RockShox J3 http://www.sram.com/en/rockshox/mountai ... udy/j3.php
SRSuntour Axon D-RL http://www.srsuntour-cycling.com/SID=si ... l&tnid=129
alebo je v tej cenovej hladine nieco lepsie ?
posledný komentár: 1. 5. 2020 o 20:25
posledný komentár: 1. 5. 2020 o 20:25
U prehadzovačky som si nie celkom istý. Rozdiel medzi 8-kolom a 9-kolom je v rozostupoch medzi pastorkami ale keď necháš 8-kolové radenie a 8-kolovú kazetu, tak by malo byť jedno, akú tam máš prehadzovačku. Pokiaľ ostaneš pri 8-kole, tak reťaz ani kľuky nebudeš musieť meniť.
Ale ak si v takom stave, ža na biku vozíš takáto archaizmy, stálo by za zváženie urobiť nejaký razantnejší upgrade, t.j. prestrojiť komplet na 9 kolo. Ale to by bola asi väčšia záťaž na peňaženku.
Aký je dôvod tvojho upgradu? Niečo ti odišlo, alebo sa jedná o morálne zastarenie? Ak máš niečo odídené, ja by som skôr pouvažoval nad niečim jazdeným. Prípadne skús namiesto Deore pouvažovať na Aliviom. To je 8-kolečková sada.
Zacal som bike vylepsovat, zatial rafky Mach, plaste Continental Explorer 2.1, idem kupit vidl (RS J2/3, alebo nejaku Axon) a to jeho prevodove ustrojenstvo by tiez potrebovalo vylepsit. Mozno by stacilo aj Alivio, ale nemam s tym skusenosti. a pri deore by som este musel dat 1800,- do radenia + kluky + kazeta + retaz. neviem ci sa do toho oplati investovat.
Preto sa pytam
v pohode ti to postaci
ja to tak jazdim,som stym deore velmi spokojny
Uz som presiel setky temy ohladom vidlic tu vo fore ale kazdy trvdi nieco ine tak vazne neviem
malo by ta to vyst cca 3 500 Sk ak som dobre ratal ... to je komplety prevodovy system.... Gripshifty- 1 099,00 Sk, prehadzovacka- 1 199,00 Sk (899,00), presmyk nechaj aj Acera, retaz cca 600, zadna kazeta 600 ...
ak chces 9 stupnovu kazetu, tak to je cca o 1000 viac... co je podla mna vynikajuca cena v pomere k vykonu.... (ceny berte s rezervou, som len tak odoka spocitaval...)
ak chces aj kluky, tak asi Alivio, alebo SRSuntour kľuky XCC302 za 819,00 Sk ...
aj ja to tak jazdim...radenie alivio, prehadzovacka deore....problem s tym nie je ziadny
malo by ta to vyst cca 3 500 Sk ak som dobre ratal ... to je komplety prevodovy system.... Gripshifty- 1 099,00 Sk, prehadzovacka- 1 199,00 Sk (899,00), presmyk nechaj aj Acera, retaz cca 600, zadna kazeta 600 ...
ak chces 9 stupnovu kazetu, tak to je cca o 1000 viac... co je podla mna vynikajuca cena v pomere k vykonu.... (ceny berte s rezervou, som len tak odoka spocitaval...)
ak chces aj kluky, tak asi Alivio, alebo SRSuntour kľuky XCC302 za 819,00 Sk ...
Dikes .. ale mne sa zdaju Rapid Fire packy lepsie .. aspon som si zvykol na nich a mne max vyhovuju tak by som zostal asi Pri Alivio a na Bishope to vyjde takto
reťaz PC58 - 599,00 Sk
PG850 kazeta - 549,00 Sk
radenie / V-páka Shimano Alivio - 1 279,00 Sk
kľuky Shimano Alivio - 1 039,00 Sk
prehadzovačka Shimano Deore - 1 399,00 Sk
a to je (kedze som pred 2tydznami maturoval z M ) 4865 ,-
cize pohoda a este 5000 vidla a malo by to slapat
citujem: "Radiace páčky SRAM® SX4™Trigger® je ideálna voľba pre rekreačných jazdcov. Páčky sú skonštruované pre ovládací pomer 1:1® SRAM® prehadzovačiek a 7/8kolo, a SRAM®, resp. Shimano® prešmykov. Telo radenia je hliníkové s kompozitovým spodným krytom chrániacim oceľový radiaci mechanizmus a na jednom kĺbe osadenou kompozitovou dvojpáčkou. V radení je integrovaný aj indikátor zaradeného prevodu umiestnený pod riaditkami. Je určené pre 3prevodník a 8kolo. Hmotnosť páru : 260g.
SRAM-RTRSX48 radenie Sram SX4 Trigger 06 Pridať do košíka
Množstvo
Cena: 599,00 Sk"
ale ked chces alivio, tak to tiez nieje zle.... ja mam SH C201 + presmyk a prehadzov Alivio .... C201 je tiez gripshiftove radenie, a nemozem sa stazovat.... a vozil som sa aj na SRAMe a bolo okusok presnejsie a tichsie....
su makksie ako shim
aspon v tej cene co cu cca 1000sk