Caute, pouziva tu niekto narrow wide kladky od KCNC na Shimano 1x12? Prisli mi v piatok a ked som ich nahodil tak retaz vobec nezapada na zubky, chapem ze NW bude klast trochu odpor, no nechcem tam tu retaz nasilu tlacit a poskodit kladky, ak by bolo treba reklamovat. Alebo to mam na prasaka na zuby natlacit a dufat ze sa nebude na nich zasekavat?
Tieto kladky nepoznám. Ale používam podobné ceramicspeed. Na tých sa niekedy stane, že keď dáš prehadzovačku do servisnej polohy a potom naspäť nahodíš, tak reťaz nezapadne, ale hrkoce a ide po ***** zubov. Treba trochu pohýbať ramienkom a potočiť a reťaz krásne zapadne medzi zuby. Pri nevyladenom prevode mi to reťaz v zábere skočila a tiež mi vypadala na ***** zubov. Ono sa to niekedy tvári akože to nepasuje, ale treba s tým potočiť a trochu tomu pomôcť a potom to už ide fajn.
ok takze kladky idu naspat, nasiel som v supliku kusok novej M8100 retaze a po blizsom preskumani maju clanky uplne ine rozmery ako rozostupy na kladke, takze by sa tam nevosli ani nasilu. Zaujimave je ze vsade, aj na inych strankach, maju uvedenu kompatibilitu aj so Shimano 1x12.
Oni sú ako pozerám tieto kladky v light verzii 2 typy. jedny NW pre 11a 12 rýchlostné systémy a potom obyčajné do 10 rýchlostí..Chcelo by to vidieť druhú stranu kladky a tam by malo byť typové označenie. ide skôr o šírku článkov reťaze a zubov kladky. Dĺžka článkov je na každej reťazi približne rovnaká. Tu ale, keď tú fotku zväčším vyzerajú zuby jedny aj druhé dosť hrubé.
8, 9, 10, 11 a aj 12 pastorkova retaz maju rovnaku roztec medzi capmi retaze. Na fotke vidiet, ze na tretej hodine zub kladky zapadol do clanku, na 12-tej uz nie a na 9-tej je zub pod capom.
Treba si polozit otazku, co je sfusovane? Retaz? Kladka?
Len toto KCNC mi príde ,že je chybne dodané a nie je to NW...Z druhej strany kladky to je napísané...EW a EM tuším. Lebo tie extendy na SH reťazi sú síce pekné, ale mne to príde, že jemu práve v tej užššej časti reťaz ostáva na zube, akoby ten užší zub nebol kompatibilný s 12sp.
vyzera ze cele to zadrhava na tom zvacsenom vnutornom clanku ako pise dobi235 a Tecka. Prikladam foto kde je lepsie vidiet ako najlepsie vie zapadnut uzky a siroky clanok. Spilnikovat hrany kazdeho wide zubu by asi bolo riesenie, otazka je ci to spravit alebo radsej vratit a kupit garbaruky.
Mam tu tu istu kladku KCNC 14z Narrow/Wide a "poruke" len KMC retaze a krasne a lahko zapadaju aj 11 rychlostna (cervena) aj 12 rychlostna (modra), cize to tez vidim na problem kompatibility so Shimano 12Speed retazou.
Tiež som včera riešil problém s dvoma koliečkami keď som nahodil reťaz (nová +nova kazeta+nový Prevodník) skákala mimo zubov ale keď som nehal nové iba spodné 14zubove tak všetko Ok . Ešte skúsim vymeniť GX prehadzovacku za nový model určený pre kazety 10-52zubov a uvidím . . .
aky model kladiek to je? lebo ako tak pozeram tak tieto uz maju vyfrezovane tie wide zubky, ze by tam mohla aj shimano 12 sadnut, tie moje modre nemali takyto profil
Takze po kúpe novej prehadzky sram gx 1x12 (určené pre 10-52z) konečne všetko Tip-Top sadlo to ale až po nastavení vzdialenosti ramienka od kazety pomocou šablóny a reťaz je skrátená podľa nastavenia od kazety garbarug ??⚙️?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Treba si polozit otazku, co je sfusovane? Retaz? Kladka?
Tie kladky maju ostre hrany sirokych zubov, preto to nesedi na shimano retaz
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/prehadzovace/prislusenstvo/kcnc-kladka-narrow-wide-do-prehadzovaca-14-zubov.html
KCNC kladka Narrow/Wide do prehadzovača, 14T, zlatá
19,39 €