Takze od novej hydry by som vyzadoval aby bola:
- vykonnejsia
- nie tazsia (v najhorsom minimalne) prip. lahsia - primarne vsak odlahcenie nie je prioritou (ale zrejme nebude problemom kedze to co mam teraz je pomerne tazke)
- perfektna modulacia
- nekusavost (co samozrejme zavisi od citlivej davkovatelnosti)
- este snad taky detail - idealne by bolo keby ta brzda bola cierna, mozno snad aj ina farba ale nie strieborna.
+ cena nie je rozhodujuca (samozrejme vsetko ma svoje limity
No vela som toho pokukal a teda Shimano som z uzsieho vyberu vylucil (kedze teraz mam XT), taktiez Hayes
Z toho co som pozeral ma velmi zaujali Hope M4 (ked su v odlahcenej verzii - karbonove packy atd. tak snad vahovo tromfnu aj to co mam teraz). Z inych brzd zrejme este pripadaju do uvahy Formule (cervo vychvaloval Oro Puro), Magury (vobec sa mi vsak nepacia) alebo aj Avidy?. Juiciny su jednymi vychvalovane, druhi hovoria ze niesu az take super - v kazdom pripade je to tuctovka.
Osobitne som zvedavy na tie Hope, tak nech sa prosim vyjadri peterg. Diky
posledný komentár: 28. 6. 2018 o 12:17
SH XT08 180/160 za velmi slusnu cenu ..cca4900 za obe komplet ale bez kotucov....kedze mam doma HAYESY - 4 kotuce tak absolutne najlepsia volba.
...vraj v porovnani kvalita/cana je to to naj....tak uvidime....
...nahodim a dam vediet....
....mam kotuce z brzd HFX Mag HD .... a celkom fajn....
vsak pojazdim a uvidim....
a to?
...lepsiu cenu som nenasiel.....ani v GB ani v DE...
http://bikesport.cz/sk/detail.php?id=1273
- nechal som tam Hayesove kotuce, ale idem ich vymenit, strasne sa hreju a predny sa po intenzivnom brzdeni a zohriati vlni.
Uvazujem o LX kotucoch 180mm.
- nechal som tam Hayesove kotuce, ale idem ich vymenit, strasne sa hreju a predny sa po intenzivnom brzdeni a zohriati vlni.
Uvazujem o LX kotucoch 180mm.
Ja mam kotuc xt 180 a maximalna spokojnost. (lahky, pekny a ucinny)
myslím že pionko má 6 šróbové náboje čiže túto možnosť rovno vylúčme
...jasne mam 6 dierovu klasiku ziadne CL....
...ak by sa aj tie kotuce dost drali, nevadi mam ich 4ks takze kym ich vsetky zoderiem.....
...ozaj dopredu som kupil 180 aligator tak uvidim ak nebude v pohode vymenim za XT kotuc 180.....
....inac bral som nejake veci z Chainrections....a balik bol uz ten isty den odoslany....uvidim v akom stave to pride.....potom dam vediet.....
objednaval som z http://www.chainreactioncycles.com nejake vecicky presne 16 June 2008 11:37:29....a v piatok 20.juna 2007 to bolo u mna doma, vsetko pekne zabalene v krabickach, proste jedna basen....
...v utorok som objednaval z ciech ale nasa posta si dava nacas....z ciech to bolo odoslane 18.06.2007....a este stale to nemam doma....kua....
ak nemáš tým Pat a Mat isto sa podarí poskladať pjekný bike
...jaks uhodl...PAT a MAT mam asi 7ks ale len na dvd .... to vis co neudelas pro deti....
....apropos bike, bo som nemal casu tak som bike vcera vecer (17:45) zanesl do KUBICA-SPORT a dnes na obed boli vecicki pomenene a vsetko v najlepsem poradku....
.... a brzdicky to je zalezitost pol-hodinky ... tak to neni problem to vymenim aj sam bo tolko casu este najdem....
....jasna sprava....
....jasna sprava....
....takze....brzdy su nahodene....samo ako vzdy nechtiac som to pocakal olejom pri doplnani (skracovanie hadiciek + odvzdusnovanie systemu apod)...vicistil acetonom....aj tak to brzdilo asi ako kaby tam nic nebolo....
...tak som sa vybral na jednu vychadzku cca 40km s nejakymi kopeckami....brzdicky hukali ani dive ale po vychadzke a naslednom ocisteni wap-kou tie brzdy slapu ako zmyslov zbavene....super pocit....hlavne to davkovanie....
...sme radi a za tu cenu...4900SK za komplet XT-2008 (bez kotucov)....