Cavte, idem kupovat nove rajdy a neviem sa rozhodnut medzi lastovickami Pells XV6 OV alebo rovne X6 light. Viete mi poradit? Ci su vyhodnejsie rovne alebo lastovicky.
...Ja som mal pevnaku lastovicky uplne nahnute dorpedu...
to mi pripomenulo, ako bola kedysi medzi detvakmi najvacsia frajerina RMX-ka s rajdami nahnutymi dopredu, a kto ich mal nahnute dozadu, bol spolocensky odpisany
mno to som bol... mne to tatko nikdy nechel dovoliť si dat dopredu, že si rozbijem čumák
Nazdar,
pokial ide o lastovicky, tak mne sa zdaju lepsie, lebo ich natacanim mozem este ciastocne upravit celkovu geometriu, co pri rovnych nieje mozne, tam tereba menit predstavce a pod.
Pokial nechces karbonove alebo ine drahsie, tak kludne kup lastovicky, ktore sa ti pozdavaju, ved v kamennom obchode si to skus chytit do ruky a uvidis. A ak ti nebudu dobre, tak ked chvilku pojazdis, tak uz ziskas predstavu co kupit. a tie povodne uz nejak predas.
Ja som mal prve rovne, potom na novy bajk som kupil lastovicky, ale sa mi zdali kratke, tak som za cca 600sk kupil truvativ a v pohode. Tie povodne som mal 2 roky za skrinou a potom som ich tusim nejakemu kamosovi predal.
no mne sa veeelmi pozdavaju carbonove lastovicky Truvativ a Ritchey. Ale to co si povedal je pravda to okusit radsej na lacnejsom kuse, zisti clovek co mu viac vyhovuje, a neskor moze do vybranych riaditok vrazit penaaze....
warzone brzdi dvoma prstami fuuuuj
a vlhne vam pivnica fuuuj
a na to si ak prisiel ze dvoma prstami? a to je nasa garaz...
ja asi tiez dam nejake 690-700, lebo aktualnych 660 mi je dako malo
poradte daco, co sa da normalne zohnat
Inac som chcel FSA Gravity handlebar aj predstavec,ale dostal sa mi pod ruku za 950(800 po zlave;)) tento NS Habanero,vyzera ze bude dobry,test bude v nedelu(ked nebude liat...)potom napisem odporucania
vladol mám dojem, že už to trošku s tými akože "AM.EN" narážkami preháňate. Nie že by sa ma to osobne dotklo, ale ako môžeš napísať takúto kravinu to nechápem. keď nevládzeš šlapať tak je jedno aký máš bike - chrtiť sa dá aj na endure len na to musíš jednoducho mať
k téme: nové rovné karbonové Race Face-y Next XC 580 mm už sú na ceste z KNM (USA)
z rána? už som 2,5 hod v robote. treba sa niekedy zamyslieť nad príspevkom typu prídite do tých a oných vrchov a sa pokakate a vaše xxx cm zdvihové vidlice to nerozchodia. potom tu zbytočne vzplanú vášne, že Dijck a LittleFox. jednoducho to netreba preháňať
vseobecne kazdy co mu vyhovuje,no v strucnosti by som povedal,ked jazdis viac na cas,dlhe vzdialenosti,uphilly ocenis viac rovne z "baranmi",lastovicky su zase super do terenu,lepsia ovladatelnost...(ja uz mam objednane rohy na moje 700mm lastovicky )
katko-nech si robi kazdy co chce sranda musi byt.Mimochodom trochu sa obavam Horala na mojej kozicke,ale idem do toho,za 1/2 roka snad dotrenujem
(ja uz mam objednane rohy na moje 700mm lastovicky )
Ak to spravis, tak Ti bude slavnostne odobraty dres : ))
2katko: Ved to bolo ok s littlefoxom. Nechapem preco nemas rad provokacie a ostrejsie diskusie:) Toto nieje nejake vazne forum...
...ked jazdis viac na cas,dlhe vzdialenosti,uphilly ocenis viac rovne z "baranmi"...
suhlasil by som len s tou castou "na cas", inak na dlhsie vzdialenosti nemam s lastovickami ziadny problem, pri uphilloch to plati len v extremnych pripadoch, kedy si uz na hrane zdvihajuceho sa predneho kolesa, tam su lastovicky narocnejsie na pracu s taziskom
v kazdom pripade si myslim, ze tie rohy budu pre teba zbytocna investicia, tiez som to vyskusal na par vyjazdov a boli mi na nic...teraz su na HTcku
myslim,ze ked ides napr.100km,tak je fajn menit polohu ruk,na co su zase fajn barany a do kopcov a dlhych stupani-nevravim,ze sa to z lastovickami neda,ale ak niekto trenuje kopce,dokazem pochopit,ze sa mu bude lepsie jazdit z rovnymi a baranmi.Inac si myslim,ze pre 90% mtbikerov co nejazdia na cas,rychlost su lepsie lastovicky.
Ja by som povedal, ze ak pominieme mozne prepruzovanie ohybov na lastovickach (podla konstrukcie), tak uchop je dany:
1. sirkou riaditok;
2. uhlom zalomenia gripovej casti vo vodorovnej rovine (backsweep, bend);
3. uhlom zalomenia gripovej casti vo zvislej rovine (upsweep).
Z fyzikalneho hladiska je uplne jedno, ako je to medzi sebou pospajane, ci priamkami, krivkami, vlnovkami, apod. Ani "rovne" riadidla nie su spravidla rovne, ale maju isty uhol zalomenia. Ich natacanim sa da nastavit upsweep podobne, ako u lastoviciek. Lastovickam rohy velmi nesvedcia (dizajn) a vyzeraju dobre na vysokozdvihovych bikoch. Kvoli istote ovladania maju vacsiu sirku a tym padom aj vacsiu hmotnost ako rovne, preto sa rovne viac uplatnuju u lahkych bikoch (XC HT).
Doteraz som jazdil len "rovne" Syntace 630mm, backsweep 12°(!). Niekomu sa zalomenie moze zdat velke, ale je maximalne ergonomicke a pocitovo ako lastovicky, najme ak sa mierne natocia hore. Je vsak pravdepodobne, ze na dalsom biku prejdem na lastovicky - kvoli "image", iny dovod nie je.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
to mi pripomenulo, ako bola kedysi medzi detvakmi najvacsia frajerina RMX-ka s rajdami nahnutymi dopredu, a kto ich mal nahnute dozadu, bol spolocensky odpisany
mno to som bol... mne to tatko nikdy nechel dovoliť si dat dopredu, že si rozbijem čumák
pokial ide o lastovicky, tak mne sa zdaju lepsie, lebo ich natacanim mozem este ciastocne upravit celkovu geometriu, co pri rovnych nieje mozne, tam tereba menit predstavce a pod.
Pokial nechces karbonove alebo ine drahsie, tak kludne kup lastovicky, ktore sa ti pozdavaju, ved v kamennom obchode si to skus chytit do ruky a uvidis. A ak ti nebudu dobre, tak ked chvilku pojazdis, tak uz ziskas predstavu co kupit. a tie povodne uz nejak predas.
Ja som mal prve rovne, potom na novy bajk som kupil lastovicky, ale sa mi zdali kratke, tak som za cca 600sk kupil truvativ a v pohode. Tie povodne som mal 2 roky za skrinou a potom som ich tusim nejakemu kamosovi predal.
ja asi tiez dam nejake 690-700, lebo aktualnych 660 mi je dako malo
a na to si ak prisiel ze dvoma prstami?
Inac som chcel FSA Gravity handlebar aj predstavec,ale dostal sa mi pod ruku za 950(800 po zlave;)) tento NS Habanero,vyzera ze bude dobry,test bude v nedelu(ked nebude liat...)potom napisem odporucania
a co tieto?
http://www.global-sport.cz/cyklo/dily-f ... 14-os.html
http://www.global-sport.cz/cyklo/dily-f ... ar-os.html
http://www.global-sport.cz/cyklo/dily-f ... avity.html
vladol mám dojem, že už to trošku s tými akože "AM.EN" narážkami preháňate. Nie že by sa ma to osobne dotklo, ale ako môžeš napísať takúto kravinu to nechápem.
k téme: nové rovné karbonové Race Face-y Next XC 580 mm už sú na ceste z KNM (USA)
katko-nech si robi kazdy co chce
Ak to spravis, tak Ti bude slavnostne odobraty dres : ))
2katko: Ved to bolo ok s littlefoxom. Nechapem preco nemas rad provokacie a ostrejsie diskusie:) Toto nieje nejake vazne forum...
suhlasil by som len s tou castou "na cas", inak na dlhsie vzdialenosti nemam s lastovickami ziadny problem, pri uphilloch to plati len v extremnych pripadoch, kedy si uz na hrane zdvihajuceho sa predneho kolesa, tam su lastovicky narocnejsie na pracu s taziskom
v kazdom pripade si myslim, ze tie rohy budu pre teba zbytocna investicia, tiez som to vyskusal na par vyjazdov a boli mi na nic...teraz su na HTcku
rohy mi naozaj nechybaju
a congratulations,toto by mna zabilo
Dijck: dres si nedam,rusim objednavku
1. sirkou riaditok;
2. uhlom zalomenia gripovej casti vo vodorovnej rovine (backsweep, bend);
3. uhlom zalomenia gripovej casti vo zvislej rovine (upsweep).
Z fyzikalneho hladiska je uplne jedno, ako je to medzi sebou pospajane, ci priamkami, krivkami, vlnovkami, apod. Ani "rovne" riadidla nie su spravidla rovne, ale maju isty uhol zalomenia. Ich natacanim sa da nastavit upsweep podobne, ako u lastoviciek. Lastovickam rohy velmi nesvedcia (dizajn) a vyzeraju dobre na vysokozdvihovych bikoch. Kvoli istote ovladania maju vacsiu sirku a tym padom aj vacsiu hmotnost ako rovne, preto sa rovne viac uplatnuju u lahkych bikoch (XC HT).
Doteraz som jazdil len "rovne" Syntace 630mm, backsweep 12°(!). Niekomu sa zalomenie moze zdat velke, ale je maximalne ergonomicke a pocitovo ako lastovicky, najme ak sa mierne natocia hore. Je vsak pravdepodobne, ze na dalsom biku prejdem na lastovicky - kvoli "image", iny dovod nie je.