Po vcerajsom umyvani biku mi dnes nejako klepu pedale. Zatial som ich premazal ale nepomohlo to. Medzi klukou a pedalom je taky srob tym sa dava dole pedal? Lebo ten srob(ak je to srob) sa este nepodarilo povolit. Rad by som ich dal dole a ocistil. Skusal som aj vyhladavanie ale zatial tu takato tema nieje.
Vopred dakujem za odpovede.
ano to je sucast pedalu pomocou ktorej pedal odkrutis...cize najdi prislusny kluc a odtoc podla toho co som napisal vyssie...ak pojde tazko tak pouzi kladivo
Keď založíš ten kľúč (15), tak v smere ako by si šlapal do pedálov(záber) pedál uťahuješ a v smere voľnobežného pretáčania ho povoľuješ. To znamená že na jednej strane je opačný závit. Ak sa ti to podarí, daj pozor pri spätnej montáži, aby si to nerval naopak. Na každej oske pedálu sú vyrazené znaky R a L .Čo znamená R-pravý a L-ľavý.
kladivo neodporúčam. trpia tým ložiská. v tomto prípade stredové... na pedále predávajú vidlicové kľúče na pedále - sú oveľa dlhšie ako klasické. ak máš iba obyčajný vidličák, tak sa ti môže stať, že ho ohneš (roztvoríš - ako sa to stalo mne s vidličákom Tona 13x15) a budeš musieť na predĺženie páky použiť nejakú rúrku... keby si bol zo Žiliny, mohol by som ti s tým pomôcť, ale pozerám si z ďaleka...
No a najlepšie na zapečené pedále je deň pred povoľovaním, nastriekať na závit toho šróbu (ak sa rozumieme - do tej špáry medzi šróbom a kľukou) dáke WD alebo mnou osvedčený silikónový olej.
kladivo neodporúčam. trpia tým ložiská. v tomto prípade stredové... na pedále predávajú vidlicové kľúče na pedále - sú oveľa dlhšie ako klasické. ak máš iba obyčajný vidličák, tak sa ti môže stať, že ho ohneš (roztvoríš - ako sa to stalo mne s vidličákom Tona 13x15) a budeš musieť na predĺženie páky použiť nejakú rúrku... keby si bol zo Žiliny, mohol by som ti s tým pomôcť, ale pozerám si z ďaleka...
Ak chapem dobre,tak ide len o to,ze do toho kluca nemas mlatit kladivom,lebo to skodi loziskam a stred.zlozeniu ale predlzit to rurou a mas vlastne paku a dokazes vyvinut rovnaku silu ako s kladivom.Samozrejme,ze musis mat dostatocne dlhu ruru,nie nejaku 2m ale ani nie 5cm
Este to mozes skusit aj tak, ze zhodis celu kluku, uchytis 15-ku kluc do zveraku a budes to povolovat klukou. Pri pravom pedali je to o nicom, pretoze ti zavadza pila, zle sa to za nu drzi.
Jo jo. Tak nejak. Ložisko skôr znesie tlak ako náraz... Ako odporúčali iný, WDčko je fajn, ale tiež môžeš fotrovi šlohnúť trošku brzdovej kvapaliny. Ak máte auto. My sme auto totiž nikdy nemali, ale viem, že aj klasická brzdová kvapalina výborne uvoľňuje "zapečené" závitové spoje.
s tou kvapalinou to skusim lenze vyskytol sa dalsi problem ze ta 15tka kluc je trosku vecsia ako ten srob a pri 14tke chybaju asi 2mm cize to tam nenapcham
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
a este sa chcem spytat ako funguje tie pedale egg beater?