Ja som mal predposledny model od shimano. Brzdy ako take brzdili, no prehrievat sa prehrievali tiez, pomerne rýchlo stracali na vykone, no ak by som nedostal ponuku financnej pomoci, tak by som tie stare shimana dal jednoducho iba odvzdusnit ale mám ich porovnane s XT deore (tusim) 2011 a tie zacali stracat vykon o nie moc neskor ako tie moje obyc... Pri tychto novych ešte neviem
Čaute.Mám otázku ohľadne bŕzd SLX 2013.Tieto brzdy sú dodávané z platničkami Resin.Brzdí to dobre aj s nimi, alebo je treba radšej nahodiť metalické? Jazdím XC.
Oplatí sa mi došetriť na SLX brzdy alebo radšej investovať do iného a kúpiť deore brzdy ? (nepotrebujem nejaké extra-dutti-frutti technológie a o brzdnú silu sa tiež nebojím. Skôr mi ide o dávkovanie, citlivosť bŕzd etc.) ďakujem za rady.
neviem aké sú tie deore ale tie SLX sú podľa mňa parádne síce som ich neskúšal ešte v lese nejak poriadne btw. dostal som ich pod stromček dávkovateľnosť tiež parádna
Len pre skompletiizovanie info- v ramci uvedenia noveho deore 2014 budu mat brzdy kompletne novy strmen. Nebude to len zmena farby ako bola pri SLX z 666 na 675. copyrightmtbs.cz mtbs.cz
To je super, budu sa dat uz v zaklade pouzit platnicky s chladicom. Ak to zostane v rovnakej cenovej urovni, bude to bomba.
Inak tieto nove paky su aj co sa tyka pripadneho odvzdusnovania vyborne, staci len hore natocit ten zlty shimano lievik a zo strmena striekackou vytlacit olej, zatvorit a jazdit.
Tie drážky do prasaťa naženú vzduch a ono to chladí?
Nie teplo z dosticiek pojde do rebrovania chladica a tam to vzuch ochladi. Neprepokladam ze Deore bude mat keramicke piesty ako SLX a XT(to by sa potom uz od slx nicim nelisili). pri keramike je teoreticka vyhoda ze ten keramicky piest neprenasa tak teplo do brzdovej kvapaliny ako klasicky kovovy, tym padom sa ale aj platnickly viac prehrievaju teoreticky. Vyhoda deore zas je ze kovovy piest urcite nepraskne tak lahko ako praska keramicky. Ale ak zostane ta cena rovnaka tak to budu najlepsie budget brzdy siroko daleko.
potrebujem vymenit moje brzdy tektro agura pro, lebo horsie brzdy uz nemozu existovat. nebavi ma ist maraton iba s jednou brzdou, ked druha strati tlak
brzdny ucinok SLX je lepsi ako DEORE? ako niekto pisal, keramicky valcek vydrzi menej ako kovovy, nastavenie packy skrutkou nie je potrebne ved staci aj imbusom, tak preco si priplacat?
tie tektra brzdy mam skusit predat za par korun, ci to mam darovat? kupim nove brzdy a co budem ktomu este potrebovat? ake adaptery a kotuce viete mi poradit?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Inak tieto nove paky su aj co sa tyka pripadneho odvzdusnovania vyborne, staci len hore natocit ten zlty shimano lievik a zo strmena striekackou vytlacit olej, zatvorit a jazdit.
Nie teplo z dosticiek pojde do rebrovania chladica a tam to vzuch ochladi. Neprepokladam ze Deore bude mat keramicke piesty ako SLX a XT(to by sa potom uz od slx nicim nelisili). pri keramike je teoreticka vyhoda ze ten keramicky piest neprenasa tak teplo do brzdovej kvapaliny ako klasicky kovovy, tym padom sa ale aj platnickly viac prehrievaju teoreticky. Vyhoda deore zas je ze kovovy piest urcite nepraskne tak lahko ako praska keramicky. Ale ak zostane ta cena rovnaka tak to budu najlepsie budget brzdy siroko daleko.
dík za strpenie!
Shimano Deore BR-M596 2012 bez kotúčov za 88 EUR
http://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-brzdy-shimano-deore-br-m596-2012-bez-kotucov/3440
Shimano SLX BR-M675 2013 bez kotúčov za 122 EUR
http://www.cykloobchod.sk/product_info.php?cPath=22_35&products_id=104838
Shimano XT BR-M785 bez kotúčov za 140 EUR
http://www.bicycles.sk/shop/novinka/kotucova-brzda-shimano-xt-m785-par-super-cena!!!/4355/
brzdny ucinok SLX je lepsi ako DEORE? ako niekto pisal, keramicky valcek vydrzi menej ako kovovy, nastavenie packy skrutkou nie je potrebne ved staci aj imbusom, tak preco si priplacat?
tie tektra brzdy mam skusit predat za par korun, ci to mam darovat?