Chcel by som poprosit o radu. Chcem kupovat nove brzdy a kedze vzdy je malo penazi, tu je moja dilema ... kupit si len prednu hydraulicku kotucovku a zadnu nechat original (mam konu blast s mechanickymi kotucovkami) ? alebo kaslat nato a neskor kupit obe naraz ? a potom .. su podla vas lepsie shimano LX alebo avid juicy 5 ?
to zavisi aj od toho, kolko chces jazdit teraz v zime...ale ja by som radsej pockal a vymenil obe naraz
a to, ci juicy alebo lx, to ti neporadim, asi by som sa riadil podla cien, dostupnosti a vzhladu, lebo tipujem, ze vo funkcnosti to nejaky zasadny rozdiel nebude...
Podla mojich skusenosti to je celkom rozdiel- LX su velmi slabe. Mozno to bola chyba kusu, ale co viem, tak skoro kazdy co ich ma sa na nich stazuje a chce si ich zbavit. Z tychto dvoch by som vzal juicy 5.
Podla mojich skusenosti to je celkom rozdiel- LX su velmi slabe. Mozno to bola chyba kusu, ale co viem, tak skoro kazdy co ich ma sa na nich stazuje a chce si ich zbavit. Z tychto dvoch by som vzal juicy 5.
pripadne ine v podobnej cene? ale avid sa mi aj dizajnovo pacia
z kolokramu som kupoval parkrat, dal som si to poslat do prahy, postovne 100czk, na slovensko 300 czk. rychly su dost, prislo to tusim za dva dni...
z bagbike som nekupoval, ale tam je to podobne, maju info na webe, tusim to posielaju kurierom, su na nich dobre referencie, vobec by som sa toho nebal...
ja sy myslim, ze jednoznacne najprv kupit jednu ked na obidve nieje cash, aspon si ju vyskusas a zistis ci je taka dobra aby si kupil taku istu aj druhu alebo sa ohliadnes po inom
a ja si zas myslim, ze radsej kupit za 4000 obidve overene a bezproblemove brzdy a mat pokoj, ako spekulovat, ci kupim za 4000 jednu a navyse s rozporuplnou povestou...
ja sy myslim, ze jednoznacne najprv kupit jednu ked na obidve nieje cash, aspon si ju vyskusas a zistis ci je taka dobra aby si kupil taku istu aj druhu alebo sa ohliadnes po inom
osobne si myslím že mat kotúč v predu a véčka vzadu dosť trapne vyzerá ale zas je to len môj osobný názor
osobne si myslím že mat kotúč v predu a véčka vzadu dosť trapne vyzerá ale zas je to len môj osobný názor
myslim, ze scale 60.. rocnik 2005 s hydrou vpredu a vckom vzadu az tak trapne nevyzera....
myslim, ze scale 60.. rocnik 2005 s hydrou vpredu a vckom vzadu az tak trapne nevyzera....
Asi si si dobre neprečítal čo písal v prvom príspevku. Má Konu Blast s mechanickými kotúčovkami a o V-brake nebolo ani zmienky ale to nevadí, človek je len človek a ten je omylný
myslim, ze tu nejde o vyzor...vzdy lepsie mat kotuc v predu nez nikde, nie?
S LX byl jsem nebyl tak kategoricky. Do vceriska jsem jich prave vozil, a zdalo se mi, ze slabe (a k tomu vsichni ti clanky s foru...). Tak jsem sel do jednoho obchoda vyzkousat Juicy. Mali jeden demo-bike, nejaky enduro, na 203 kotouce, Juicy 5. Ten brzdil jeste horsi nez moje LX!
Potom jsem byl v Kaktuse, a mali taky dva demo bike, jeden se 160mm Juicy 5, druhy byl zase enduro s 203mm. Tak tu 160-ku jsem nedokazal postavit na predne kolo ani dvuma prstami. 203-ka byla stejna, jako predchazi zkusenost.
Tak jsem byl cely zmateny... mel jsem zalusk na Formula, Avid alebo XT. Do Plzne za Formula jsem nedostal, Bartonicek mal inventuru V Bikestore byla ponuka komplet J7 v zlave, ale nemali skladem prednu brzdu (Avid potom po zkouskah jsem vyradil uplne). Tak jsem v Kaktusu zeptal na XT. A trefa - uz mali pripraveny nekolik kompletov, s packami, hadickami, odvzdusneny, a dali me dokonce zlavu, ked zaberem prednu + zadnu. Vzal jsem k tomu jeste dva 160mm kotouce od XTR (libil se me design, a chtel jsem zustat na prednem kole se 160mm), a stalo me to dohromady ~8800sk (packa Deore 535, trmen XT, hadicka BH-63 od Saint).
Vcera jsem poprve zkusil Brdy, do kopce, s kopce. A ke konci uz kombinace "XT + kotouc XTR" brzdila nadherne Dokazal jsem kontrolovat brzdnu silu jednim prstom. A tipujem, ze kdyz zajezdim ho jeste vic, bude brzdit lepe. Kdyz ne - mam jeste moznost menit desticky
K cemu jsem to vsetko napsal... nelze verit na slovo kazdemu, kdo povida ze LX nebrzdi. Obcas to brzdi mnohem lepsi, nez treba Avid. Jde nejspis o konkretni kus, o servismana ktory to odvzdusnoval, atp.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
a to, ci juicy alebo lx, to ti neporadim, asi by som sa riadil podla cien, dostupnosti a vzhladu, lebo tipujem, ze vo funkcnosti to nejaky zasadny rozdiel nebude...
pripadne ine v podobnej cene? ale avid sa mi aj dizajnovo pacia
lapaloma: kolko chces investovat?
bagbike.cz
deore 525 sada p+z, naplnene s kotucmi 160mm za 3490 czk
kolokram.cz
xt disc p+z klasicke paky s kotucmi za 6200 czk...
ked mas obmedzeny rozpocet, tak ber tie 525, budes mat naraz obidve a rozdiel medzi nimi nie je az taky velky...
z bagbike som nekupoval, ale tam je to podobne, maju info na webe, tusim to posielaju kurierom, su na nich dobre referencie, vobec by som sa toho nebal...
doplnim: k bagbike, postovne na slovensko 200 czk, viac info tu: http://bagbike.cz/?art=2
Asi si si dobre neprečítal čo písal v prvom príspevku. Má Konu Blast s mechanickými kotúčovkami a o V-brake nebolo ani zmienky ale to nevadí, človek je len človek a ten je omylný
myslim, ze tu nejde o vyzor...vzdy lepsie mat kotuc v predu nez nikde, nie?
S LX byl jsem nebyl tak kategoricky. Do vceriska jsem jich prave vozil, a zdalo se mi, ze slabe (a k tomu vsichni ti clanky s foru...). Tak jsem sel do jednoho obchoda vyzkousat Juicy. Mali jeden demo-bike, nejaky enduro, na 203 kotouce, Juicy 5. Ten brzdil jeste horsi nez moje LX!
Potom jsem byl v Kaktuse, a mali taky dva demo bike, jeden se 160mm Juicy 5, druhy byl zase enduro s 203mm. Tak tu 160-ku jsem nedokazal postavit na predne kolo ani dvuma prstami. 203-ka byla stejna, jako predchazi zkusenost.
Tak jsem byl cely zmateny... mel jsem zalusk na Formula, Avid alebo XT. Do Plzne za Formula jsem nedostal, Bartonicek mal inventuru
Vcera jsem poprve zkusil Brdy, do kopce, s kopce. A ke konci uz kombinace "XT + kotouc XTR" brzdila nadherne
K cemu jsem to vsetko napsal... nelze verit na slovo kazdemu, kdo povida ze LX nebrzdi. Obcas to brzdi mnohem lepsi, nez treba Avid. Jde nejspis o konkretni kus, o servismana ktory to odvzdusnoval, atp.