A na tych Stylach nepaci? Lepsi stred, lepsi system spojenia pravej kluky s oskou, zhadzuje sa prava strana s prevodnikom - netreba vyberat osku zo stredu, lepsi system montaze prevodnika bez potreby speci naradia. Ak sa ti povoli skrutka drziaca kluky pokope, nepretocis jemny tisichran a preto, ze mas kluky spojene dokopy axialne, sa ti nikdy nestane, ze ti kluka sklzne z osky. Namiesto toho iba budes citit volu pri sliapani a budes vediet, ze staci dotiahnut. Dlhorocne pouzivam Shimano pohon, ale kluky som vzdy mal Sramacke. Su jednoducho lepsie riesene.
posledný komentár: 19. 1. 2024 o 20:36
a nechapem co stym robite - ja som uz dorval asi vsetko co sa dalo aj nedalo, ale kluka mi teda neodpadla nikdy. a to som to nikdy nedotahoval na krv aby som ju nepraskol alebo nedorval srob/zavit. hlavne tie dva sroby treba dotahovat na striedacku - nie momentakom najprv jeden a potom druhy a koniec. ak to niekto tak spravil zostali urcite volne, lebo kluka sa v tom mieste postupne stahuje a treba tie sroby dotiahnut na viac krat na striedacku.
a ak ste jazdili s povolenou klukou a neskor ju dotiahli, mohlo sa to mierne vymackat a potom uz ani dotiahnutie nepomohlo a kluka sla casom dole.
myslis tento?
HTII kľuky sú ok, len netreba byť jelito a keď to neviem, tak to dať niekomu, kto to vie.
-Plastová matica je len na vymedzenie vôle, nie na pridusenie ložísk.
-Podložky pod misky treba dať podľa návodu, nie nechať zabalené v igelite
-Poistka slúži na to, aby povolená ľavá kľuka nespadla z osky
-Skrutky ľavej kľuky sa doťahujú na striedačku a po zabehnutí sa opätovne skontrolujú a prípadne dotiahnu na predpísaný moment, opäť na striedačku
Keď dodržíte všetko čo máte, tak ten tisíchran vydrží večnosť.
Keď nie je sťahovak,pomôže povoliť a šľapať,sama sa stiahne.
este jedna vec sa mi paci na tych klukach - vola sa vymedzuje az po utiahnuti kluk. cize ak som to aj moc/malo dotiahol vymedzovacou mozem to kedykolvek upravit bez povolovania kluk.
pre tých pár gramov menej?
To už radšej stvorhran.