az na chybajuci pruzinovy tlmic prakticky idealna. A ram pruzinu podporuje, takze je to otazka iba dalsich penazi... Ale aspon celkova cena bicykla je celkom dobra a original vzduchovy tlmic snad predam. Pri Propaine ma okrem tej dodacej doby odradzala aj nutnost Spindriftu, ak chce clovek ZEB (co je moj pripad ), Tyee moze mat "len" Lyrik. A Spindrift pre niekoho kto nechodi do bikeparkov uz je predsa len velke kladivo... A aj SRAM prehadzovacka a brzdy (alebo teda Magura MT7) nie su pre mna velmi vyhodne, lebo so Shimanom uz mam dlhsie skusenosti (aj mam nove chladene XT platnicky, olej a odvzdusnovaciu sadu). GX radenie a Code R alebo vyssie brzdy som sice nikdy neskusil, ale mal som kedysi NX a GUIDE a potom na druhom bikeu SLX radenie aj brzdy a oboje mi prislo vyrazne lepsie ako SRAM. No a XT na ONE77 je samozrejme este kustik lepsie ako SLX a uz je to pre mna znama a doveryhodna sada.
Ja tu zase pridam svoju negativnu skusenost - Tyee mi zacal extremne pukat niekde v capoch, neviem este identifikovat kde. Mam na tom biku 350 km, jednu Kalnicu a ziadne jazdenie v dazdi/blate. K praskaniu dochadza ked zaslapnem a ram sa akoby chcel skurtit, ked prepruzujem ram tak praskanie nepocut. Nemate niekto podobnu skusenost ?
Mne robí presne to isté. Premazal a prečistil som komplet všetko. Takže keď na to nájdeš riešenie daj vedieť. Puká mi keď silovo šliapem pravým pedálom, tri krát mi pukne za sebou pri jednom otočení pedálov. Ale môže to u mňa byť tým že som v kľuke ako sa montuje prevodník strhol dva závity a drží mi to teraz na pár závitoch a loctite. A potom mi popukáva keď šlapem a idem po nejakých menších nerovnostiach, to už ale fakt netuším čo môže byť, lebo ako som písal prekontroloval, podoťahoval a premazal som komplet všetko. Aký máš rám AL?
Ja mám CF, a u mňa bola ešte jedna zaujímavosť a to tá, že keď som rozoberal a kontroloval ložiská v zadnej stavbe. Tak na ľavej strane zadnej stavby čo je ložisko nad stredovým, to mi išlo vytlačiť von len prstom. Písal som do Propainu, odpísali že im mám poslať bike že mi to opravia. Keď som chcel vedieť, že ako mi to chcú opraviť, a že určite nebudem teraz posielať bike preč na mesiac, tak mi odpísali že vôľa je v tolerancii a mám si to zalepiť lepidlom, aj mi poslali typ že aké. Zalepil som to, ale stále puká.
Podla mna aj ten cap, ktory ide cez horne vahadlo a nema lozisko (nie je pod skrutkou modre gumenne tesnenie) je vyrieseny velmi zle. Ked som to mal rozobrate taknuz bolo vidno na jednej strane vydratu drazku v cape. Vydierala ho vlozka ktora je v rame. Mam sto chuti poslat toto pukanie Propainu a spytat sa ci si myslia, ze po 350 km ma bike vydavat taketo zvuky.
To stym volnym loziskom je dost zavazna vec. To by som im fakt vratil. Ak sa jedno zo spodnych lozisiek na zadnej stavbe hybe resp. je tam vola tak vo vseobecnosti zadok prenasa silu na tie vrchne capy a vahadla a je jasne ze to bude pukat pri to naslednom ohybani.
Vôľa v tom ložisku bola minimálna, on tam držalo, ale keď som ho skúšal z druhej strany vytlačiť tak postupne to išlo von. Posielal som propainu video, chceli poslať bike ze mi to opravia. Tak som sa zaujímal, ze ako mi to opravia a nakoniec z toho vyšlo ze by to len zalepili a poslali mi s čím. Ináč komunikácia 5 mailov v priebehu asi mesiaca ( dobre bola veľká noc ) a tri krát som sa im nedovolal a ešte som im aj posielal moje tel. cislo nech mi zavolajú oni. Odpoved bola ze mi nemôžu zavolať a ďalej len mailová komunikácia. Takže za mňa môžem povedať len toľko ze nech ten bike jazdí ako chce druhý by som si určite nekúpil. A to vraj zlepšovali zákaznícky servis nie ?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ja som objednaval Propaina minuly marec. Vtedy na stranke mali dodanie v oktobri. A realne dosiel zaciatkom decembra.
V sucasnom svete sa kludne moze stat ze im vypadne dodavka nejakeho potrebneho komponentu a predlzia ti dodanie aj o tyzdne-mesiace
Na Yetiho som pouzil RideWrap, stacil fen.
Pepo32, vdaka za info. Rozhodujem sa medzi Tyee a Spindriftom, ale teda pre pruzinu uz rozhodnuty som kazdopadne. Lebo aj na mojom sucasnom Radone Swoop mam X2 vzduchovy tlmic a nemozem povedat, ze by netlmil, ale pride mi, ze treba vacsie nerovnosti prejst fakt rychlo, aby koleso nestihalo zapadat a vtedy funguje celkom dobre a zehli, ale pri nizsej rychlosti a rovnejsich usekoch striedanych s nahlymi vacsimi prekazkami ma ten tlmic vzdy ako keby taky pociatocny odpor a prvy naraz je vzdy horsi. Az ked uz sa pohybuje, tak zase zehli. Tazko sa mi to popisuje a je aj pravda, ze sa mi nechce donekonecna hrat s tymi nastaveniami a asi to ani neviem nastavit spravne, ale od pruziny si slubujem, ze zmierni take tie neprimerane velke razy, ktore vznikaju, ked vybera stopu expert ako ja stylom: "tu sa postavim, nasmerujem to dole, budem sa pevne drzat, snad sa nezabijem a mozno sa mi podari vyhnut aspon tej najvacsej skale, co vidim v strede" ?. Ta pruzina mi jednoducho pride ako taka blbuvzdornejsia moznost pre tych, co nevedia presne nacasovavat bunny hopy (ja som rad, ked sa mi aspon nejaky vobec podari) a vyber stopy je viac otazkou stastia nez sikovnosti.
https://www.propain-bikes.com/en/?noredirect=en-GB
To stym volnym loziskom je dost zavazna vec. To by som im fakt vratil. Ak sa jedno zo spodnych lozisiek na zadnej stavbe hybe resp. je tam vola tak vo vseobecnosti zadok prenasa silu na tie vrchne capy a vahadla a je jasne ze to bude pukat pri to naslednom ohybani.