Skusal som hladat aj po fore, tato tema bola celkom prinosna, najma tento prispevok, no ja hladam nieco na N97 mini a sirokym vyberom sa onen sunnysoft.cz zrovna nevyznacuje
Dalsia vec je, ze moje skusenosti s plastovymi uchytmi pouzivanymi v zime su dost negativne (praskanie), a spolu s mojou preferenciou mat onen mobil uchyteny na predstavci (∅ 32mm, rajdy 22 mm) by som uvital nieco, co je uchytene bud cez zip-ties (jak je to po SK?..) alebo O-kruzky. Rotaciu ±90° uvitam, gulovy klb vnimam ako zbytocnost. Nebolo by odveci, ak by sa do drziaku zmestil mobil aj s nejakym hrubsim gumovym/silikonovym obalom.
Budem povdacny za kazdu radu
Len skoda, ze ich bikeholder ( http://www.krusell.se/products/5/?catid=15&productid=1095 ) sa da pouzit len na riaditka (aj to len obycajne a nie oversize). Ale mozno by sa dal nejak upravit a plastovymi stahovackami pripevnit na predstavec. Bikeholder drzi mobil pevne a pritom sa da mobil vybrat/dat naspat jednou rukou.
Chvilu mi trvalo, kym som prisiel na to, ako bikeholder pouzit. http://www.bike-forum.cz/forum/drziak-na-mobil-krusell-bikeholder.html
Ak to pouzivas castejsie, rad by som sa ta spytal (ak si s tym experimentoval), ci je lepsie mat mobil v strede na predstavci, alebo skor pri ruke - totizto rajdy maju tych 22 mm uz len asi na 4 cm od pacok, potom sa postupne rozsiruju az na 32mm v mieste uchytenia na predstavec - ak je lepsie to mat na strane, tak mozno to tak dam a tach dam na predstavec (ten nastastie na to uchyt usposobeny ma) i ked zakryta indikacia prevodu v landscape rezime nic moc
Ak sa rozhodnem pre predstavec, kde ten bikeholder asi nesadne, tak radsej nieco lacne na co sa nebudem zdrahat zobrat pilku/vrtak apod
Pritom som si v tom sunnysoft-e vsimol, ze drziaky na nejaky garmin ma uchyt cez zip-ties to Krusell doteraz nenapadlo?
Bikeholder kupis samostatne alebo v sete s dalsimi 3 roznymi drziakmi (napr. na rameno).
Moj bikeholder uz ma odlomeny kus plastu, ked som mobil vykopol z riaditok, ale zatial drzi.
Musel som dat dlhsi srob, lebo mam OS riaditka. Vzhladovo nic moc. Ale rozhodol som sa, ze do bikeholderu zospodu navrtam diery (asi 6) a pripevnim ho plastovymi paskami na predstavec. Potom poslem foto.
Prekvapila ma kvalita spracovania, je to ako Krussel s inou nalepkou
Vazne?
Ale houby, to zo mna hovori kognitivna disonancia
Kazda diera pre stahovacku (2,5mm) prechadza vonkajsou castou a jednou vnutornou vystuzou v obruci:
Takto upravenej konzole (spodnej casti s gulovym klbom) si uz dovolim doverovat, ze neodide po 2 jazdach (samozrejme mozem sa mylit
Problem je ale v 360 st. rotacnej vlozke na zadnej strane kolisky - konzola je pripevnena na tu vlozku, a vlozku na koliske drzi jediny srob dlzky cca 7 mm v kusku plastu nijak nespevnenom ako je tomu napr. zospodu obruce na konzole>
Tento kusok plastu ma teda drzat hmotnost telefonu, kolisky (+ vibracie a rezonancie) a este k tomu aj odpor dvoch pruzin ktore zaklapavaju vlozku v spravnych polohach. Epic design fail.
Rozmyslam, ci sa pokusit zachovat rotaciu a nejak to zosilnit normalnou skrutkou s matkou, alebo sa vykaslat na rotaciu a zlepit vlozku s koliskou po celej jej ploche. Poll?
akurat neviem ako to budes ovladat
Tak uz puzdro Nokia CP-532 mam a vyzera, ze budem spokojny. Telefon sa v nom da silnejsim stiskom ovladat a nebojim sa ani padu, lebo je to makke a dobre priputane. Ale bol problem ho zohnat, lebo ho uz nevyrabaju.