Mal som este stary bike a on nema nastavitelnu vidlu.chce si ho kupit neaky chalan o hmotnosti 42kg a ta vidla je na nho tvrda ze ci by sa s tym nedalo neco spravit aby mala vacsi zdvih
Chystam sa rozobrat a vycistit RST Gilu T6, zatial som ziadnu vidlu nerozoberal videl som sice schemy niektorych ale neviem nakolko to bude podobne , ak ste to niekto rozoberal prosim poradte ,viem ze treba vybrat tie dva imbusy a malo byt to ist ale bojim sa ze sa daco rozleti a nebudem vediet ako to zlozit . Vidla je strasne tvrda cize asi vyberiem jeden elastomer ale neviem ci potom nebude viac namahana na jednu stranu ... nemoze tak skor puknut korunka?
... ale neviem ci potom nebude viac namahana na jednu stranu ... nemoze tak skor puknut korunka?
Teraz uz na vacsine vidlic pruzi aj tak iba jedna strana takze toho sa az tak neboj. Skor by som sa pozrel ci potom celkova dzka pruziacich casti v jednej nohe nebude dlhsia ako v druhej. Mohloby sa stat ze by vidla isla kusok maksie a potom nahle stvrdla. A s rozoberanim by si nemal mat problem pruzinove RST su dost jednoduch teda ak nemas nastavenie zdvihu. Len to vsetko rozober a usporiadaj to tak aby si vedel ako to potom spetne zlozit. Trebars si to aj nakresli a pooznacuj
To root: myslim ze cena servisu podobnych vidiel by uz mohla prekrocit hodnotu daneho kuska
mam leaderfox sumava 2006 s vidlou RST CT-FREE T5 (ja viem ze je smejd) http://www.rst.com.tw/product/pd2005/ct-free-t5.htm
zdvih je udavany okolo 70mm (predajcom) ale v skutocnosti sa zatlaci na 35mm, da sa to nejako zmenit?
A ak by som chcel po case rozobrat vidlu (myslim ze je vzduchova), nemoze sa stat ze mi odtial nieco samovolne vyfici alebo vytecie a potom to nebudem vediet nafukat/doliat??
Neda mi to a musim zareagovat na predchadzajuci post (ale nielen na ten).
Vela clenom tohoto fora by nezaskodilo mat trochu snahy, najst si nieco o svojom probleme na nete, precitat si co to o tom a sem postovat len konkretne veci/problemy a nie zasierat to tu vsetkymi moznymi aj nemoznymi pikatchovinami
Verte mi, ze tu mate velmi - skutocne velmi benevolentnych modov a adminov, co bohuzial nie je vzdy pre dobro veci...
ked sa uz o tom bavite:
mam leaderfox sumava 2006 s vidlou RST CT-FREE T5 (ja viem ze je smejd) http://www.rst.com.tw/product/pd2005/ct-free-t5.htm
zdvih je udavany na 70mm ale v skutocnosti sa zatlaci na 35mm, da sa to nejako zmenit? A ak by som chcel po case rozobrat vidlu (myslim ze je vzduchova), nemoze sa stat ze mi odtial nieco vyfici alebo vytecie a potom to nebudem vediet nafukat/doliat??
poradte
2 lol: Ty si si ani neprecital podrobnosti v tom linku, ktory si sem postol, ked pises o vzduchovej vidlici
Jasne sa tam pise, ze pruzenie je zabezpecene pruzinou + MCU elastomerom
Predstav si, že máš v jednej aj druhej nohe na sebe X kúskov elastoméru. Ak jeden kúsok vyberieš ale len z jednej strany, tak potom pri stláčaní ti tá noha pôjde príslušný úsek dráhy naprázdno - vtedy bude pružiť iba druhá noha. Keď sa vidla stlačí o veľkosť vybraného kúsku, tak až vtedy začne pružiť aj druhá noha, čo sa prejaví skokovou zmenou charakteristiky pruženia.
Tompy, holt, dokonale neni nic
Napriklad ja to riesim tak, ze si otvorim poslednu stranu ak ich je viac a idem podla datumov odzadu, tak viem, co je nove a co stare.
Nuz na to rozobratie som si nasiel cas az teraz , zistil som ze ten system je v podstate velmi jednoduchy , spruziny aj elastomery boli zamazane akymsi hustym mazivom ktore som odstranil elastomeri precistil cele som to len truchu namazal a opat zlozil ,elastomery boli 2ks na jednu nohu a keby som jeden vybral tak ten druhy by sa asi k praci nikdy nedostal pretoze by ho skor predbehol doraz a skracovat sa mi to nechcelo lebo by som ho pravdepodobne znicil , tie prachovky co su na oboch nohach som dal dole lebo ma aj tak len otravovali a vyskakovali cize neplnili ziadnu ulohu, vcera vecer som ju nasadil na bike a trosku poskusal beha krasne ale treba to ist otestovat do lesa , mozno cez vikend...
Cez vikend Vsak to uz bude neskoro, treba cim skor. Pozri sa predsa von- slnko svieti, mrzne- takze co z toho vyplyva Idealne pocasie pre bikerov, pokial sa dobre oblecies Spravneho bikera nikdy nezaujma pocasie
Cez vikend Vsak to uz bude neskoro, treba cim skor. Pozri sa predsa von- slnko svieti, mrzne- takze co z toho vyplyva Idealne pocasie pre bikerov, pokial sa dobre oblecies Spravneho bikera nikdy nezaujma pocasie
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
aby som tam nenamocil teba ked s tym neprestanes
A co si zrazu stratil zmysel pre humor?
Teraz uz na vacsine vidlic pruzi aj tak iba jedna strana takze toho sa az tak neboj. Skor by som sa pozrel ci potom celkova dzka pruziacich casti v jednej nohe nebude dlhsia ako v druhej. Mohloby sa stat ze by vidla isla kusok maksie a potom nahle stvrdla. A s rozoberanim by si nemal mat problem pruzinove RST su dost jednoduch teda ak nemas nastavenie zdvihu. Len to vsetko rozober a usporiadaj to tak aby si vedel ako to potom spetne zlozit. Trebars si to aj nakresli a pooznacuj
To root: myslim ze cena servisu podobnych vidiel by uz mohla prekrocit hodnotu daneho kuska
tomPy sa asi trosku sekol, lebo ta fotka na prvej strane sa zombiho netyka...
mam leaderfox sumava 2006 s vidlou RST CT-FREE T5 (ja viem ze je smejd)
http://www.rst.com.tw/product/pd2005/ct-free-t5.htm
zdvih je udavany okolo 70mm (predajcom) ale v skutocnosti sa zatlaci na 35mm, da sa to nejako zmenit?
A ak by som chcel po case rozobrat vidlu (myslim ze je vzduchova), nemoze sa stat ze mi odtial nieco samovolne vyfici alebo vytecie a potom to nebudem vediet nafukat/doliat??
poradte
Vela clenom tohoto fora by nezaskodilo mat trochu snahy, najst si nieco o svojom probleme na nete, precitat si co to o tom a sem postovat len konkretne veci/problemy a nie zasierat to tu vsetkymi moznymi aj nemoznymi pikatchovinami
Verte mi, ze tu mate velmi - skutocne velmi benevolentnych modov a adminov, co bohuzial nie je vzdy pre dobro veci...
mam leaderfox sumava 2006 s vidlou RST CT-FREE T5 (ja viem ze je smejd)
http://www.rst.com.tw/product/pd2005/ct-free-t5.htm
zdvih je udavany na 70mm ale v skutocnosti sa zatlaci na 35mm, da sa to nejako zmenit? A ak by som chcel po case rozobrat vidlu (myslim ze je vzduchova), nemoze sa stat ze mi odtial nieco vyfici alebo vytecie a potom to nebudem vediet nafukat/doliat??
poradte
2 lol: Ty si si ani neprecital podrobnosti v tom linku, ktory si sem postol, ked pises o vzduchovej vidlici
Jasne sa tam pise, ze pruzenie je zabezpecene pruzinou + MCU elastomerom
tomPy sa asi trosku sekol, lebo ta fotka na prvej strane sa zombiho netyka...
Za to môže príliš jednoduchá štruktúra tohoto fóra.Ale rád sa nechám poučiť.
Napriklad ja to riesim tak, ze si otvorim poslednu stranu ak ich je viac a idem podla datumov odzadu, tak viem, co je nove a co stare.
si z toho jasnyyy
2tompy neidem ta poucat, staci davat lepsi pozor...chybicka se vloudila - nic sa nestalo