no takze po asfalte alebo po nejakej stupajucej luke je dobre ked vidlu locknes ale v terene radsej nechaj otvorenu vidlu zamknes podla vlastneho usudenia to je zvyk ale zas sa netreba stale s tym hrat rebound je na nastavovanie rychlosti vracania sa vidly je to vlastne na to aby ta vidla nekopala nedavala ti rany naspat do riadiok tlmenie ju vlastne kroti nastavujes tym vlastne prietok oleja cize cim mas viac nafukanu vidlu tym viac musis pridat na rebound (+) aby sa vidla vracala normalne ak mas nizsi tlak vidla tak nekope cize budes pouzivat tlmenie menej (-) nastavovanie zdvihu vyuzijes napr vtedy ked budes slapat do velkeeho kopca a bude ta uz preklapat presunes tym tazisko viac dopredu a bike sa nebude tak dvihat alebo napr budes slapat terenom a vidla sa ti bude zbytocne hojdat das nizsi zdvih a vidla bude aktivna stale ale nebude az hyperaktivna a dole v zjazde otocis packu spat a dies si zjazd a vychutnavas si ako vidla zerie nerovnosti
No šajze. To je na mňa moc. Naštelovanie bude mať na starosti matt. A keď dačo nebude jasné tak mu cinknem spod kráľovky.
A vidla bude mať max. jednu páčku. Na hocičo. Ostatné sa meniť nebude.
tak ta 514 ma rovnaku farbu ako 310 ale zas biela 314 sa mi osobne paci ale ked vidim vybavu ak mas ber 514 myslim ze ma Talas vidlu na 314 je Float nie?
ked som kupoval mojho Lyrika,trochu ma mrzelo ze nieje 2-step-znizovanie zdvihu,co mi ale nakoniec aj pri 160mm vobec nechyba,kto chce chrtit nekupi si 140mm a viac a kto chce jazdit na pohodu a uzit si jazdu,vylezie kazdy kopec ved nejde o cas Ked mam pred sebou prudke stupanie a mam cas sa na to trochu pripravit,tak si prestavim tlmic na pro-pedal,hoci Maestro je fajn,po propedale je to este tvrdsie,lock(gate) vidly vobec nepouzivam.
Keby som si vyberal medzi Floatom a Talasom,volba by bola jasna-Talas.Nie koli znizovaniu zdvihu(co tiez mozes tiez vyuzit pri stupaniach),ale koli citlivosti.Jazdil som 2 Floaty-jednu na 120mm a jednu 140mm a obe boli slabo citlive na mensie nerovnosti,Talas som sice iba raz skusal,ale je to ikona citlivosti,nieco by ti o tom povedal aj Roman.Len skoda ze nema pevnu osu-bola by to pekna konkurencia RS Pike
jazdíš závodne? či vždy ked výdeš z hory na asfalt tak ides zo sedla a "lámeš" bicykel pod rukami? pre hobby jazdca nanajvyš zbyočné.
imho dnešné systemy už posielajú lock-out nenávratne do dejín.
lock pouzivam casto ked sa da zvyknem "lamat" bike
Ja by som sa chcel strašne pozrieť ako na maratone budeš pod každým kopcom zastavovať a "šróbovať" vidlu. :D:D
jazdil som závodne 130 tallas.to modré koliecko na lavej nohe som mal celu sezonu zapadané prachom. Ide o techniku...
Tallas ma od roku 07 iny system znizovania zdvihu
zakladna poloha (140) otocis packu o 90 stupnov (120) otocis packu o dalsich 90 stupnov (100) cize s tocenim nevidim problem
a sorry nevsimol som si ze na Zestym su len Floaty RLC Piso budes mat o jdenu packu menej
Lappierre310: to vieš ja mám ešte tu "sprostú" Tallasu
tak si casom kup tu "mudru":D
Ale Talasu by som casom chcel riesit aj ja ale na inom rame samzrejme na tom Zestym alebo Talas 36mm verzia s pevnou osou 160-130-100 mm na takom Spicym
Ale Talasu by som casom chcel riesit aj ja ale na inom rame samzrejme na tom Zestym alebo Talas 36mm verzia s pevnou osou 160-130-100 mm na takom Spicym
ako chcem ist vyssie ale mojho LP si chcem nechat je to raketa a ten nepredam to bysom musel aj kus svojho srdca
a navyse rad dupem do pedalov a na mojom milacikovi to ide super
nastavovanie zdvihu vyuzijes napr vtedy ked budes slapat do velkeeho kopca a bude ta uz preklapat presunes tym tazisko viac dopredu a bike sa nebude tak dvihat alebo napr budes slapat terenom a vidla sa ti bude zbytocne hojdat das nizsi zdvih a vidla bude aktivna stale ale nebude az hyperaktivna a dole v zjazde otocis packu spat a dies si zjazd a vychutnavas si ako vidla zerie nerovnosti
Vyskusal som si v praxi 2007 Talas (ziadne preteky, len pohodove jazdenie). Pri zdvihoch 140mm vpredu a 150mm vzadu je prepnutie zdvihu vidly na 100mm pri vyjazde do kopca velmi citelne. Vyjazd je pohodovy aj pri relaxacne nastavenom posede a s kratkym predstavcom, bez potreby extremneho predklonu typu "bradavky na riadidla".
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
A vidla bude mať max. jednu páčku. Na hocičo. Ostatné sa meniť nebude.
jazdíš závodne? či vždy ked výdeš z hory na asfalt tak ides zo sedla a "lámeš" bicykel pod rukami? pre hobby jazdca nanajvyš zbyočné.
Ja by som sa chcel strašne pozrieť ako na maratone budeš pod každým kopcom zastavovať a "šróbovať" vidlu.
jazdil som závodne 130 tallas.to modré koliecko na lavej nohe som mal celu sezonu zapadané prachom. Ide o techniku...
Zesty nemaju TALAS.
Teda nie v zakladnej vybave
Ja by som sa chcel strašne pozrieť ako na maratone budeš pod každým kopcom zastavovať a "šróbovať" vidlu.
130 Talas mal system srobovania kapicku iny ako terajsi...
130 Talas mal system srobovania kapicku iny ako terajsi...
"*****ot;
Keby som si vyberal medzi Floatom a Talasom,volba by bola jasna-Talas.Nie koli znizovaniu zdvihu(co tiez mozes tiez vyuzit pri stupaniach),ale koli citlivosti.Jazdil som 2 Floaty-jednu na 120mm a jednu 140mm a obe boli slabo citlive na mensie nerovnosti,Talas som sice iba raz skusal,ale je to ikona citlivosti,nieco by ti o tom povedal aj Roman.Len skoda ze nema pevnu osu-bola by to pekna konkurencia RS Pike
aj ked...
ako vies?
stax blaaaaaaaazni
zakladna poloha (140) otocis packu o 90 stupnov (120) otocis packu o dalsich 90 stupnov (100) cize s tocenim nevidim problem
a sorry
Warzone: ved čo povieš ty to je svaté predsa
Ale Talasu by som casom chcel riesit aj ja ale na inom rame samzrejme
šak ty máš krásny bajk .. čo nevymýšlaj
šak ty máš krásny bajk .. čo nevymýšlaj
Pekne potvrdenie pravidla, ze takmer kazdy kto ma zdvihy okolo 100/100, chce ist vyssie. Lebo je to proste kewl.
a navyse rad dupem do pedalov a na mojom milacikovi to ide super
Vyskusal som si v praxi 2007 Talas (ziadne preteky, len pohodove jazdenie). Pri zdvihoch 140mm vpredu a 150mm vzadu je prepnutie zdvihu vidly na 100mm pri vyjazde do kopca velmi citelne. Vyjazd je pohodovy aj pri relaxacne nastavenom posede a s kratkym predstavcom, bez potreby extremneho predklonu typu "bradavky na riadidla".