zdravim pani pls chcem kupit novy bike /uz 3 mesiace to riesim/ a neviem teda ci 26 alebo 29" kolesa, Jazdievam velmi lahky teren len take motanie sa po nespevnenych cestach obcas aj cesta
no ja by som sa rozhodoval aj podľa toho aké sú to konkrétne bicykle, viac by som si užíval jazdu na 26" bicykli s torou/reconom ako napr. na o kilo ťažšom 29" s dartkou
větší kola jedou líp, pokud ti nevadí horší ovladatelnost 29" a to nebude podle toho co popisuješ kde jezdíš tak jednoznačně
ještě by mě zajímalo co si kdo líp užije na 26" než na 29"
Nevlastním 29-er, no mal som možnosť ju testovať na Merida bike Vysočine (Specialized Stumpjumper - HT). A neradil by som tak jednoznačne väčšie kolesá. Na asfalte a v ľahkom teréne (poľňačky, postarší asfalt, no v zásade rovný povrch) sa mi šlo ťažšie ako na mojej 26-tke. Rozpohybovanie toho kolosu trvalo, no potom to šlo... Výhodu som však spozoroval až v ťažšom teréne (korene, zjazdy, prekonávanie prekážok - prirovnal by som tento bike k XC fullu 100/100) a zhodou okolností som nespozoroval, že by bola 29-tka neobratná (sedlal som 17,5 na mojich 175cm). A to som jazdil po XC trati (kto pozná, tak vie o samej zákrute).
Na terény, ktoré popisuješ, by som volil cyklokros. Skús sa na to mrknúť.
@Tmax a jaký bude rozdíl mezi 29"a cyklokroskou, když na 29" obuješ CX pneu?
jááááj berany
výhodou 29" je univerzálnost, stačí nahodit tenké pneu a letí to skoro jak silnička.
osobně jezdím 29" druhou sezonu a spokojenost, 26" fulla mám pořád a občas se svezu i na 26" HT
Rozdiel určite nebude len v baranoch. Keď to chce do toho ľahšieho terénu, lepší bude CX s "cestnou" geometriou ako 29-er s geometriou MTB. Lebo je celkom jasné, ktorý stroj bude rýchlejší.
Hmm, lenze .. kedysi sa CX jazdilo v terenoch, kde aj dnes casto skuseni MtB harcovnici zliezaju ... nemozes hodnotit lahky teren (podla par vyzametanych cesticiek v MK) ... cesticky v MK su extremna vynimka v SR ...staci cestak a terennejsie gumy a nic neriesis .. CX sa nejazdilo v lahkom terene .. bola to urcita disciplina, ktora davno zomrela ... podla UCI pravidiel tam nemozes nic, ale vobec nic spravit .. to fakt v pohode radsej 29" mtb s pevnou a terennymi galuskami .. budes rychlejsi
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
a keců od lidí co na tom v životě neseděli vůbec nevšímej
ještě by mě zajímalo co si kdo líp užije na 26" než na 29"
Na terény, ktoré popisuješ, by som volil cyklokros.
jááááj berany
výhodou 29" je univerzálnost, stačí nahodit tenké pneu a letí to skoro jak silnička.
osobně jezdím 29" druhou sezonu a spokojenost, 26" fulla mám pořád a občas se svezu i na 26" HT