Medzi je to tak v canyon kalkulacke ktora si aj napriek upravam stale rata svoje nezmysly. Je to jasne Lko [url]http://www.ebicycles.com/bicycle-tools/frame-sizer/mountain-bike/size-sheet?utf8=✓&u=cm&r=man&h=1810.0&i=850.0&b=Calculate[/url] kedze canyon ma standardny ram stavany na 125ku teleskopku takze takato kalkulacka odpoveda relativne presne. Rovnako aj stare pravidlo ze velkost biku = 0,57 x dlzka noh.
No to je asi vec toho co ti sedi, ja mam 180/83 a jazdim bajk s 48cm sedlovou trubkou a aj spectral by som bral jedine Lko. Ja mam lev integra ktory je o 2 cm kratsi ako reverb takze na 48ke mi trci asi 3cm. Reverb by mi trcal tak centak. Ale koli dlzke by som do 44ky pri vyske 180cm a takto relativne kratkych nohach urcite ja nesiel.
Aky bajk jazdis? Je rozdiel XC HT a full AM. Ja som skusal Nerve L aj Spectral L a bolo mi to velke aj pocitovo. Aj opticky ked som kolegu s mojimi proporciami videl na L - bol mu proste velky.
Mal by si to vyskusat. Full je lepsie mensi ak je na rozhrani a to on je! Ked valis dole kopcom mozes lepsie prenasat hmotnost, manevrovat...
TOM4S hmm to je divne, ja nechcem nikoho zavadzat, na canyone som nesedel, ale geo a rozmery su lahko porovnatelne. Mam teraz Am full 48ku a prave HTcka som koli standoveru musel brat 44-45cm aby som to s nohami 83cm obkrocil cez trubku a musel som na ne pchat dlhsi predstavec aby to nebolo kratke. Potom som mal 120mm trail full tiez 48ku a rovnako som zobral aj teraz AMko . Snad mi niekto nechce povedat ked pozrie na tento bajk ze je mi to velke, a mal som zobrat o cislo mensi. Mam 180/83. Od stredu po vrch sedla je to tusim 73,5cm.
Aj ked ghost ram je kratsi asi o 2cm v TT ako canyon. Ale zas canyon nema v skutocnosti tu dlzku co uvadzaju v mierach, riesilo sa to na zahranicnych forach a pytal som sa aj tu v canyon vlakne. A ako som pisal tu je LEV, Reverb je o 2 cm dlhsi pri 125mm zdvihu. Ale stale sa tam zmesti s 1-1,5cm rezevou, tj na hrane. Ale zas pri vyske 180cm su 83 nohy znacne kratke, takze treba pocitat s tym ze to bude na hrane aby zbytok bajku sedel relativne dlhemu trupu.
Pri mojich mierach, kt su takmer totozne ako tvoje - mozno dlzka ruk moze byt ina, mam setup podobne ako ty. Sedlo na urovni riaditok +- 1cm mozno (ak aj pozeram na predstavec) a to mam Spectral v M. Nehovorim, ze si si zvolil zlu velkost a tazko posudim ci je Ti velky, ked Ta na nom nevidim Tie 2 cm v TT (aj ked hovoris ze je to menej, tiez nieco spravi) Mozno si dlho jazdil XC a mas radsej natiahnuty posed. Akoze aj kolega jazdi na Nerve L ma 178, vravi, ze OK aj ked podla(nie len) mna mu je ten Bike velky (sadol na moj Spectral a citil sa lepsie). Spectral v L jazdi znamy ale on blizsie k 190 (tipujem okolo 187-188). Pri tvojich mierach by spectral v L bol urcite velky.
Hore chalan je na dolnej hranici L-ka a na Hornej M. Za mna stale jednoznacne M
Ahojte, chcel by som sa tiež spýtať podobnú otázku. Mám výšku 178cm, ale vraj mám kratšie nohy, ja som si nameral dĺžku 81-82cm. Chcem si kúpiť bicykel MTB s 29 kolesami a skúšal som viaceré značky- Merida Big Nine 500 a 600 veľkosť 19, Cube attention tiež veľkosti 17 a 19. Tiež Trek X-caliber 8 a 9 veľkosti 17,5 a 18,5, haibike greed 9.20 2016 17,5 palca. No a otázka je, že neviem aká vysoká má byť horná trubka voči rozkroku, keď ju postojačky obkročím. Lebo v obchodoch mi väčšina predajcov vravelo, že to môže byť aj tesné a že lepší je väčší bicykel, že zoskakovať z bicykla aj tak budem smerom do strany na jednu nohu, a niekde zas že tam má byť cca 2-5cm rezerva, ale keď som taký bicykel skúšal, tak že posedom mi viac sedí väčší bicykel. Mne príde, že je lepšie mať nejaku rezervu v rozkroku (tu mi najviac sedol podľa mňa trek x-caliber 8 17,5 palca), ale zas neviem či budem mať na takomto ráme dobrý posed. Chcem jazdiť skôr po rovnejšom teréne aj do roboty od 10-30km a z časti nejaké horské cyklistické cesty.
Je tam jazdec co ma 165cm na "M" velkosti - koment: "The size medium fit our 5’5″ tester who is often between SM and MD size frames. In fact, the SLAMR felt “small” for a medium frame"
Ked si pozries na forach aki jazdci jazdia "M" spectral, tak vacsina do 185cm a 85 inseam a citia sa na nom dobre
TOM4S moj ghost je Mko nie Lko,. Tu pozor ghost matie a ma to posunute, M je 48ka tj to co inde L, TT je 605 a aj realne ma 605. Recenziu som videl uz davnejsie, ked pozriem ako ma pri 165cm nastavenu sedlovku tak musi mat +-rovnako dlhe nohy ako ja, tj velmi dlhe na taku vysku. A musi byt zas na tom bajku celkom neprijemne natiahnuty. Ked si zoberies ze to vlastne odpoveda spectralu L a ten clovek ma 165cm.
Hmm spectral v Mku ma 580mm, takze je kratsi o 15mm ako pisu a odpoveda velkostou presne ghostu 44ke( Sku) .
Ja neviem M spectral 44cm s top tube 580mm jazdia ludia 185/85? neviem ako sa citia ale viem ako by som sa citil ja , tak ze mam o cislo mensi bajk. Odjazdil som viacero bajkov a ludom s proporciami ako mam ja a viac (180/83) tu budem radit vzdy ekvivalent Lka tj 48ky(45-46 ked tam je 150mm sedlovka) s top tube lahko cez 600mm.
potrebujem poradit ohladne velkosti ramu. Meriam 186 cm a dlzku nohy mam 91 cm...
Neviem totiz ci kvoli mojej dlzke nohy by mi nebol lepsi XL ram, ale vyskou a vseobecne proporciami okrem noh som podla mna ciste L. L mam aj terajsi bike.
RootOfAllEvil na tvojom mieste by som to zvažoval podľa druhu jazdenia. Mám 188/88, približnú geo toho spectralu v L a keby som mal jazdiť menej agresívne a "pohodovo" tak by mi nevadilo ani XL-ko. Takže môj názor budeš sa cítiť príjemne obratne na L-ku, ale vytiahnutú sedlovku vďaka tvojím nohám budeš mať vyššie. To zas bude znamenať aj väčší reach ako by mal človek s menšími nohami. Keby si vzal XL-ko, tak ten reach by ti možno bol príliš veľký (min.nepohodlný k dlžke rúk).
RootOfAllEvil na tvojom mieste by som to zvažoval podľa druhu jazdenia. Mám 188/88, približnú geo toho spectralu v L a keby som mal jazdiť menej agresívne a "pohodovo" tak by mi nevadilo ani XL-ko. Takže môj názor budeš sa cítiť príjemne obratne na L-ku, ale vytiahnutú sedlovku vďaka tvojím nohám budeš mať vyššie. To zas bude znamenať aj väčší reach ako by mal človek s menšími nohami. Keby si vzal XL-ko, tak ten reach by ti možno bol príliš veľký (min.nepohodlný k dlžke rúk).
Dik za odpoved. Presne toho reachu sa bojim ci mi na XL nebude nepohodlny...a celkovo ci mi okrem nastavenia sedlovky, nebude vsetko ostatne too much
Nazdar viete mi niekto poradit, chcem si kupit CANYON Spectral CF.8 model 2020 no neviem co z velkostou kedze vysku mam 170.7cm a dlzku rozkroku mam 79.6cm, ak dam do PPS 170cm a 80cm ukaze mi to velkost S ako idealna a ked dam 171cm a 80cm tak uz som na Mku. Pisal som aj CANYON no zatial cakam na odpoved, no chcel som sa spytat aj vas co mate skusenosti, pre ktoru velkost sa mam rozhodnut. A dalsia vec je ze pri Sku je zadny tlmic 140ka a nie 150ka ako u ostatnych velkosti. Dakujem
Nevala sa niekomu doma katalog bicyklov Dema z 2000? Mam moznost ziskat MTBcko na 26" kolesach s 21" ramom a chcem zistit pre aku vysku je ta velkost vhodna.
Nevala sa niekomu doma katalog bicyklov Dema z 2000? Mam moznost ziskat MTBcko na 26" kolesach s 21" ramom a chcem zistit pre aku vysku je ta velkost vhodna.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Mal by si to vyskusat. Full je lepsie mensi ak je na rozhrani a to on je! Ked valis dole kopcom mozes lepsie prenasat hmotnost, manevrovat...
Aj ked ghost ram je kratsi asi o 2cm v TT ako canyon. Ale zas canyon nema v skutocnosti tu dlzku co uvadzaju v mierach, riesilo sa to na zahranicnych forach a pytal som sa aj tu v canyon vlakne. A ako som pisal tu je LEV, Reverb je o 2 cm dlhsi pri 125mm zdvihu. Ale stale sa tam zmesti s 1-1,5cm rezevou, tj na hrane. Ale zas pri vyske 180cm su 83 nohy znacne kratke, takze treba pocitat s tym ze to bude na hrane aby zbytok bajku sedel relativne dlhemu trupu.
Hore chalan je na dolnej hranici L-ka a na Hornej M. Za mna stale jednoznacne M
post1089701.html#p1089701
post1096227.html#p1096227
S je ktatsie o 25mm a L o 7mm podla dvoch udajov co sa zhromazdili.
geometria x- caliber 8
http://www.trekbikes.com/us/en_US/bikes/mountain-bikes/cross-country-mountain-bikes/x-caliber/x-caliber-9/p/2045600-2016
ďakujem
post1089701.html#p1089701
post1096227.html#p1096227
S je ktatsie o 25mm a L o 7mm podla dvoch udajov co sa zhromazdili.
Tak som to odmeral - 580 (+- par mm). Tvoj L ma tabulkovych 630, kolko v reale neviem. Pozri tuto recenziu:
http://reviews.mtbr.com/ghost-slamr-x8-review/2
Je tam jazdec co ma 165cm na "M" velkosti - koment: "The size medium fit our 5’5″ tester who is often between SM and MD size frames. In fact, the SLAMR felt “small” for a medium frame"
Ked si pozries na forach aki jazdci jazdia "M" spectral, tak vacsina do 185cm a 85 inseam a citia sa na nom dobre
Hmm spectral v Mku ma 580mm, takze je kratsi o 15mm ako pisu a odpoveda velkostou presne ghostu 44ke( Sku) .
Ja neviem M spectral 44cm s top tube 580mm jazdia ludia 185/85? neviem ako sa citia ale viem ako by som sa citil ja , tak ze mam o cislo mensi bajk. Odjazdil som viacero bajkov a ludom s proporciami ako mam ja a viac (180/83) tu budem radit vzdy ekvivalent Lka tj 48ky(45-46 ked tam je 150mm sedlovka) s top tube lahko cez 600mm.
potrebujem poradit ohladne velkosti ramu. Meriam 186 cm a dlzku nohy mam 91 cm...
Neviem totiz ci kvoli mojej dlzke nohy by mi nebol lepsi XL ram, ale vyskou a vseobecne proporciami okrem noh som podla mna ciste L. L mam aj terajsi bike.
Chem kupit: https://www.canyon.com/sk/mtb/spectral/2016/spectral-al-7-0-ex.html
Dik za odpoved. Presne toho reachu sa bojim ci mi na XL nebude nepohodlny...a celkovo ci mi okrem nastavenia sedlovky, nebude vsetko ostatne too much
Vyska 178cm, vyska rozkroku 85 ?
Diky 😊
To máš orientačne na postavu od 185 cm.