Neviete niekto vysvetlit spravny postup ako centrovat koleso, dnes som to robil tak podla intuicie, ale dopadlo to dobre, je to uplne rovne, totiz, tam kde bolo krive (rozmedzie asi troch spajli) tam som tie spajle dotiahol trocha a vyrovnalo sa to...len som cital, ze ked sa jedna dosponuje, dalsie treba povolit...a tak neviem ci mi to nejak nemoze teraz prasknut alebo co...niekto tu pisal ako si prilis dotiahol spajle a potom mu to odpalilo koleso...
K tomu ráfu si asi chcel skôr napísať, že je asymetricky urobený, lebo práve vtedy môžeš dosiahnuť to o čom si písal pri zadnom výplete. hehe
Ja som tu koniec koncov chcel hlavne povedať, že to neodporúčam robiť na kolene a že to nezvládne každý. Keď si pozrieš kopec tém na fóre ako chlapci majstrovali a narobili si skôr viac škody a problémov tak práve pre tých bol bola určená moja myšlienka. hehe Vieš veľa ľudí si na základe tvojho príspevku môže povedať, že to teda musím zvládnuť sám ....... hehe
Uź fakt konéc debaty. Ak sa stretneme na nejakom maratóne môžem ti ohodnotiť tvoje centrovacie umenie a môžeme prelúskať nielen túto tému. hehe
K tomu ráfku: či napíšem že je nesymetrický alebo je asymetrický urobený je predsa to isté. Jasné, kľudne pokecáme ak sa stretneme. A trénuj! Prišla jar a neseď pri počítači na mtbfóre! Ja si to dovoliť v týchto "prázdninových" mesiacoch pri určitom uskromnení môžem. Robotu budem zháňať až v lete. Alebo neskôr? A k tým majstrom. Ja som sa tiež učil ako chlapec na svojom prvom bicykli Pyonýr 22. Za takých podmienok nech skúša každý. Šikovný sa postupne naučia a technicky menej zdatný spoznajú servisy. Tak to chodí. Netreba to brať príliš vážne. Ale už dóóósť!
Vcera vecer som sa prvykrat v zivote pustil do centrovania kolesa a to som robit nemal . Uz po par minutach som urobil taku osmicku ze sa mi koleso dre o ram z bicykla . Najviac ma stve ze to je rafik za 45 eur a neviem si s tym rady - vcera som zatym sedel asi hodinu a povedal som si ze rano budem mudrejsi tak sa dotoho teraz idem pustit a som zvedavy ci to napravym.
Lukasss
skus zobrat nejake stare koleso a zacni cvicit
ja som tiez trenoval na olprane a teraz uz 2 krat som centroval moje dh koleso a je to dost jednoduche.
Vcera vecer som sa prvykrat v zivote pustil do centrovania kolesa a to som robit nemal . Uz po par minutach som urobil taku osmicku ze sa mi koleso dre o ram z bicykla . Najviac ma stve ze to je rafik za 45 eur a neviem si s tym rady - vcera som zatym sedel asi hodinu a povedal som si ze rano budem mudrejsi tak sa dotoho teraz idem pustit a som zvedavy ci to napravym.
pomohol by som ti, ale ja zatiaľ na drahé a komplikované veci nešahám. Ty si asi ešte dlho nezajazdíš
Páni,ja si myslím,že kontrola a centrovanie kolies patrí k bežným údržbovým prácam majiteľa bicykla.
Obtiažnosť tejto oeprácie by som zaradil k výmene prehadzovačky,premazanie ložísk nábojov,výmena stredového zloženia ... a pod.
heca, prezrad mi, ako zabezpecis bez patricneho naradia resp. stolice, ze koleso po vypleteni a vycentrovani nebude vyosene? Ma to dost zaujima, pretoze rad sa ucim starat sa o veci, ale mat dvojstope vozidlo z bajku sa mi nechce...
Ked uz pisete o centrovani, o ake centrovanie sa jedna ? Hadam mi nikto nechce tvrdit, ze ak potrebujem docentrovat koleso o 1-2 milimetra, ze s tym mam ist na stolicu a tenziometer ? Trochu reality do zivota, nejazdime F1, a nemame carbonove rafky .. omg. Pocitam, ze ako obvykle kazdy pise o niecom inom .. bezne jemne docentrovanie musi kazdy bajker byt schopny zvladnut sam, ale cas o casu je nutne ten vyplet preverit tenziometrom a pod. Podobne ako servis vidlice (tie si viem sam spravit), a tlmicov (niektore si robim sam tiez).
No, Ja som nakoniec skoncil s kolesom v servise a tam sa smiali ze ako sa mi to podarilo taku osmicku ale za 1 h. mi to spravyl a bol krasny rovny ako novy . Tak znova jazdim ako divy.
dh-ride-dh dam na teba a nabuduce radsej pocvycim na starom lacnom...
Ked uz pisete o centrovani, o ake centrovanie sa jedna ? Hadam mi nikto nechce tvrdit, ze ak potrebujem docentrovat koleso o 1-2 milimetra, ze s tym mam ist na stolicu a tenziometer ?
lto, dik za pripomenutie, nemyslel som dotiahnutie jednej spice, to asi fakt kazdy zvladne... mam na mysli komplet vyplet - tzn. mam na koberci kopu s*****v + niplov, rafik a naboj a potrebujem funkcne koleso (a jednostopovy bajk), garantujem ti, ze sa mnoho "odbornikov" nemusi trafit na centimetre a nie mm, hlavne pri zadnom kolese, kde pouzivas dlhsie a kratsie spice...
uz chapem, preco som taky neschopny, vzdy som mal iba kotucove brzdy a moje vyradene vidly su jednonohe...
a preto mne musi centrovat kola Turbike...
ale myslim, ze pointu sme si povedali, docentrovat v domacich podmienkach sa da, domaci kutil si vie urobit vsetko a priemerny bajker by nemal setrit par eur, ale mal by si nechat kola vypliest radsej v servise...
heca, uz si dlhsie na fore a urcite si si vsimol, ze prave takychto rad sa chytaju ti najmenej zrucni a potom vyplakavaju nad skodami, doma sposobenymi... samozrejme, ze si viem komplet bajk zmajstrovat doma, ale nebudem to tu prezentovat na fore ako najlahsiu vec na svete, kedze viem, ze som sa to musel naucit a zaroven investovat dost peniazkov do vhodneho naradia... a v prvopociatkoch som pozeral cez plece skusenejsim, kym som sa to sam naucil...
Ja osobne obetujem 2,50€ a budem to mat dobre spravene...urcite lepsie ako keby si to doma robim s obycajnym centrovakom...a tie ostatne nastroje sa neoplatia kupovat...za par rokov ich clovek zaplati ale aj tak je to neprakticke...preco si budem centrovat doma koleso? namiesto toho to dam do servisu, kde z toho ziju a za ten cas pobeham po meste...Tomu sa vravia sluzby...vascina Slovakov neuznava sluzby, resp u nas su take drahe, ze sa ani necudujem xD
Najlepsie sa nauci clovek na vlastnej chybe, ja napr uz nebudem na fest dotahovat odvzdusnovak na strmeni xD
Ziadna vec, co robi clovek bez skusenosti neni prenho jednoducha...Kazdy podla schopnosti a
Chlapi,evidentne to každý vidíme z iného úhla.
Ja sa rád zapodievam svojim bajkom.Rád na ňom popracujem.
To za prvé ... a za druhé som toho názoru,že treba získať určitú zručnosť a technickú znalosť aj za cenu,že niektoré súčiatky,či náradie dohúkam.Proste sa učím.
Kto sa opýta je 5 minút sprostý a ten čo sa neopýta - celý život.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ja som tu koniec koncov chcel hlavne povedať, že to neodporúčam robiť na kolene a že to nezvládne každý. Keď si pozrieš kopec tém na fóre ako chlapci majstrovali a narobili si skôr viac škody a problémov tak práve pre tých bol bola určená moja myšlienka. hehe Vieš veľa ľudí si na základe tvojho príspevku môže povedať, že to teda musím zvládnuť sám ....... hehe
Uź fakt konéc debaty. Ak sa stretneme na nejakom maratóne môžem ti ohodnotiť tvoje centrovacie umenie a môžeme prelúskať nielen túto tému. hehe
skus zobrat nejake stare koleso a zacni cvicit
ja som tiez trenoval na olprane
Obtiažnosť tejto oeprácie by som zaradil k výmene prehadzovačky,premazanie ložísk nábojov,výmena stredového zloženia ... a pod.
dh-ride-dh dam na teba a nabuduce radsej pocvycim na starom lacnom...
lto, dik za pripomenutie, nemyslel som dotiahnutie jednej spice, to asi fakt kazdy zvladne... mam na mysli komplet vyplet - tzn. mam na koberci kopu s*****v + niplov, rafik a naboj a potrebujem funkcne koleso (a jednostopovy bajk), garantujem ti, ze sa mnoho "odbornikov" nemusi trafit na centimetre a nie mm, hlavne pri zadnom kolese, kde pouzivas dlhsie a kratsie spice...
Na bežné centrovanie podľa brzdných klátikov a na presnejšie mám vyrobený prípravok z vyradenej vidly.
a preto mne musi centrovat kola Turbike...
ale myslim, ze pointu sme si povedali, docentrovat v domacich podmienkach sa da, domaci kutil si vie urobit vsetko a priemerny bajker by nemal setrit par eur, ale mal by si nechat kola vypliest radsej v servise...
Najlepsie sa nauci clovek na vlastnej chybe, ja napr uz nebudem na fest dotahovat odvzdusnovak na strmeni xD
Ziadna vec, co robi clovek bez skusenosti neni prenho jednoducha...Kazdy podla schopnosti a
Ja sa rád zapodievam svojim bajkom.Rád na ňom popracujem.
To za prvé ... a za druhé som toho názoru,že treba získať určitú zručnosť a technickú znalosť aj za cenu,že niektoré súčiatky,či náradie dohúkam.Proste sa učím.
Kto sa opýta je 5 minút sprostý a ten čo sa neopýta - celý život.
heca: len neviem či by si bol vysmiaty keby si dototo napr. ráfik na CrossMaxoch a povedal si, "Veď sa len účím."
... a nie kam má dať,alebo komu centrovať koliesko.