Nazdar. Potrebujem poradit pri vybere bicykla. Mal by to byt XC hardtail s mech. kotucovymi brzdami na rekreacne vozenie, neskor mozno na nejaky ten maraton Financny strop je 700e. Mam 175cm a 80kg.(velkost ramu??)
Nooo a este ma zaujima ci sa oplati cakat na ponovorocne vypredaje, alebo sa ceny v blizkej dobe nebudu moc menit?
Co konkretne mas proti tomu haibike ramu? Ci len to, ze je to haibike?
proti Hai nic, to len keby si chcel do buducnosti nieco lepsie...lebo vsetky komponenty budes mat dobre z toho biku...
ale kludne mozes jazdit aj na Hai, su to uplne OK ramy
Keby sa pytas, ze ci by si bol rovnako spokojny ak by si kupil Specialized, tak odpoved je hej.
Prakticky rozdiel nevidim, len...Recon skoro to iste ako Tora*
SLX je vyssia(krajsia) rada ako Deore...Myslim, ze ani v brzdach by si necitil velky prakticky rozdiel (neberuc do uvahy ze na Haibiku je 180 kotuc a na Spesli iba 160).
Ak sa ti nepaci Hai a ten Spesl ani, tak urcite ber Specialized...
*A este...Najvacsi rozdiel je tu. Recon je vzduchova a Tora pruzina...Vzduchovu si nafukas ako chces, pruzinova sa tazko fuka...Kolko vazis?
Ed: Recon je o kusok lahsi...Dalo by sa diskutovat o citlivosti oboch...Pokukaj na fore...Urcite sa to tu rozoberalo...
Myslim, keby do shopu napises. Oni ti ho pripravia a osobne by si mohol pren dojst...Neviem sice v akom smere to mysleli, ti co to pisali ale pisali o tom, ze ako sa da s nimi dohodnut ako su ochotny a ustretovy, snazia sa pomoct etc. Uplne ten obchod par ludi vychvalilo
Netreba hladat problem, kde nieje.
Je to tvoja volba...Nebudem odhovarat...Ten kotuc 160 moc nevadi. Ubrzdi ta iked 180 je rozdiel ale to sa da vymenit...Tora bude relativne citliva...Ak ti fakt stoji za to ten Spesl tak ho ber...Ale podla mna ta jedna cesta za prehliadku a servis (zakladny servis je dobre sa naucit sam, ako nastavovanie radenia a veci s tym suviasace alebo odvzdusnovat brzdy, skor ci neskor si budes aj tak musiet kupit ten odvzdusnovaci kit) alebo servis je dozivotne zadarmo pre biky kupovane u nich?btw odkial si?
To neni az taka dialka...A navyse mas moznost ist aj vlakom(autom) co je s bikom v pohode...
Ja som bral bike z 2+nasobne vacsej "dialky" a tymto som sa vobec netrapil...Ale nevnucujem ti Haibike...Uz ci si zoberes Spesla alebo Hai...prajem vela stastnych kilometrov, dufam, ze sa potom podelis aj s fotkami z vyjazdov alebo biku...
Objektivne ten Spesl neni az taky zly...Kopa znaciek ma bike v tejto kategorii s rovnakou vybavou...To len Haibike kupis vzdy za lepsiu cenu... Keby si kazdy kupoval Hai, kde by sme dosli?
Osobne si myslim, ze najlepsia kupa je ta, z ktorej ma clovek dobry pocit. Ja som ho mal ked som si kupil bike viac ako o kg tazsi ako bol jeden z favoritov. Mal som dobry pocit. Jedine ked som ho nemal, bolo vtedy ked som ho asi 2h niesiol cez metrove sutre po turistickom chodniku. Vtedy by som bral o kilo lahsi ...Ale inak nie.
Koniec koncov, ked chlapec bude chciet mat naozaj nieco lepsie, tak by to menil bud na Spesli alebo na Hai (alebo novy). Ak sa mu paci Spesl, tak ho neodhovarajme. Ak to robi skrz lenivost a zisti po case, ze Hai bol lepsi, tak sa bude hnevat sam na seba.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
proti Hai nic, to len keby si chcel do buducnosti nieco lepsie...lebo vsetky komponenty budes mat dobre z toho biku...
ale kludne mozes jazdit aj na Hai, su to uplne OK ramy
Specialized Rockhopper comp 2009 http://www.specialized.cz/new/kolo.php?a=1&b=1&c=140&skupina=0&rok=0&kolo=962&x=6
Daju sa komponenty porovnat s Haibikom?
Prakticky rozdiel nevidim, len...Recon skoro to iste ako Tora*
SLX je vyssia(krajsia) rada ako Deore...Myslim, ze ani v brzdach by si necitil velky prakticky rozdiel (neberuc do uvahy ze na Haibiku je 180 kotuc a na Spesli iba 160).
Ak sa ti nepaci Hai a ten Spesl ani, tak urcite ber Specialized...
*A este...Najvacsi rozdiel je tu. Recon je vzduchova a Tora pruzina...Vzduchovu si nafukas ako chces, pruzinova sa tazko fuka...Kolko vazis?
Ed: Recon je o kusok lahsi...Dalo by sa diskutovat o citlivosti oboch...Pokukaj na fore...Urcite sa to tu rozoberalo...
Haibike sa mi paci, ale musel by som ho objednavat cez net. Specialized kupim priamo u nas v meste, takze servis bude jednoduchsi ako u Haibiku.
Netreba hladat problem, kde nieje.
Ja som bral bike z 2+nasobne vacsej "dialky" a tymto som sa vobec netrapil...Ale nevnucujem ti Haibike...Uz ci si zoberes Spesla alebo Hai...prajem vela stastnych kilometrov, dufam, ze sa potom podelis aj s fotkami z vyjazdov alebo biku...
ja by som siel do hai-u... bezkonkurencny bike v tejto cenovej kategorii
Osobne si myslim, ze najlepsia kupa je ta, z ktorej ma clovek dobry pocit. Ja som ho mal ked som si kupil bike viac ako o kg tazsi ako bol jeden z favoritov. Mal som dobry pocit. Jedine ked som ho nemal, bolo vtedy ked som ho asi 2h niesiol cez metrove sutre po turistickom chodniku. Vtedy by som bral o kilo lahsi
Koniec koncov, ked chlapec bude chciet mat naozaj nieco lepsie, tak by to menil bud na Spesli alebo na Hai (alebo novy). Ak sa mu paci Spesl, tak ho neodhovarajme. Ak to robi skrz lenivost a zisti po case, ze Hai bol lepsi, tak sa bude hnevat sam na seba.