tvoja angličtina asi nebude nič extra alebo si veľmi nepozorný, lebo to "terrible" napísal niekto na nejaké mechanické brzdy od tektra ktoré skúšal na kamarátovom biku...
draco sú normálne schopné brzdy, v prípade dobrej ceny by som do nich kľudne išiel
Ahojte, využijem toto vlákno na moju otázku..
Mám na biku brzdy Tektro Draco 160/160 a zaujímalo by ma či by som mohol zvýšiť ich účinok výmenou platničiek a predného kotúča na 180..
Alebo rovno kúpiť iné..
Mám 80 kg a niekedy by sa zišiel lepší účinok brzd.. Dakujem
Ano, vymenou kotuca za 180 dostanes vacsiu paku, a tym padom aj lepsi ucinok. O kolko neviem posudit. Metalicke platnicky maju tiez vacsiu schopnost zahryznut sa do kotuca a tym padom zvysuju ucinok. Len pozor na to ,ze niektore kotuce nie su doporucovane na taketo platnicky (typicky zakladne Shimano)
Vela ludi tu chvali Goldfren ,alebo modre BBB. Osobne mam skusenosti len s Goldfrenom na Hayes nine a tam pomohli. Co sa tyka kotuca, radsej zobrat taky, ktory ma na sebe viac materialu. Nie prilis vhodne su napriklad taketo: http://www.kupkolo.cz/brzdovy-kotouc-force-pila-6-der_z90451
Mam na biku Tektro Draco . Predny 180 kotuc Hayes platnicky metalicke od BBB . Zadny 160 kotuc Hayes a platnicky organicke BBB . Spokojnost s brzdnym ucinkom : postacujuce ....
Tak tiež to tu využijem tieto brzdy mi stále "vŕzgali" dal som to do servisu tam mi vymenil platničky na zadnej brzde za shimano a povedal že ak to bude OK tak nech prídem že mi vymení aj na prednej ale ono to poriadne nebrzdilo tak mi dal aj shimano kotúče ale stále to nijak dobre nebrzdí. Moja otázka je že či sa oplatí prípadne meniť kotúče a platničky za iné alebo rovno kúpiť iné brzdy ? Poraďte mi prosím !!!
Tie brzdy ony brzdia poriadne keď ich zahrejem riadne a nehám vychladnúť potom brzdia výborne ale potom zase začnú slabo brzdiť. Poraďte prosím !
A aké máš kotúče?aké shimano?to je široký pojem...ak 160mm tak pri dlhšom zjazde je jasné, že sa skor prehrejú a potom brzdná sila vädne, poväčšine to robí na kotúčoch SM-RT( to je iba moja skúsenosť), celkovo sú stavané 160 skôr na XC, ako na nejaké zjazdy.Potom by som už radšej šiel do min. 180, 185 mm, ako už bolo spomínané je tam väčšia páka, ale už do vyššej rady aspon SLX,popr. avidy GS3 ,tie sú celkom v poslednej dobe vychvaľované...ale samozrejme polovica úspechu je venovaná doštičkám, min.sintrovanými ktorými nič nepokazíš, ale sú aj iné metalické úpravy...
A ozaj ty tvrdíš že ti do spomínaných brzd vložil platničky shimano?to sa mi nechce veriť ty si si to overoval že tam skutočne sú?na T Draco by sa možno dali vyhrabať nejaké od Alligator, možno BBB, ale že by Shimano vyrábali komponenty aj pre iné typy brzd na trhu,to sa mi nechce veriť...ale kľudne ma oprav ak sa mýlim...
ň Moja otázka je že či sa oplatí prípadne meniť kotúče a platničky za iné alebo rovno kúpiť iné brzdy ? Poraďte mi prosím !!!
Či treba meniť brzdy je iba na tvojom uvážení, ak nejazdíš nejaké dlhé výjazdy, prudké zjazdy tak sú tieto brzdy postačujúce, ale iba na rekreačné zameranie.
Ak ti možem povedať z mojich skúsenosti, mal som Tektá, ale aurigy comp a boli to také šmejdy, že to bolo utrpenie len pomyslieť že budem musieť voľakde brzdiť...
doslova škrípali, vydávali zvuky ako keby bol kotúč obalený pieskom...prehrievali sa snáď už po 20 metroch.Dole kopčiskom som myslel, že si budem dávať chrániče a integrálu na hlavu aby som si nerozbil hubu.
Vymenil som neskor povodné kotúče za XT 180, trošku sa to zlepšilo, ale prehrievali sa stále i keď trošku po dlhšej dobe ako predtým, ale na najaké dlhšie výjazdy som mohol zabudnúť, lebo kotúče sa stále pálili, fakt tie dosky tam boli úplne mizerné...A ešte k tomu mali zlé dávkovanie, čo bola jedna z príčin tohto problému.
Moja povinná výbava bola kus brúsneho papiera a sprej na odmasťňovanie...
Potom som ich vymenil za Avidy elixiry R.To sa nedá porovnať samozrejme je to úplne iná liga, ale ak máš zopár € navyše, tak skús porozmýšlať nad lepšími brzdami, na ktoré sa budeš mocť v každej situácii spoľahnúť.
O brzdách je tu veľmi veľa toho písané, tak ak sa náhodou rozhodneš pre zmenu, hľadaj, čítaj...uváž si koľko si ochotný do nich investovať a vyberieš si, len hlavne sa nepýtaj aké si máš kúpiť lebo ťa tu koždý zotrie, že máš hľadať...
Tak hodne zdaru
..ak nejazdíš nejaké dlhé výjazdy, prudké zjazdy tak sú tieto brzdy postačujúce, ale iba na rekreačné zameranie.
hucanie/skripanie sa casom strati, ale vydrzia strasne malo
priklad, ba/kozi chrbat, padacik po zelenej na limbach, kratky usek, co to ma, 100m?, po popadane stromy cez chodnik, po zastaveni predny kotuc 200mm do cervena, zadny 180mm do cervena a dym, strmene mam fialove...pokial je usek, kde si mozu "oddychnut" alebo sa da brzdit prerusovane, tak to zvladaju, ale staci kratky strmak, a su kaput
oliver99: tak v tom prípade sa daj poistiť. vieš na akú teplotu sa zohreje brzdová kvapalina keď hovoríš že máš "červené" kotúče? ona sa priam varí! jej bod varu sa postupom času znižuje a brzda sa zavzdušnuje!
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://forums.mtbr.com/showthread.php?t=661489
"terrible" znamena "strasne", takze zabudni na to
draco sú normálne schopné brzdy, v prípade dobrej ceny by som do nich kľudne išiel
Mám na biku brzdy Tektro Draco 160/160 a zaujímalo by ma či by som mohol zvýšiť ich účinok výmenou platničiek a predného kotúča na 180..
Alebo rovno kúpiť iné..
Mám 80 kg a niekedy by sa zišiel lepší účinok brzd.. Dakujem
A aké máš kotúče?aké shimano?to je široký pojem...ak 160mm tak pri dlhšom zjazde je jasné, že sa skor prehrejú a potom brzdná sila vädne, poväčšine to robí na kotúčoch SM-RT( to je iba moja skúsenosť), celkovo sú stavané 160 skôr na XC, ako na nejaké zjazdy.Potom by som už radšej šiel do min. 180, 185 mm, ako už bolo spomínané je tam väčšia páka, ale už do vyššej rady aspon SLX,popr. avidy GS3 ,tie sú celkom v poslednej dobe vychvaľované...ale samozrejme polovica úspechu je venovaná doštičkám, min.sintrovanými ktorými nič nepokazíš, ale sú aj iné metalické úpravy...
A ozaj ty tvrdíš že ti do spomínaných brzd vložil platničky shimano?to sa mi nechce veriť
Či treba meniť brzdy je iba na tvojom uvážení, ak nejazdíš nejaké dlhé výjazdy, prudké zjazdy tak sú tieto brzdy postačujúce, ale iba na rekreačné zameranie.
Ak ti možem povedať z mojich skúsenosti, mal som Tektá, ale aurigy comp a boli to také šmejdy, že to bolo utrpenie len pomyslieť že budem musieť voľakde brzdiť...
doslova škrípali, vydávali zvuky ako keby bol kotúč obalený pieskom...prehrievali sa snáď už po 20 metroch.Dole kopčiskom som myslel, že si budem dávať chrániče a integrálu na hlavu aby som si nerozbil hubu.
Vymenil som neskor povodné kotúče za XT 180, trošku sa to zlepšilo, ale prehrievali sa stále i keď trošku po dlhšej dobe ako predtým, ale na najaké dlhšie výjazdy som mohol zabudnúť, lebo kotúče sa stále pálili, fakt tie dosky tam boli úplne mizerné...A ešte k tomu mali zlé dávkovanie, čo bola jedna z príčin tohto problému.
Moja povinná výbava bola kus brúsneho papiera a sprej na odmasťňovanie...
Potom som ich vymenil za Avidy elixiry R.To sa nedá porovnať samozrejme je to úplne iná liga, ale ak máš zopár € navyše, tak skús porozmýšlať nad lepšími brzdami, na ktoré sa budeš mocť v každej situácii spoľahnúť.
O brzdách je tu veľmi veľa toho písané, tak ak sa náhodou rozhodneš pre zmenu, hľadaj, čítaj...uváž si koľko si ochotný do nich investovať a vyberieš si, len hlavne sa nepýtaj aké si máš kúpiť lebo ťa tu koždý zotrie, že máš hľadať...
Tak hodne zdaru
hucanie/skripanie sa casom strati, ale vydrzia strasne malo
priklad, ba/kozi chrbat, padacik po zelenej na limbach, kratky usek, co to ma, 100m?, po popadane stromy cez chodnik, po zastaveni predny kotuc 200mm do cervena, zadny 180mm do cervena a dym, strmene mam fialove...pokial je usek, kde si mozu "oddychnut" alebo sa da brzdit prerusovane, tak to zvladaju, ale staci kratky strmak, a su kaput
ale slx su v plane, vianoce?
aj ked su trochen tazsie