Kategórie
Bike-techpred casom som si zadovazil novy bike - Ghost AMR 7500. V predajni mi nan hodili len nejake obycajne pedale, ktore by som chcel zamenit za nieco kvalitnejsie. Bike bude vyuzivany, ako jeho predchodca, na tury a freeride. Co mi poradite?
Doplnim len, ze nechcem zapinacie...
Vdaka.
posledný komentár: 12. 8. 2022 o 14:56
Akcia savings HT HTI-PA12A platformové pedále, červená
33,99 €
savings
MOC 49,99 €
Výpredaj -21% XLC PD-C16 detské platformové pedále, čierna
10,29 €
-21%
MOC 13,49 €
savings Shimano XT PD-M8120 nášľapné pedále s klietkou + zar. SM-SH51
85,99 €
savings
MOC 135 €
-15% Shimano PD-M540 nášľapné pedále + zar. SM-SH51, strieborná
78,99 €
-15%
MOC 92,99 €
-10% Leatt CeraMAG AllMtn 8.0 Clip-in nášľapné/platformové pedále, CeraGrey
251 €
-10%
MOC 279 €
savings Shimano PD-ES600 nášľapné pedále, jednostranné+zar. SM-SH51
59,99 €
savings
MOC 98,99 €
Pokukuji tedy i po něčem jiném ale v podstatě skoro nikdo neuvádí rozsah nastavení pružiny třeba že jde nastavit 3Nm až 15Nm.
Snad jediné kde jsem si toho všiml je Time Speciale 12 kde je na fotce u šroubu nastavení předpětí uvedeno 1Nm - Max. A u modelu Speciale 8 je 2Nm - Max. Nicméně nikde ve specifikacích o tom Time nic nepíše.
Pak jsem viděl snad u LOOK možná nějaký údaj třeba 4-5Nm jako minimum (teď si tím nejsem jistý).
Jinak nic.
Dá se říci jaké pedály se dají nastavit na velmi jemné vycvaknutí?
Vozil sem klasické Shimana ale ty se zas v blátě snadno ucpali a tak sem přešel na šlehače, nicméně ty zas nejdou nastavit dá se jen vyměnit kufr a tím změnit úhel vycvaknutí.
Jak jsou na tom třeba HT nebo X-Pedo, zmíněné Time či Looky (Looky jsem jezdil Keo Blade na žiletce což je zas něco jiného ale pedál byl kvalitní). Či další značky.
Něco co by mělo cca design čelisti jako šlehače či aspoň poloviční a zároveň široké nastavení směrem k jemnému vycvaknutí.
Fajn by taky byla širší nabídka Easy kufrů pro vycvaknutí kolem 10° když to bude méně jedině líp. Volnost pohybu stačí kolem 4°.
Možnost kufru který jde vytrhnout směrem nahoru jako mívá Shimano by byl taky fajn bonus.
Dost požadavků
Provedení těžko říct asi muže mít klec ale asi na ni zas netrvám.
Proste myslím ze to muže byt pro dost lidí podstatný údaj a výrobci na to naprosto kašlou. A asi nikdo vás na prodejně nenechá toto vyzkoušet, protože by jste jim pedály poškrábali kufrem.
https://www.alpistour.sk/e-shop/bike/oneup/oneup-composite-pedale-2/
Už som bol takmer naisto rozhodnutý pre tieto, ale teraz si ma zaskočil. Posledné dni pozerám recenzie a práve OneUp v tejto cenovej kategórii vyšli najlepšie. Je to problém, že tie piny sú také vysoké?
Nie je to práve dôvod, kedy ich môžem stratiť? Že nie sú poriadne dotiahnuté?
Aj zabolelo
Celkom ma zaujali pedále Shimano PD-GR500, ktoré majú v balení aj rôzne podložky pod piny a teda je možnosť naladiť si výšku vytŕčajúcich pinov podľa potreby. Plus je možnosť dokúpiť balenie ďalších originálnych pinov včetne podložiek - v prípade potreby. Len ma zase odrádzajú negatívne hodnotenia pri produkte tu na mtbiker shope kvôli pukaniu a vŕzganiu spôsobených (asi) guličkovým ložiskom. Na pôvodných plastových pedáloch priložených k bajku som doteraz odjazdil 4000+ km a nič nepuká, nevŕzga, nekýve sa... Tak tie nové by som si predstavoval minimálne rovnako spoľahlivé.
A ešte zo zvedavosti: ako si dokázal stratiť piny, ktoré boli poriadne dotiahnuté? Ako je to vôbec možné?
nechodí mi mail, že ma niekto spomína