Zdravím,mám Bike Specialized hardrock disc 2011 a chcel by som nové brzdy...hydraulické,kedže teraz su na nom mechanické...vedeli by ste mi poradiť? najlepšie do 100e .. Dík
eeej veru,, aj tie rozperky co na nich logaju platnicky ... musim to nahradit srobkom... ako mozu dat dierky 4mm a rozperku priemeru 2,5mm.... kua uz tu nikto nic negarantuje?!!!
zihadlo 5
Dlho som na tej stranke nebol. Tento tyzden som tam zablúdil a hneď mi to padlo do oka. Vedel som, že silva zháňala brzdy, tak som to sem zavesil. Cena je super, sú skoro na cene SLX. Ty si kúpil SLX, či XT?
zihadlo 5
Vidím, že v profile maš SLX 2013 . Ako si s nimi spokojný? Tiež plánujem výmenu bŕzd a rozhodujem sa medzi SLX a XT. Oplatí sa ísť do drahšieho XT-čka alebo pre hobby jazdenie by postačovali aj tie SLX?
zihadlo 5
Vidím, že v profile maš SLX 2013 . Ako si s nimi spokojný? Tiež plánujem výmenu bŕzd a rozhodujem sa medzi SLX a XT. Oplatí sa ísť do drahšieho XT-čka alebo pre hobby jazdenie by postačovali aj tie SLX?
brzdna ucionnost je výborna.. vcera som daj riadny test dolu zjazdovkou na kubinskej holi..a s prehladom a rezervou to zvladli, kotuce 180/160
Proste ked zabrzdis, tak citis ze sa dosticky akoby pohnu kusok kym sa v prasati pevne "neopru". Pri opakovanom stlaceni uz to necitit. Az ked zase chvilu nebrzdis a platnicka sa v dosledku otrasov zase posunie mimo "idealnej" pozicie tak pri naslednom brzdeni to zase ucitis.
//edit: jednoduho povedane, ta zavlacka nefixuje platnicky na mieste tak dobre ako srob a tieto sa teda mozu trochu posuvat v prasati.
Šlo by to teda vyriešiť tou skrutkou, ako písal zihaldlo5? Prípadne tam vyrobiť hriadeľku a poistiť to segerkou.
Alebo kúpiť XT-čkové, tam je tuším už skrutka
Tak ono to nie je funkcny problem, len to moze liezt na nervy. Frajerkine BR-M446 to robia, ale nestazovala si. Tie co som mal na trekkingu pred XTckami to robili tiez. Zrejme to robia vsetky aktualne hydraulicke Shimana so zavlackou (SLX a nizsie, vratane tych ne-setovych). XT uz maju skrutku.
"Ghetto mod" srobom som neskusal, ale sak Zihadlo5 sa chysta, tak poreferuje ci sa mu podarilo.
silva
neviem ci to je este aktualne ale aj tak tu je to davnejsie slubene zhodnotenie tych Elixirov 7:
Design:
Elixiry su urcite pohladnejsie ako XT
Ergonomia pacok:
S XTckami sa mi brzdi lepsie jednym prstom. Povrchova uprava mi pride tiez lepsia na XT ked mam spotene ruky (nenosim full finger rukavice). Ale nic zasadne tym Elixirom neviem vytknut. Su OK, ale nie az tak OK ako XT
Davkovanie:
Elixiry sa davkuju urcite lepsie aj chod paky mi pride taky istejsi ako u XT. Elixiry mam ale s vacsimi kotucmi a na vacsich kolesach, tak to porovnanie treba brat s rezervou.
Maximalna brzdna sila:
Popravde, nemam problem zalockovat kolesa jednym prstom ani s jednymi brzdami. Moze to byt ale aj tym, ze mam len 70kg a v praci travim vela casu stlacanim takych tych strunovych ciniek na posilovanie predlaktia
Zvukove prejavy:
Elixiry zavijaju jak besne. Urcite bude stat za pokus vymenit the avidacke kotuce za nieco ine. Mohlo by to pomoct, ale zatial som sa k tomu nedostal. XT su ticho (mam v nich ale resin dosticky a nie sintered ako Elixiry).
Vydrz:
Zatial sa mi ich uvarit nepodarilo. Ani som nezaznamenal vadnutie ucinku alebo tuhnutie packy. To plati pre obe.
Celkovo za seba, keby som si mal kupovat nove brzdy teraz, vezmem asi XT s Ice Tech kotucmi a neriesim. Na druhej strane tym Elixirom nic zasadne nechyba, a nemam dovod ani motivaciu ich menit. Len by som pripadnym zaujemcom odporucil ku nim kupit ine kotuce ako tie origo Avid HS1 (asi tiez Shimano Ice Tech). Takze ak sa ti Elixiry viac pacia designom, kludne do nich chod.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Dlho som na tej stranke nebol. Tento tyzden som tam zablúdil a hneď mi to padlo do oka. Vedel som, že silva zháňala brzdy, tak som to sem zavesil. Cena je super, sú skoro na cene SLX. Ty si kúpil SLX, či XT?
Vidím, že v profile maš SLX 2013
Inak v brzdnom ucinku medzi SLX 2013 a XT 2012 (M785) nebude rozdiel ziadny. SLXkam oproti XT este chyba free stroke adjust myslim. Toz vse.
Kotuce by som ale bral XTckove. Ice Tech FTW!
Vidím, že v profile maš SLX 2013
brzdna ucionnost je výborna.. vcera som daj riadny test dolu zjazdovkou na kubinskej holi..a s prehladom a rezervou to zvladli, kotuce 180/160
Ďakujem za vaše postrehy.
//edit: jednoduho povedane, ta zavlacka nefixuje platnicky na mieste tak dobre ako srob a tieto sa teda mozu trochu posuvat v prasati.
Alebo kúpiť XT-čkové, tam je tuším už skrutka
"Ghetto mod" srobom som neskusal, ale sak Zihadlo5 sa chysta, tak poreferuje ci sa mu podarilo.
...XT uz maju skrutku.
XT = Deore XT
Predna XT 72EUR + Zadna XT 72EUR
//edit: a tiez Elixir 9 Trail za stovku 0.o
http://www.ebay.com/itm/Avid-HS1-160mm-Bike-Disc-Brake-Rotor-2-pcs-12-Stainless-Steel-Blots-/161000543957?pt=AU_Cycling_New_&hash=item257c6156d5
Link len orientačný, myslím všeobecne tie kotúče za pár drobných z Činy
-20% Avid kotúčová brzda AVID BB5 MTB Black, CPS predná/zadná (v balení 160mm G2CS kotúč, skrutky kotúča, CPS skrutky)
51,99 € -20%
MOC 64,99 €neviem ci to je este aktualne ale aj tak tu je to davnejsie slubene zhodnotenie tych Elixirov 7:
Design:
Elixiry su urcite pohladnejsie ako XT
Ergonomia pacok:
S XTckami sa mi brzdi lepsie jednym prstom. Povrchova uprava mi pride tiez lepsia na XT ked mam spotene ruky (nenosim full finger rukavice). Ale nic zasadne tym Elixirom neviem vytknut. Su OK, ale nie az tak OK ako XT
Davkovanie:
Elixiry sa davkuju urcite lepsie aj chod paky mi pride taky istejsi ako u XT. Elixiry mam ale s vacsimi kotucmi a na vacsich kolesach, tak to porovnanie treba brat s rezervou.
Maximalna brzdna sila:
Popravde, nemam problem zalockovat kolesa jednym prstom ani s jednymi brzdami. Moze to byt ale aj tym, ze mam len 70kg a v praci travim vela casu stlacanim takych tych strunovych ciniek na posilovanie predlaktia
Zvukove prejavy:
Elixiry zavijaju jak besne. Urcite bude stat za pokus vymenit the avidacke kotuce za nieco ine. Mohlo by to pomoct, ale zatial som sa k tomu nedostal. XT su ticho (mam v nich ale resin dosticky a nie sintered ako Elixiry).
Vydrz:
Zatial sa mi ich uvarit nepodarilo. Ani som nezaznamenal vadnutie ucinku alebo tuhnutie packy. To plati pre obe.
Celkovo za seba, keby som si mal kupovat nove brzdy teraz, vezmem asi XT s Ice Tech kotucmi a neriesim. Na druhej strane tym Elixirom nic zasadne nechyba, a nemam dovod ani motivaciu ich menit. Len by som pripadnym zaujemcom odporucil ku nim kupit ine kotuce ako tie origo Avid HS1 (asi tiez Shimano Ice Tech). Takze ak sa ti Elixiry viac pacia designom, kludne do nich chod.
P.S.: Dvojpiestove Elixiry 7 a 9 zmizli zo stranok avidu a su tam uz len 4 piestove "trail" verzie. Takze dvojpiestove sa uz mozno ani nevyrabaju. Ale tie 4 piestove tiez niesu nejake super drahe, na koloshope ich teraz maju za 100,- kus. ( http://www.koloshop.sk/brzdy-kotoucove-brzdy-99/avid-elixir-9-trail-kotoucova-brzda-akce.html )
Avid Hadica pre hydr.brzdy- Elixir 5, Elixir 7, Elixir 9, Elixir R,Elixir CR, Elixir X0, Elixir
46,99 €
MOC 57,99 €