stano3004 pise dobre. Rozsah ale zostane 3x10.
Ak by si chcel zmenit na 3x11, potrebujes vymenit kazetu, prehadzovacku a prave radenie. Ale nie som si isty, ci vobec existuje moznost mat 3x11.
Edit: nebolo by jednoduchsie vymenit najmensi prevodnik (predpokladam 24 z.) za mensi?
aha, vdaka za odpovede. mne je v podstate jedno, ze zostane 3x10, ja chcem hlavne moznost lahsieho prevodu. teda ak rozumiem spravne, staci mi zakupit tu Sunrace CS-MS3 Black 10 sp. kazeta 11-40 alebo tu druhu kazetu a mierne som si polepsil - teda najtazsi prevod mi zostane rovnaky ale najlahsi bude na 42 zubovy pastorok. tak? este by ma zaujimalo, ci to realne nejako ucitim, teda alebo je to len take panske huncutstvo neskuseneho zaciatocnika, ako som ja?
si tu tak diskutujem sam so sebou, zistil som ze otazky pre predajcu pri tej shimano kazete su uplne zlata bana informacii, zjavne tento problem uz riesilo vela ludi. zda sa, ze este budem musiet vymenit a menit, pozriem, ci je mam tu SGS verziu ale tipujem, ze asi nie , v kazdom pripade vdaka chlapci, ze ste ma naviedli. uz len sa rozhodnut, ci mi postaci ta lacnejsia alternativa od shimana alebo mam ist do tej drahsej uz sunrace
kazetu s vacsim rozsahom ti nepoberie prehadzovacka - max 36z. vymenil by som radsej prevodniky - predpokladam ze najtazsie prevody ani nejazdis ked to potrebujes do lahka. bude treba menit okrem maleho aj velky lebo smyk poberie rozdiel max 22z - pozeram co ma ten bike co si dal link. snad ma ten starsi model rovnaky pohon. na starom horaku som mal 22-32-44 a kazetu 11-32 a bohate to stacilo. toto ma vacsie kolesa tak s kazetou co tam mas (36z) to bude lahke az az a najtazsi prevod by mal postacovat veselo tiez - ten som ani nejazdil.
ani nie, ja jazdim aj tie najtazsie prevody, chcel som si len ulahcit stupania . o ten najtazsi prevod som moc nehcel prist. tak to vyzera tak, ze bez kompletneho prerobenia za par stoviek to nemam sancu urobit ... dufal som, ze sa to da spravit tak maximalne za stovku ...
Ako pise Gusto, rozshah presmykaca je 22 zubov, co je presne 48-26, ako mas teraz. Najjednoduchsie a najlacnejsie riesenie je skusit si niekde pozicat 24 alebo 22 zubovy prevodnik a vyskusat, ci sa s tym presmykac vysporiada. Ak hej, tak mas vyhrate. Ak to fungovat nebude, tak bez zbytocnych nakladov zistis, ze lacne riesenie problemu neexistuje,
Vyzera, ze tam potrebujes klasicky prevodnik s BCD 64. 22 zubovy ti viem poskytnut. V pripade zaujmu napis SS.
Ahoj, ospravedlňujem sa ak som v zlom vlákne. Potreboval by som poradiť. Mám tento bajk: https://www.giant-bicycles.com/us/anthem-x-29er-1-2012 chcel by som tam dať práve túto kazetu: Shimano kazeta CS-HG500 10-kolo 11-42z. Deore. Akú prehadzovačku si mám kúpiť. Ďakujem.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/kazety-a-pastorky/mtb-10-11-12-prevodov/shimano-kazeta-hg500-10-kolo-11-42z-deore.html
Ak by si chcel zmenit na 3x11, potrebujes vymenit kazetu, prehadzovacku a prave radenie. Ale nie som si isty, ci vobec existuje moznost mat 3x11.
Edit: nebolo by jednoduchsie vymenit najmensi prevodnik (predpokladam 24 z.) za mensi?
Vyzera, ze tam potrebujes klasicky prevodnik s BCD 64. 22 zubovy ti viem poskytnut. V pripade zaujmu napis SS.