Tu je popis : Adaptér A2Z DM-Uni je vhodný najmä pre tých, čo majú starší rám s plochu pätkou bez návariek na brzdový strmeň. Tento adaptér im umožní montovať kotúčové brzdy aj na rámy bez pätiek. Netreba kupovať nový rám. Pozor: pasuje len na rámu s plochými pätkami na koleso.
Podla fotky sa to upevnuje 4 skrutkami. Pozri ci je vobec na tom tvojom rame takato moznost. Daj foto pätky.
heh foto.keď bajk o 25km ďalj.Mne ide len o to čo sú pre nich plochá pätka.Podľa mňa hej ale...
Ak to bude pasovať tak potom ešte máš doma nepoužívané hydry?
Väcsina pätiek nema plochy profil, ale je tam kvoli zvyseniu tuhosti rozne rebrovanie. Bez moznosti vyskusania by som to asi neriskoval kupit. Skusim este niekde pozriet ci nanejdem nejake rozmery a rozteč tych otvorov.
podla mna by to mohlo pasovat, videl som to aj na menej plochych patkach. Adapter je zlozeny z dvoch casti (mozes si predstavit 2 ocelove dosticky), pricom jedna ide z vnutornej casti zadnej vidlice a druha z vonkajsej. Tie skrutky sa neupinaju na ram, len stahuju tie dve casti dokopy. Na ram sa to fixuje rychloupinakom, ktory prechadza cez tu dieru v strede adaptera. Z toho aj vypliva nevyhoda tohto adaptera a to je, ze ak dostanes defekt a musis zhodit zadne kolo, tak musis vytiahnut osku a tym aj uvolnis prasa...
no nie je to idealne, ale moc toho na vyber nie je. Iny system ponuka tusim Brake Therapy, ale ten je asi drahsi, pre mna vzhladovo nic moc a asi aj tazsi. Tento adapter od a2z ma oklo 120g co je este prijatelne a je tu aj priestor na odlahcenie. Este je jedna moznost a to, ze si das niekomu ten uchyt vyrobit a navarit. Horsie je, ze u nas to hocikto nerobi (mam na mysli sk vyrobcov bikov). Co som zistpval tu na okoli tak Kenzel, Credat a dokonca co ma celkom prekvapilo tak uz ani Satka to neurobia. Este mozno Caprnka, al. Dark Side, ale tych som este nekontaktoval (riesim totiz rovnaky problem).
Al. nechas A2Z adapter a das kolesa na NoTubes kit a budes dufat, ze tmel defekt zalepi
To už by bolo moc.To by sa asi viac oplatilo iný rám.A bez starostí.
Myslim ze mas pravdu pretoze toto je vzdy take polovicate riesenie.
Myslim ze toto by ti vyhovovalo :
Merida Matts Tfs 850 D (Predaj)
predam ten to ram MATTS TFS 850 D velkost 19" jazdeny dve sezony, k ramu je samozrejme sedlova obimka a sedlovka, hlavove a este presmyk XT. Na rame je zopar skrabancov od bezneho ouzivania(dasie foto mailom). Pri rychlom jednani zlava!!!
Skús si pozrieť stránky značky POINT takýto adaptér mali v ponuke upevňoval sa na pätku rámu a druha časť k skrutke na V-cka. Tiež som nad nim uvažoval ale vyhral novy rám .
Dobre nastavene a kvalitne V-cka mozu byt lepsie ako kotuce. Na bezne jazdenie to staci.
Ja som pred 6 rokmi tiez riesil kotucky na stary ram, ale nakoniec som investoval do novych V-ciek. Po roku, ked som kupil novy ram, tak som upgradol aj zbytok.
Rád by som oživil túto tému a poprosil vas bikeri, či mi neviete pomoct s tymto problemom. Kupil som si zimak, ale zistil som, ze zadna cast ramu nema navarky na kotuce, podotykam, ze kotuce by som rad nejako instaloval na bike, lebo mam kupene kolesa, ktore "podporuju" len kotuce. Kde hladat takyto adapter, resp. ako to riesit? Diky
Takéto nieči zháňam, poprípade vie to niekto vyrobiť?
No v pripade poslednej foto by bolo treba vymenit aj naboje/cele kolesa. Celkovo sa vsak tieto prerabky na kolene neoplatia, nakolko novy ram sa da kupit niekedy uz aj za menej ako 100eur.
Z tohto ramu a bicykla si sprav nakupnu tasku do obchodu a na jazdenie s kotucmi zakup ram aj cele vybavenicko k tomu zodpovedajuce. Neviem si predstavit ucel, kvoli ktoremu potrebuje bike s prehadzovackou na hak (cize Tesco bike) kotucove brzdy a nepostacia Vcka (podla hrubky zadnej vzpery to vidim skor na Cantilever).
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Podla fotky sa to upevnuje 4 skrutkami. Pozri ci je vobec na tom tvojom rame takato moznost. Daj foto pätky.
Ak to bude pasovať tak potom ešte máš doma nepoužívané hydry?
Je to presne toto
http://giant-bicycles.com/sk-SK/bikes/model/rincon/6143/40799/
inak na mtbr.com je co to o nom popisane
Al. nechas A2Z adapter a das kolesa na NoTubes kit a budes dufat, ze tmel defekt zalepi
Myslim ze mas pravdu pretoze toto je vzdy take polovicate riesenie.
Myslim ze toto by ti vyhovovalo :
Merida Matts Tfs 850 D (Predaj)
predam ten to ram MATTS TFS 850 D velkost 19" jazdeny dve sezony, k ramu je samozrejme sedlova obimka a sedlovka, hlavove a este presmyk XT. Na rame je zopar skrabancov od bezneho ouzivania(dasie foto mailom). Pri rychlom jednani zlava!!!
Cena: €90
Pridaný: 17.02.2010 (14:24) užívateľom kocnere
Email: kocnereazet.sk | Bydlisko inzerenta: Bojnice-Trencianske Teplice
Ten moj starký vydrží ešte nejeden ten metrík a potom bude dačo novšie.Tak týmto ďakujem za rady a prosím zmazať.Ďakujem
Ja som pred 6 rokmi tiez riesil kotucky na stary ram, ale nakoniec som investoval do novych V-ciek. Po roku, ked som kupil novy ram, tak som upgradol aj zbytok.
Takéto nieči zháňam, poprípade vie to niekto vyrobiť?