ja mam camelbak havoc http://kolokolo.cz/batohy-a-vaky-cyklistika/batohy-camelbak/camelbak-havoc-2009/
a objem je akuratny [18l+3lvoda] a domyslenost ulozneho priestora, a inych priehradiek je perfektna, osobitne tam mas napr. vodotesne a vystuzene vrecko na fotak,mobil apod. , vrecko na okuliare [vpoho tam vojdu aj MX] a zvonku sa da ovesat prilbou chranicmi a cim chces
Mas to jedno aka znacka. Hlavne pozeraj na chrbtovu vystuz, bedrovy a hrudny pas aby to malo. Ja mam 20 litrovy co som myslel ze bude vela ale je to tak akurat a vystuz mam 4 ploche pliesky.
s tym ze je jedno aka znacka nemozem suhlasit. a 21 aj 18 litrov mi pride zbytocne vela, aj na celodenne vylety, ked nechces nosit zrkadlovku alebo podobne zavazie, na vodu a jedlo pripadne nahradne oblecenie a nejake nastroje na servis (mi) staci 9l, teraz ked nepotrebujem oblecenie v batohu tak aj 6l.
ale ak nutne potrebuje vacsi tak ten author by mal byt v pohode, mam ten mensi od nich 9l, a je celkom fajn, az na to ze sa mi velmi skoro roztrhalo jedno vnutorne vrecko, ale s tym som sa naucil zit
Ja tento batoh mam a je dost velky....hodi sa ked ides niekde na dlhsie vyjazdy s tym ze nebudes mat moznost sa niekde zastavit a najest sa pripadne napit. alebo na nahradne oblecenie...
Inak som snim maximalne spokojny...nepremokol mi vobec...ma dost vackou (na tretry, snurky na helmu atd atd..
no tak to sa treba dohodnut najprrv co jazdi.. lebo ja chranice napr neviem kde by som splasil
a bundu zasa nenosis cely rok, takze pol sezony sa potom chodi s 20l ruksakom kde su 2l vody, 2horaky, pumpa a dusa?
Vozim Camelback MULE. Uvital by som naviac kapsicku na mobil na popruhu a kopec reflexnych prvkov. Dokonca tvrdim, ze dnes uz cyklobatoh bez reflexnych prvkov by nemal existovat. Inak na jednodennu turu akurat.
PS Mozno este dobre umiestneny uchyt na blikacku. Ked vidim obcas vozit blikacku v sietovej kapse - to je zbytocna strata svietivosti.
chranice sa ajtak nerataju pretoze sa zavesia zvonku, ale tak mas pravdu ze je to sezonne vzime je toho viac ale zas v lete nahradne triko, jedenie a vsetko ,no hej zaplnim mozno pol ruksaku ale tak chranice mozem dat dovnutra, a havoc ma 3l rezervoar, takze bude to tazke ale idem na istotu
tak ja osobne momentalne vozim treksport liquidator 5l.. 2l vody, pumpa, dusa, multikluc, 2-3 keksiky, obcas fotak (canon 710IS), na jesen skladacia nepremokava bunda(alebo dres s dlhym rukavom).. a este tam miesto stale je.. papierove vreckovky na kazdej strane v sietke jeden balik..
mobil, penazenka, dalsie tycinky v drese..
takto zvladam kludne 5-7hod vyjazdy..
Ja mam DEUTER TRANSALP 30, uz 2hy, cervenej farby. Povodny prvy nosi stale segra.
Plusy:
+ zabudovana plastenka na cely batoh + bocne odkladaky, vesiak na prilbu, predne vrecko s dalsim vnutornym vreckom
+ 2 zipsove komory s prednou kapsou (mapa) ktore je mozne prekonfigurovat na jednu
+ bocne vrecka na fotak, ponozky, flasu
+ priehradka na hydrobag s vyvodom, mozne v nej nosit aj notebook (ako ja)
+ dobry nosny system s vetranim, hrudny pas, prsny pas, mala kapsa na mince v pase
Minusy
= 30 L na beznu prevadzku prilis vela (na 1 den), ale pouzivam vacsinou na 2 dnove tour s prespatim v prirode (maly 1kg spacacik v pohode).
= hydrobag je nutne dokupit (dalsie vydaje)
= vysoka cena (3000SK/100 EUR)
Ja mam DEUTER TRANSALP 30, uz 2hy, cervenej farby. Povodny prvy nosi stale segra.
Plusy:
+ zabudovana plastenka na cely batoh + bocne odkladaky, vesiak na prilbu, predne vrecko s dalsim vnutornym vreckom
+ 2 zipsove komory s prednou kapsou (mapa) ktore je mozne prekonfigurovat na jednu
+ dobry nosny system s vetranim, hrudny pas, prsny pas, mala kapsa na mince v pase
Minusy
= 30 L na beznu prevadzku prilis vela (na 1 den), ale pouzivam vacsinou na 2 dnove tour s prespatim v prirode (maly 1kg spacacik v pohode).
pred par rokmi som si tento batoh na radu MGXa kupil. Suhlasim so vsetkym co tu napisal, ja mam ale este ten starsi model lebo predna kapsa na mapu mi nic nehovori. Tiez mam 30l verziu (su aj mensie) ale aj napriek tomu ze to je bike batoh, ho na bike pouzivam minimalne (koli velkosti). Pouzivam ho na turistiku na jednodnove vylety a som s nim po vsetkych strankach spokojny, myslim si ze je to velmi vydareny batoh a kupil by som si ho znova. Vydrzi velmi vela.
Na bike pouzivam HYDRO EXP 12 a som s nim maximalne spokojny. Okrem materialu, kvality zipsov a mnozstva priehradiek by som najviac vyzdvihol to ze v pripade potreby sa da "rozsipsovanim zvacsit takze tam vojde vsetko aj ked to tak pred balenim veci nevyzera ) na you tube je na tom video, jeden maniak do toho laduje veci na lezenie.
Dnes som sa rozhodol kupit batoh na bajk pre celodnovy alebo dvojdnovy vyjazd. Jednoznacne som rozhodnuty pre znacku Deuter, mal som vcera v ruke model Transalp 25, spracovanie a materialy su super takze viem ze s touto znackou chybu urobit nemozem (navyse som si hned kupil vak na vodu Source Widepack)
Mam vsak problem s vyberom medzi 3mi kandidatmi. Ktory by ste vybrali vy?
1. Deuter Superbike SL - asi najlepsi (dizajn, velkost), odradza ma od neho iba fakt ze je to damsky model
2. Deuter Superbike - dizajn v podstate rovnaky ako u SL verzie akurat ze 51cm na vysku sa mi zda dost vela (pri 200cm vyske mozno zanedbatelny fakt), najvyssia cena
3. Deuter Bike I - dobry dizajn, najnizsia cena z pomedzi vybranych, 20l je uz asi vela ale hlavne ma odradza vyska 50cm
2polo: deuter je dobrá voľba. Ja som na dlhšie výlety doteraz používal ich 30l transalpine. Výborný batoh. Ale po rokoch (takmer denne používaný aj ako prac. taška) už odchádzajú zipsy. Chodím aj na lyže, tak vyberám radšej 30litrák. Minulý týždeň som od nich kúpil speed lite 30. Je síce tiež cca 50 cm vysoký, ale prilbu bude trošku šúchať len pri maximálnom zaklonení hlavy v strmom zjazde. Hlavne je to super univerzál. Do vonkajších kapies toho narveš neúrekom a navyše je to aj pre odloženie prilby robené. A s malým spacákom by som si trúfol nabaliť sa do tohto 30litráku aj na 2-3 dňový zrýchlený peší prechod nejakého slovenského hrebeňa.
No a kebyže ti mám radiť, čo z tvojho výberu na dlhšie túry(1-2) dni ako si písal, tak by som si vybral tebou neuvedený transalpine 25. Keď je prázdny, stiahneš ho popruhmi na minimum. Ale keď potrebuješ miesto, tak ti ho poskytne dostatok.
prave ten transalpine 25 som vcera pozeral ale zdal sa mi zase dost siroky, hlavne v dolnej casti, sice je pravda ze som sa ho v predajni nepokusal "zmensit"
úplne v pohode. Nikdy som s jeho šírkou nemal problém. A to prešiel aj minuloročný krejzi. Navyše má perfektné polstrovanie chrbta. Lepšie ako speed lite.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ja mam camelbak havoc http://kolokolo.cz/batohy-a-vaky-cyklistika/batohy-camelbak/camelbak-havoc-2009/
a objem je akuratny [18l+3lvoda] a domyslenost ulozneho priestora, a inych priehradiek je perfektna, osobitne tam mas napr. vodotesne a vystuzene vrecko na fotak,mobil apod. , vrecko na okuliare [vpoho tam vojdu aj MX] a zvonku sa da ovesat prilbou chranicmi a cim chces
no tak vizera dobre, ale myslim si, ze rozdiel 3 litrov nie je moc a ta cena
Inak je pekny
ale ak nutne potrebuje vacsi tak ten author by mal byt v pohode, mam ten mensi od nich 9l, a je celkom fajn, az na to ze sa mi velmi skoro roztrhalo jedno vnutorne vrecko, ale s tym som sa naucil zit
Inak som snim maximalne spokojny...nepremokol mi vobec...ma dost vackou (na tretry, snurky na helmu atd atd..
len cim mas vacsi batoh tym viac zbytocnosti tam zmestis
inak tiez si myslim ze 10l postacuje vacsinou.. voda, kexiky, tycinky, servis. ak chcete so sebou bundu tak by som dbal na pripinanie zvonka..
a bundu zasa nenosis cely rok, takze pol sezony sa potom chodi s 20l ruksakom kde su 2l vody, 2horaky, pumpa a dusa?
PS Mozno este dobre umiestneny uchyt na blikacku. Ked vidim obcas vozit blikacku v sietovej kapse - to je zbytocna strata svietivosti.
mobil, penazenka, dalsie tycinky v drese..
takto zvladam kludne 5-7hod vyjazdy..
Plusy:
Minusy
Plusy:
Minusy
pred par rokmi som si tento batoh na radu MGXa kupil. Suhlasim so vsetkym co tu napisal, ja mam ale este ten starsi model lebo predna kapsa na mapu mi nic nehovori. Tiez mam 30l verziu (su aj mensie) ale aj napriek tomu ze to je bike batoh, ho na bike pouzivam minimalne (koli velkosti). Pouzivam ho na turistiku na jednodnove vylety a som s nim po vsetkych strankach spokojny, myslim si ze je to velmi vydareny batoh a kupil by som si ho znova. Vydrzi velmi vela.
Na bike pouzivam HYDRO EXP 12 a som s nim maximalne spokojny. Okrem materialu, kvality zipsov a mnozstva priehradiek by som najviac vyzdvihol to ze v pripade potreby sa da "rozsipsovanim zvacsit takze tam vojde vsetko aj ked to tak pred balenim veci nevyzera
Mam vsak problem s vyberom medzi 3mi kandidatmi. Ktory by ste vybrali vy?
1. Deuter Superbike SL - asi najlepsi (dizajn, velkost), odradza ma od neho iba fakt ze je to damsky model
2. Deuter Superbike - dizajn v podstate rovnaky ako u SL verzie akurat ze 51cm na vysku sa mi zda dost vela (pri 200cm vyske mozno zanedbatelny fakt), najvyssia cena
3. Deuter Bike I - dobry dizajn, najnizsia cena z pomedzi vybranych, 20l je uz asi vela ale hlavne ma odradza vyska 50cm
No a kebyže ti mám radiť, čo z tvojho výberu na dlhšie túry(1-2) dni ako si písal, tak by som si vybral tebou neuvedený transalpine 25. Keď je prázdny, stiahneš ho popruhmi na minimum. Ale keď potrebuješ miesto, tak ti ho poskytne dostatok.