Zdravim,potrebujem poradit-kupujem bike a cenovo a konponentovo sa mi najlepsie zda TREK 4300 disc,ale 4400 je v tej istej cene,tak teraz neviem...moc sa do konponentov nevyznam,len tak co som vycital z netu...
Prosim poradte!
A nieje dobra ta vidla?Predajca mi tvrdil,ze je super a neviem co este...Inac zvazujem,ci sa mi oplati davat viac prachov na take biky koli kotucovej brzde,ci by mi fakt nestacil ten TREK 4400...Neviem,potrebujem radu ostrielanych bikerov,su tu taky?
Osobne sa mne viac ten giant pozdava,len ta vidla.....Trek ma lepsiu vidlu,ale je tam vela "bontrageru"
Považuješ značku Bontrager za shitózne komponenty, alebo sú to len predsudky voči značke, ktorá nemá u tunajších bikerov tradíciu? Ja si myslím, že Trek / GF / Klein to dávajú aj na vyššie rady bikov, tak by to nemuselo byť až také zlé. Okrem toho, komponenty Bontrager existujú vo viacerých radách - od menej lepších po lepšie. Ale osobné skúsenosti nemám.
warzone Pozeral som sa na tie 2 biky a toho Bontragera by som sa vôbec nebál. Obzvlášť pokiaľ sa jedná o sedlovku, rajdy a podobnú bižutériu. Celkovo mi príde ten Trek taký viac vyvážený oproti Giantu (kombinácia vidla suntour a prehadzovačka X9 na mňa pôsobí ako trabant a automatickou prevodovkou). Okrem toho netuším aký výrobca bŕzd sa skrýva za označením "Giant MPH 3 hydraulic disc". Síce Hayes Sole tiež nie je veľká sláva, ale aspoň vieš, čo kupuješ.
Audino diky,to som o tom GIANTE netusil,na mna posobil dost dobrym dojmom,aj ked TREKy sa mi viac pacia,ale konponenty su moja slaba stranka...ale lepsim sa,uz tyzden som pricapeny na tomto chate a zabera A teraz taka otazka:ked porovnam ten TREK 4900Disc a TREK 4400 s tym,ze nemusim mat nutne disc brzdy,myslis ze sa mi oplati priplacat na tu 4900ku?Kua keby existoval nejaky kompromis,nieco medzi tym,hlavne s lepsou vidlou ako ma 4400...
bestfat: hm...to mi uz ktosi radil na zaciatku s tymi diskami na 4300 disc...,preto som ho hned zavrhol.
Však existuje Trek 4500 - to by mohlo byť presne to, čo potrebuješ. Má to vidlu ako 4900, lepší prešmyk a radenie než 4400 a nemá kotúče (tie V-čka na ňom sú tiež lepšie než na 4400).
Ten test ti vypocita velkost ramu v " v zavislosti od vysky rozkroku, ale musis pozerat aj na dlzku hornej ramovej trubky. Mne napr. vysla velkost 19"-20" pri mojej vyske 189 ale som kupil bike 21,5", 19,5" sa mi zdal maly
2 audino: nepovazujem bontrager za zle komponenty,aspon nie tu vyssiu radu,kamarat mal tie lacnejsie veci a mal s tym opletacky...hlavne pneu,duse,rajdy...
Ved aj Lance jazdi na tom ,takze ked nieco od nich ,iba tu vyssiu radu.
A GF,Klein...to su znacky co patria pod Trek
Tak zajtra si idem po svoj novy TREK 4500 a chcel by som vediet ktore konponenty by ste zmenili na lepsie?
vyzera to komponentovo vcelku OK, s vymenou komponentov by som pockal na dobu, ked ti nieco zacne odchadzat...ak by som nieco menil, tak urcite pedale za naslapne, teda ak to myslis s bajkovanim vazne, ten rozdiel je neporovnatelny
...a potom este vidlu, predsa len judyna je zakladny model a velke zazraky sa od nej cakat nedaju...to uz ale zavisi od teba, ci ti to bude stacit, alebo by si chcel priplatit za nieco lepsie
Tak zajtra si idem po svoj novy TREK 4500 a chcel by som vediet ktore konponenty by ste zmenili na lepsie?
vyzera to komponentovo vcelku OK, s vymenou komponentov by som pockal na dobu, ked ti nieco zacne odchadzat...ak by som nieco menil, tak urcite pedale za naslapne, teda ak to myslis s bajkovanim vazne, ten rozdiel je neporovnatelny
...a potom este vidlu, predsa len judyna je zakladny model a velke zazraky sa od nej cakat nedaju...to uz ale zavisi od teba, ci ti to bude stacit, alebo by si chcel priplatit za nieco lepsie
Diky Muffin,a ake su dobre z tych naslapnych?Nemas na nejake link?A co to sedlo,je ok?S tou vidlou pockam kym to zacnem citit-predsa len od tej,co som mal pretym je to dalejko lepsie
v prvom rade potrebujes tretry, na ktore sa montuju zarazky "kufre"...najlepsie take, v ktorych sa da trochu aj chodit...teda ziadne modely urcene na preteky...skus pochodit obchody, ono je lepsie raz vidiet na zivo, ako 100 krat na nete , tipujem, ze okolo 2000,- by mali byt idealne, znacky shimano, scott, specialized atd.
...pedale v zavislosti od toho, kolko si ochotny investovat...najlacnejsie asi vyjdu shimano tusim m505, ak sa vobec este robia, cena okolo 900-1000,- Nevyhoda je len ich hmotnost a to, ze ked sa do nich dostane blato, tak sa nebudes vediet zacvaknut...ak vies zainvestovat viacej, tak bud simano nejaky vyssi model, alebo TIME, tie su super, netreba nic nastavovat a su v podstate "samocistiace", nezachytava sa v nich blato, podobne crank-brothers, ale tie sa mi vidia trochu haklive na mechanicke poskodenie..uff, som sa nejako rozpisal
ozaj, este k sedlu...to je individualne, kazdy mame inu pr*el Laughing treba vyskusat pojazdit par desiatok , mozno stoviek km, kym si zvyknes...a ak si nezvyknes...skusit vymenit
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Považuješ značku Bontrager za shitózne komponenty, alebo sú to len predsudky voči značke, ktorá nemá u tunajších bikerov tradíciu? Ja si myslím, že Trek / GF / Klein to dávajú aj na vyššie rady bikov, tak by to nemuselo byť až také zlé. Okrem toho, komponenty Bontrager existujú vo viacerých radách - od menej lepších po lepšie. Ale osobné skúsenosti nemám.
bestfat: hm...to mi uz ktosi radil na zaciatku s tymi diskami na 4300 disc...,preto som ho hned zavrhol.
Ved aj Lance jazdi na tom ,takze ked nieco od nich ,iba tu vyssiu radu.
A GF,Klein...to su znacky co patria pod Trek
Diky Muffin,a ake su dobre z tych naslapnych?Nemas na nejake link?A co to sedlo,je ok?S tou vidlou pockam kym to zacnem citit-predsa len od tej,co som mal pretym je to dalejko lepsie
...pedale v zavislosti od toho, kolko si ochotny investovat...najlacnejsie asi vyjdu shimano tusim m505, ak sa vobec este robia, cena okolo 900-1000,- Nevyhoda je len ich hmotnost a to, ze ked sa do nich dostane blato, tak sa nebudes vediet zacvaknut...ak vies zainvestovat viacej, tak bud simano nejaky vyssi model, alebo TIME, tie su super, netreba nic nastavovat a su v podstate "samocistiace", nezachytava sa v nich blato, podobne crank-brothers, ale tie sa mi vidia trochu haklive na mechanicke poskodenie..uff, som sa nejako rozpisal
ozaj, este k sedlu...to je individualne, kazdy mame inu pr*el Laughing treba vyskusat pojazdit par desiatok , mozno stoviek km, kym si zvyknes...a ak si nezvyknes...skusit vymenit
jemny edit by PaliG