Cavte, idem kupovat nove rajdy a neviem sa rozhodnut medzi lastovickami Pells XV6 OV alebo rovne X6 light. Viete mi poradit? Ci su vyhodnejsie rovne alebo lastovicky.
Nevazil som to ale vazi to urcite menej ako roox torque bar
Sede je to preto lebo ten tyzden ked som to chcel mat hotove nerobili okrem hnedej oranzovej a tejto inu barvu a nakoniec pojde to do omotavky. Podobne riaditka ale robi viac vyrobcov bohuzial vsetky v usa a nic sa nevozi sem. Titec ma Jbar a Hbar ale jeho europske zastupenia to nedovazaju. Dostal som prislub ze snad na buduci rok.
najprv napis ake mas siroke vlastofky a co jazdis.... obcas si prechyt uzsie potom poziciu odmeraj a podla toho aj vyberaj.. standard na XC je cca580mm
nezabudni ze zmenou na rovne ti riadidla klesnu o 2-3,5cm
Stano, Stano, ty si nedas povedat:) Neviem si predstavit mat uchop v takomto uhle a davat nejaky zjazd nedajboze skok:) Vlastne, vobec jazdit na tomto:)
600 aj 580 sú nehorázne široké. Ešte 580 s rohmi sa dá... Inak skôr 560. Ale každému iné sedí. Ako písal žihadlo, chyť sa, ako ti vyhovuje a odmeraj si šírku úchopu. Prípadne kúp širšie, odskúšaj a postupne orež.
Sirka je naozaj individualna, ale 560 alebo 580 mm je ako univerzal pre MTB malo. Naproti tomu na "cestaku" mam 400 mm a v terene sa s tym pri uchope za paky jazdi paradne (ten iny uchop robi zazraky).
560 alebo 580 mm? Aký to rozdiel? Na každú stranu 1 cm... Ak sa chytíš na gripe raz trochu doprava, raz trochu doľava, ani si to nevšimneš a je to v pohode možno aj 2 cm na jednej strane.
560 alebo 750, to už je rozdiel, ktorý je cítiť, aj vidieť.
kupodivu je to rozdiel, aj ten centak z kazdej strany...
rozumne je kupit trochu sirsie rajdy a pojazdit... potom si posunut gripy aj packy centak-dva dovnutra a zas pojazdit... a takto hladat idealnu polohu a nakoniec to zarezat...
a kecy o univerzalnej sirke su total blbost, okrem stylu jazdy zalezi napr. aj od sirky ramien, susnik s uzunkymi ramienkami na 785mm rajdy ani nerozpazi, urasteny ramenaty mladenec sa na 540mm rajdy neposklada
Nie je to blbost. Univerzal = standard. Samozrejme ze sirka zavisi od telesnej konstrukcie, ale to uz je ina tema. Univerzal resp. standard existuje vo forme komponentov pre vseobecne pouzitie (XC) a je urceny pre standardneho bajkera, tzn. vyska cca 175-180. Standard nie je urceny ani pre dvojmetrovych 100+ kg chlapov ani pre 1,5 metrove 40 kg zienky a ani pre FR/DH.
560 alebo 580 mm? Aký to rozdiel? Na každú stranu 1 cm...
Je to rozdiel a veľký. Na jednom biku mám 560 a na druhom 580, pričom na zimákovi sa cítim, ako keby som mal neskutočne široké rajdy. A to som ich zrezal zo 600mm...
Katko vytiahnuť do pléna zrovna historickú fotku .... . hehe
Od cvaknutia tej fotky sa čo to zmenilo. Aj šiřšie kormány na ceste, aj keď furt to nie je 600. hehe
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ine rajdy by som uz na xc bike nechcel.
Zajímavé. V čiernej by to bolo imho lepšie. Koľko to váži?
Sede je to preto lebo ten tyzden ked som to chcel mat hotove nerobili okrem hnedej oranzovej a tejto inu barvu a nakoniec pojde to do omotavky. Podobne riaditka ale robi viac vyrobcov bohuzial vsetky v usa a nic sa nevozi sem. Titec ma Jbar a Hbar ale jeho europske zastupenia to nedovazaju. Dostal som prislub ze snad na buduci rok.
Ale ten Roox je v tomto smere fakt silný súper.
nezabudni ze zmenou na rovne ti riadidla klesnu o 2-3,5cm
560 alebo 750, to už je rozdiel, ktorý je cítiť, aj vidieť.
rozumne je kupit trochu sirsie rajdy a pojazdit... potom si posunut gripy aj packy centak-dva dovnutra a zas pojazdit... a takto hladat idealnu polohu a nakoniec to zarezat...
a kecy o univerzalnej sirke su total blbost, okrem stylu jazdy zalezi napr. aj od sirky ramien, susnik s uzunkymi ramienkami na 785mm rajdy ani nerozpazi, urasteny ramenaty mladenec sa na 540mm rajdy neposklada
Je to rozdiel a veľký. Na jednom biku mám 560 a na druhom 580, pričom na zimákovi sa cítim, ako keby som mal neskutočne široké rajdy. A to som ich zrezal zo 600mm...
Od cvaknutia tej fotky sa čo to zmenilo. Aj šiřšie kormány na ceste, aj keď furt to nie je 600. hehe