...Nasiel som prave spominanu firmu na Rybnicnej - ale niekto ste tu spominali ze ich pristup nie je idealny. Nemate niekto aspon pribliznu predstavu kolko to moze stat?...
Navrhujem spytas sa ich, co Ty nato ? Asi to nikto nevie presnejsie...
Este par otazok: 1. Musi byt povrch dielu pred anodizaciou nejak specialne upraveny? - do hladka opieskovany alebo nieco pdobne?
Aky je povrch dielu pred anodizaciou, taky bude aj po nej. Ak bude pieskovany, zostane pieskovany, ak lesteny, bude lesteny. Anodizacia vytvara vrstvu len hrubky 5 – 25 µm.
Resp. je v pohode ak uz diel je anodizovany? - Ide konkretne o diel ktory je anodizovany ale bezfarebne (tj strieborny).
Nie je, povodnu vrstvu budu musiet dat dole (leptanim). Zalezi od dielu a materialu, ako sa to prejavi, ale je to dalsie leptanie naviac so vsetkymi dosledkami.
2. Robi sa ta eloxacia nejak rozne? - myslim na vysledny finish. Konkretne narazam na to ze diely ktore som eloxovane videl maly hladky povrch ale napr. sposob akym sa anodizuju ramy (ale napr. aj rajdy, sedlovky a vlastne je tak upraveny aj diel ktory chcem dat do farby) je zrejme trochu iny kedze vysledny finish je taky drsny. Otazka teda znie - dosahuje sa tento rozdiel rozdielnymi spsobmi spracovania alebo je to len nejaka finalna uprava? A dalej: Je teda mozne dat si to spravit do ktorehokolvek z tychto finishov?
Nasiel som prave spominanu firmu na Rybnicnej - ale niekto ste tu spominali ze ich pristup nie je idealny.
Spomínal som to ja,ale pred dvoma rokmi.
V tej dobe robili len čierny a biely elox,ale s takými prkotinami,aké som tam doniesol sa nechceli zapodievať.
Dnes je možno situácia iná....kríza a tak
V tej dobe robili len čierny a biely elox,ale s takými prkotinami,aké som tam doniesol sa nechceli zapodievať.
Situacia je fakt dost ina. Momentalne by mi to aj ochotne spravili keby eloxovanie este robili - ale kedze nemaju zakazky a clovek co to robi je dlhodobo PN tak je u nich eloxovanie v nedohladne. To len keby nahodou niekto chcel vyskusat (tak uz ani nemusi)...
Ozivim trochu temu. Mam zaujem dat si naeloxovat vahadla na rame zlatou farbou, neviem vsak nic najst v okoli Bratislavy, najlepsie priamo v nej. V Bike Hazarde mi neodpisuju na maily a aj tak sa mi to do Ciech nechce posielat. Rozmyslal som aj o eloxovani v domacich podmienkach ale nemam na to vybavenicko a nechcem to *****. Nejaky tip?
Komaxit je prášková farba nanášaná elektrostaticky a vypaľovaná pri cca 200°C, pomerne hrubá (v desatinách mm), relatívne málo tvrdý povrch (v porovnaní s eloxom), úplne iné farebné podanie ako elox.
Ozivim trochu temu. Mam zaujem dat si naeloxovat vahadla na rame zlatou farbou, neviem vsak nic najst v okoli Bratislavy, najlepsie priamo v nej. V Bike Hazarde mi neodpisuju na maily a aj tak sa mi to do Ciech nechce posielat. Rozmyslal som aj o eloxovani v domacich podmienkach ale nemam na to vybavenicko a nechcem to *****. Nejaky tip?
Komaxit je prášková farba nanášaná elektrostaticky a vypaľovaná pri cca 200°C, pomerne hrubá (v desatinách mm), relatívne málo tvrdý povrch (v porovnaní s eloxom), úplne iné farebné podanie ako elox.
Čo viem, tak na eloxe vidno každý škrabanec. Komaxit neznáša nárazy, no je naopak odolný voči škrabancom. Keď som brigádoval pri peci, po vypálení mala vrstva vydržať aj test skúsením spraviť ryhu od kľúča.
Každopádne je na Peppitovi čo zvolí.
Dikes za odpovede, dnes skúsim napísať tam čo poradil peterg . Ak sa dá, uprednostním elox nakoľko neviem akoby som riešil diery po vylisovanych ložiskach keby mi tam pribudla hrubá vrstva farby. Elox sa predsa len zazere do porov materiálu a nepridá takmer nič na hrubke. Dám vedieť čo odpisu. Ak by mal ešte niekto nejaký tip tak kľudne hodte.
Edit: Čo takto Ziar nad Hronom? Ked uz posielat v ramci svk tak tu vraj vedia dobre.
Dakujem Vam za rady.
Skusil som firmu KKART. Komunikacia je na urovni. Rychla a vecna. Rychlost dodania tiez, nemusel som nic urgovat. Kvalita je tiez dobra. Cena super. Odporucam.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Navrhujem spytas sa ich, co Ty nato
Aky je povrch dielu pred anodizaciou, taky bude aj po nej. Ak bude pieskovany, zostane pieskovany, ak lesteny, bude lesteny. Anodizacia vytvara vrstvu len hrubky 5 – 25 µm.
Nie je, povodnu vrstvu budu musiet dat dole (leptanim). Zalezi od dielu a materialu, ako sa to prejavi, ale je to dalsie leptanie naviac so vsetkymi dosledkami.
Odpoved pozri pri prvej otazke.
Situacia je fakt dost ina. Momentalne by mi to aj ochotne spravili keby eloxovanie este robili - ale kedze nemaju zakazky a clovek co to robi je dlhodobo PN tak je u nich eloxovanie v nedohladne. To len keby nahodou niekto chcel vyskusat (tak uz ani nemusi)...
Skús kontaktovať http://www.canor-audio.com v PO
Čo viem, tak na eloxe vidno každý škrabanec. Komaxit neznáša nárazy, no je naopak odolný voči škrabancom. Keď som brigádoval pri peci, po vypálení mala vrstva vydržať aj test skúsením spraviť ryhu od kľúča.
Každopádne je na Peppitovi čo zvolí.
Edit: Čo takto Ziar nad Hronom? Ked uz posielat v ramci svk tak tu vraj vedia dobre.
a robia aj ine povrchove upravy
Skusil som firmu KKART. Komunikacia je na urovni. Rychla a vecna. Rychlost dodania tiez, nemusel som nic urgovat. Kvalita je tiez dobra. Cena super. Odporucam.