ja sa len trochu divim ze 90% vysnivanych bajkov su endura so 160+mm zdvihmi - to ste vsetci taki "kaskaderi" a nejaky 140mm univerzal uz dnes nikto nechce ?
To nebude tazkym karbonakom, ale prehnane lahkym hlinikacom. Ved alu Gianty nie su schopne bez prasknutia ramu alebo vahadla prezit ani do konca zaruky. A okrem toho su este aj hnusne pokrutene.
ja sa len trochu divim ze 90% vysnivanych bajkov su endura so 160+mm zdvihmi - to ste vsetci taki "kaskaderi" a nejaky 140mm univerzal uz dnes nikto nechce ?
v momente ako si oblubis parkrat za leto navstivit bike park, konci univerzalnost 140mm biku. ale neni to len o zdvihoch, geometria je dalsia vec.
Mne sa napr. velmi paci canyon spectral 150/140, ktory je uz fajnovo polozeny. Podla mna velmi dobra volba na vacsinu slovenskeho terenu.
Pripadne Banshee Spitfire. 140 vzadu, geometria ako 160mm biky, pevny ram.
Ono to nie je asi o kaskaderstve, ale viac zdvihu - viac stability, s ovela vacsim pocitom istoty ides tazsie tereny, o bikeparku nehovoriac.
Tak to praskanie je v poslednych rokoch bezne napriec znackami (Haibike, GT, Trek, Kona, CTM...). Reign ma ze vraj limit na jazdca 300 lb (cez 130kg), tak snad sa poucili z Anthemov.
Tak to praskanie je v poslednych rokoch bezne napriec znackami (Haibike, GT, Trek, Kona, CTM...). Reign ma ze vraj limit na jazdca 300 lb (cez 130kg), tak snad sa poucili z Anthemov.
silva uz giant dotestovala takze uz nebudeme mat info o novsich modeloch z prvej ruky
v dnešnej dobe ludia kôli 20minutám pôžitku jazdy z kopca budu ochotne dreť 4h na 160mm/15kg mrcinách do kopca
ide len o to, ze su krajsie ako tie chrtitka s riaditkami proklato nizko, nie ze by ich chcelo tolko ludi realne jazdit
ja som napr snival o super tazkom pomerne nizko zdvihom skaredom bajku s malinkatymi kolesami a aj som si ho kupil ale sem by som jednoznacne dal minimalne nomada v karbone
to je v tom taky rozdiel 140 vs 160 ? ja sa rozhodujem medzi tymito zdvihmi tiez... kupovat budem v priebehu roku... ak mi to viete niekto vysvetlit poslite mi spravu prosim.
nejde o zdvih primarne, ide o pevnost a geometriu ramu, o pevnost vidlice a pod, cize o urcenie a komponenty okolo, a potom zdvih urcuje len mieru pohodlia alebo bezpecnosti
Giant Reign .. ten Am/EN ram, ktory, ked prisiel v lete 2005 na trh, mal s 300g tlmicom a hlavovym dohromady 3750g. Sucasny , s rovnakym zdvihom vazi asi 2.7kg. Kolko asi moze taky ram vydrzat, si spocita kazdy sam Solidny karbonovy AM/EN ram urceny na drsne zachadzanie , ako som uz raz pisal, vazi obvykle okolo 2.6-2.8kg.
Inak ale hlinikac , ktory je tazsi od karbonu o to kilo, sice poskytne to iste asi, ale cenovo neviem, ten rozdiel sa mi nezda moc velky. Nove hlinikace tiez stoja tak 1500-2500e
Ito,ktory karbonovy ram konkretne vazi tolko co spominas? Kanooon strive- bike vyvinuty na enduro preteky- 2.4kg aj s tvaromenicom. Kellysacky eraser na 160mm zabili s hmotnostou ramu tusim 1.85kg.
ozajsolidny AL am/trochu fr ram,po ktorom som poskuloval vazi 2.9kg.
Nahor sa trapim tak ci tak. 2 kg na biku hovno poznam. Tak si to uzijem aspon nadol.
Teda nie ze by som mal 160 mm enduro. Podla popisu tu mam asi skor trail bike. Na ktorom jazdim enduro, xc, na jar po asfalte a aj do krcmy . Niekedy sa na tychto skatulkach neskutocne bavim
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
v momente ako si oblubis parkrat za leto navstivit bike park, konci univerzalnost 140mm biku. ale neni to len o zdvihoch, geometria je dalsia vec.
Mne sa napr. velmi paci canyon spectral 150/140, ktory je uz fajnovo polozeny. Podla mna velmi dobra volba na vacsinu slovenskeho terenu.
Pripadne Banshee Spitfire. 140 vzadu, geometria ako 160mm biky, pevny ram.
Ono to nie je asi o kaskaderstve, ale viac zdvihu - viac stability, s ovela vacsim pocitom istoty ides tazsie tereny, o bikeparku nehovoriac.
silva uz giant dotestovala takze uz nebudeme mat info o novsich modeloch z prvej ruky
v dnešnej dobe ludia kôli 20minutám pôžitku jazdy z kopca budu ochotne dreť 4h na 160mm/15kg mrcinách do kopca
ja som napr snival o super tazkom pomerne nizko zdvihom skaredom bajku s malinkatymi kolesami a aj som si ho kupil
Inak ale hlinikac , ktory je tazsi od karbonu o to kilo, sice poskytne to iste asi, ale cenovo neviem, ten rozdiel sa mi nezda moc velky. Nove hlinikace tiez stoja tak 1500-2500e
a čo keď je pre mňa pôžitok dreť 4h na mrcine do kopca ?
a ked už sme pri vysnívaných tu mi môžete jeden XC zasponzorovať
ozajsolidny AL am/trochu fr ram,po ktorom som poskuloval vazi 2.9kg.
Teda nie ze by som mal 160 mm enduro. Podla popisu tu mam asi skor trail bike