Každý jazdí to na čo má a čo mu vyhovuje. Keď sme boli decká tak sme riešili kto má viac prevodov. Teraz sa zase rieši to, že netreba vpredu viac prevodníkov ale za to vzadu mať kazetu so "150 pastorkami", ktorá stojí niekoľko stoviek €.
Ja mám klasiku 3x10, mám tam aj ťažké aj ľahké prevody a nepotrebujem nič meniť.
Bike s vysnívanou geometriou a cenovkou ako zo zlého sna
90mm hlava, 68,5°uhol, 430mm zadná stavba, 604mm dĺžka
Zdvihy 120/110.
Škoda, že v hline je ten bike totálny grc.
Ak by ste vedeli o nejakom alu ráme, čo má rovnaké hodnoty, tak poprosím info
Fuel Ex by bol fajn, ale alu má inú geo ako karbón, alu je kratší z nepochopiteľného dôvodu, hlavový uhol je tiež o čosi strmší mám pocit (aj ked je tam asi nejaká fičura ako na top fueli)
lto: dnes som sa dostal po tyzdni na bike aspon na chvilku a nic nestiham ram je uz je v skrini odlozeny, idu menit stupacky v dome, som musel byt preorganizovat a sluzobky tomu tiez nepomahaju chcelo by to nejaku motivaciu
No, to poznam .. ale cez vikend som turistikoval a na bajk som bol tiez dnes len chvilku. Motivacia, hmmm ... nieco asi bude treba zorganizovat na vikend .. niekam dalej od BA a ako podmienka vstupu bude co ja viem .. karbonovy ram
Ci ty si tiez taky, ze nevadi, ked to skripe, vrzga a je to tazke /dotycny na koho narazam z Donovalov, si urcite spomenie /
jj to bude nejlepsie tak nejako vymysliet, aj nejake alpy by to chcelo pre mna premierovo, takze mal by som sa rozhybat ten cas strasne rychlo leti dufam, ze potravinove mole nejdu po epoxide
Fuel Ex by bol fajn, ale alu má inú geo ako karbón, alu je kratší z nepochopiteľného dôvodu, hlavový uhol je tiež o čosi strmší mám pocit (aj ked je tam asi nejaká fičura ako na top fueli)
Obávam sa, že tie hodnoty geo u Norco sú nejaké divné. Napr hlavu udávajú vo veľkosti S 93mm ale u veľkosti M iba 90mm. Taktiež hodnota stack je u S vyššia ako u M. Asi to majú prehodené. Ak sa ti nepáči Fuel EX počkaj si na nový Scott Spark vo verzii so zdvihom 120mm pre dvojplacku (RC verzia bude bez prešmyku a iba 100mm zdvihy). Pozor však na niektoré rozmery. Samotná hodnota "top tube" nemusí znamenať, že ti bude bajk sedieť. Musíš počítať aj s hodnotou "reach" a "Effective seat tube angle".
Obávam sa, že tie hodnoty geo u Norco sú nejaké divné. Napr hlavu udávajú vo veľkosti S 93mm ale u veľkosti M iba 90mm. Taktiež hodnota stack je u S vyššia ako u M. Asi to majú prehodené. Ak sa ti nepáči Fuel EX počkaj si na nový Scott Spark vo verzii so zdvihom 120mm pre dvojplacku (RC verzia bude bez prešmyku a iba 100mm zdvihy). Pozor však na niektoré rozmery. Samotná hodnota "top tube" nemusí znamenať, že ti bude bajk sedieť. Musíš počítať aj s hodnotou "reach" a "Effective seat tube angle".
Nový spark som tuším kdesi čítal, že 120mm bude iba 27,5", 29ina bude 100mm, ale možno sa mýlim.
Fuel Ex sa mi páči, ale nepáči sa mi boost zadná stavba a to, že karbonové rámy majú iné geo ako alu.
Je mi jasné, že uhol sedlovky v SAGu dokáže natiahnúť posed, ale aj tak chcem niečo s dlhším predným trojuholníkom, lebo neplánujem voziť širšie rajdy ako 720mm.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ja mám klasiku 3x10, mám tam aj ťažké aj ľahké prevody a nepotrebujem nič meniť.
90mm hlava, 68,5°uhol, 430mm zadná stavba, 604mm dĺžka
Zdvihy 120/110.
Škoda, že v hline je ten bike totálny grc.
Ak by ste vedeli o nejakom alu ráme, čo má rovnaké hodnoty, tak poprosím info
http://www.norco.com/bikes/mountain/trail/optic-carbon-9/optic-c91/
Zadok ma anthem o uroven inde...
http://linkagedesign.blogspot.sk/2013/09/giant-anthem-650b-2014.html
http://linkagedesign.blogspot.sk/2016/04/norco-optic-29-2017.html
xc-am-en-bicykle/vase-vysnivane-bajky-t13887-11670.html
Zadok ma anthem o uroven inde...
http://linkagedesign.blogspot.sk/2013/09/giant-anthem-650b-2014.html
http://linkagedesign.blogspot.sk/2016/04/norco-optic-29-2017.html
MageZ .. ja mam jednu podpasovu otazku. Ako sa ma postel a cica strazkyna pokladu ?
xc-am-en-bicykle/vase-vysnivane-bajky-t13887-11670.html
ta tyrkysova je uz tak trapna, ze cakam kedy s nou pride Haibike a Olpran
Ci ty si tiez taky, ze nevadi, ked to skripe, vrzga a je to tazke
Nový spark som tuším kdesi čítal, že 120mm bude iba 27,5", 29ina bude 100mm, ale možno sa mýlim.
Fuel Ex sa mi páči, ale nepáči sa mi boost zadná stavba a to, že karbonové rámy majú iné geo ako alu.
Je mi jasné, že uhol sedlovky v SAGu dokáže natiahnúť posed, ale aj tak chcem niečo s dlhším predným trojuholníkom, lebo neplánujem voziť širšie rajdy ako 720mm.