ahojte, zaujimalo by ma ake plaste jazdite a s cca akou zivotnostou. Jazdim XC, mal som rocket rony, teraz mam nobby dic ale stale mi to vychazdza ze tie plaste vydrzia max. 1000 km. Asi preto ze sa sem-tam nevyhnem ceste...Dakujem za prispevky
schwalbe smart sam - po 6000km je zadný zrelý na výmenu, predný si ešte dáky rok odtočí. Toto je práve tá výhoda smart samov, ja viem, že v mokre a blate nepodrží /ale na sucho je výborný/ ale iný plášť asi ani nechcem... s cestou si rozumie,v suchom XC teréne sa nestratí...cena je smiešna,najmä ak zohľadníme výdrž...
možno dám časom šancu continental race king v najdrahšej verzii..
Ja mam schwalbe Blac Jack a zadny ma cca 4000km 70:30 les cesta, a este vydrzi tuto sezonu hadam, predny este 2000km. Nie su to zle plaste, na asfalte nic moc, ale v lese aj vo vacsom blate v pohode.
Smart sam. Jednoznacne na cestu aj do sucheho lesa. Neboj sa tlakovat na maximalne tlaky. Kludne nafukaj zadok na 4,5 atmosfery. Pojde sa ti paradne. V lese sfukni na 1,5-2.
smart sam???? na vlhkej trave som presmykoval ako na lade...a na asvalte v zatackach som trpel kedy ma to vyhodi z cesty.....po 10km isiel dole a do kosa...tod moja skusenost...100 ludi 100 skusenosti...
Mokro a blato ano. Je to s nimi tazke. Ale na asfalte som uz vyskusal hocico. Kym bol suchy neboli najmensie problemy. Klopenia, vytlky a rozne hovadiny.
Este by som potreboval poradit. Teras mam Kenda Slant 6 29 × 2.2 / 30TPI a kedze jazdim vacsinou asfalt ci tam nemam dat nieco tensie napr 29 x 1.75
A ked tam dam ten tensi tak treba asi aj tenaiu dusu vsak?
Včera nepríjemne prekvapil X-King RS. Po 5700 km na zadnom dezén síce cca na 50%, ale bočnica na niekoľkých miestach (ako sú skoro pravidelné šikmé čiary od pätky plášťa ku vzorku) oslabená tak, že som tam prstom urobil dieru. To som samozrejme zistil až po tom, čo sa prvá diera urobila sama počas jazdy a odniesla si to aj duša.
Prečo len Conti prestal vyrábať SuperSonic, tam sa mi také čosi nikdy nestalo!
Tak Contíky sú u mňa ohľadom výdrže vzorku držiaky, nikdy sa mi ich nepodarilo zjazdiť. Neviem či to je jazdeným povrchom (70% asfalt), tým že jazdím pomaly a nemusím teda prudko brzdiť alebo nízkym tlakom v pneumatikách, ale najpravdepodobnejšie je to plášťom.
S tými Contikami mám aj ja takú skúsenosť. Race Kingy aj cez 10.000 km. X Kingy viac než 7-8.000 km. Po dvoch rokoch však guma stráca pružnosť a má drobné prasklinky. (u tubelessov sa začínajú od seba odliepať jednotlivé vrstvy)
Ak toto vydrzi na zadnom 10 000, tak to nemoze mat ani naznak prilnavosti na vlhkom podklade. A je jedno, ci hovorime o asfalte, kamenoch, korenoch alebo hline.
Jezus, Race Kig je určený na suchý, tvrdý povrch. Ani nový nedrží vo vlhkom prostredí. Nepleť preto hrušky s jablkami Kaprak, sú umelci, čo zoderú plášť aj pod 1000 km. Správne hustenie, správna technika jazdy ako aj váha jazdca spraví pri výdrži pneu svoje. Vo svojom predchádzajúcom príspevku som spomínal konkrétne druhy pneumatík. Iné skúsenosti mám však s Maxis Minotaur (1.600 km), Schvalbák RaRA (5.000), Na RoRo (vzadu) vidím po každej jazde ako z neho ubúda - dúfam, že spraví max do 2-2,5.000 km
.
Nestaci davat len nazov plasta ale aj jeho verziu. Najma Conti ma velky rozdiel medzi zakladnymi plastami a vyssimi triedami. Race King RS moze skutocne vydrzat vela - mozno aj tych 10000. Ja neviem kolko, ale 2 predne som vymenil kvoli tomu, ze boli uz stare a nie zodrate.
Mam aj Racing Ralph EVO - vzadu najma na ceste odhadujem, ze mne moze vydrzat vzadu tak 3000 km. Mozno viac. A to tato trieda by nemala vydrzat tolko.
Celkom som sklamany z Rocket Rona - mam ho na novom biku a po 800 km je vzadu tak na 50% zodraty. Ale to je plast dodany s bikom, takze predpokladam, ze to moze byt nejaka lowcostovejsia verzia. Ked budem kupovat novy, skusim EVO a uvidime.
Je to ale aj o jazdcovi a terene. Pokial budem jazdit na hrane a tvrdom podklade tak tie pneu tolko samozrejme nevydrzia. Druha vec je, ze zivotnost je nepriamo umerna prilnavosti.
Co s tyka Swalbe tak Performance maju dlhsiu vydrz ako Evolution, maju tvrdsiu gumu. A tym padom aj slabsi grip ako Evolution. Celorocne jazdim RaRa Performance, je celkom rychly na cesty, dobry v terene, dobre odvaluje a dlho vydrzi. Je celkom pouzitelny aj za mokra, ked clovek rata s tym ze obcas smykne. Akurat mokre korene a skaly urcite nie, to hrozne smyka. Jazdim s dusami a za 2roky ziadny defekt.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
možno dám časom šancu continental race king v najdrahšej verzii..
A ked tam dam ten tensi tak treba asi aj tenaiu dusu vsak?
Prečo len Conti prestal vyrábať SuperSonic, tam sa mi také čosi nikdy nestalo!
Kaprak, sú umelci, čo zoderú plášť aj pod 1000 km. Správne hustenie, správna technika jazdy ako aj váha jazdca spraví pri výdrži pneu svoje. Vo svojom predchádzajúcom príspevku som spomínal konkrétne druhy pneumatík. Iné skúsenosti mám však s Maxis Minotaur (1.600 km), Schvalbák RaRA (5.000), Na RoRo (vzadu) vidím po každej jazde ako z neho ubúda - dúfam, že spraví max do 2-2,5.000 km
.
Mam aj Racing Ralph EVO - vzadu najma na ceste odhadujem, ze mne moze vydrzat vzadu tak 3000 km. Mozno viac. A to tato trieda by nemala vydrzat tolko.
Celkom som sklamany z Rocket Rona - mam ho na novom biku a po 800 km je vzadu tak na 50% zodraty. Ale to je plast dodany s bikom, takze predpokladam, ze to moze byt nejaka lowcostovejsia verzia. Ked budem kupovat novy, skusim EVO a uvidime.
Je to ale aj o jazdcovi a terene. Pokial budem jazdit na hrane a tvrdom podklade tak tie pneu tolko samozrejme nevydrzia. Druha vec je, ze zivotnost je nepriamo umerna prilnavosti.