O nejaky ten rok by som si rad kupil tu manitou splice ellite so zdvihom 130mm, a pruzenim vzduch-olej. Chcel by som sa spytat, ci je tam naozaj taky system pruzenia,lebo niektore bikeshopy pisu tak, a niektore zas inak... A este otazocka, ze ci je podla vas kvalitna, a ci vydrzi aj nejake tie mensie skoky... Diki moc za vase nazory.
posledný komentár: 26. 3. 2016 o 14:51
Však oni aj začnú
ale určiťe nie na XC biki
nechápem ťa ty sa musíš pchať do každej témy ale nič o tom nevieš ja nehovorím že ja viem všetko ale píšem aspon to čo viem a čo neviem tak si to pozriem a nenapíšem takú hovadinu že black a nixon je na rovnakej úrovni ako splice. Vieš každý čo to prečíta si hned uvedomí čo si zač a zhadzuješ len sám seba
Však oni aj začnú
ale určiťe nie na XC biki
Myslím si, že aj áno. Momentálny trend smeruje k zvyšovaniu zdvihov. Zober to tak, že pred necelými 10 rokmi bol štandard zdvih niekde medzi 50 a 60mm, čo zodpovedá dnešným 80-100, a vtedy bol 100mm zdvih extrém používaný na downhill. Netvrdím ale, že za pár rokov sa na XC bude používať 200mm.
môj názor na XC 100mm úplne stačí!
môj názor na XC 100mm úplne stačí!
ja som tiez toho nazoru ja som vozil 75 mm a bolo to dost
prestne tak súhlasím s tebou
K tomu zvysovaniu zdvihov. Je pravda, ze pred par rokmi bol bezny standart okolo 80mm, co je dnes minimalny zdvih. Jasne ze ako sa postupne zlepsuju funkcie vidlic, zvysuje sa aj zdvih. Ale nemyslim si, ze sa budu zvysovat zdvihy nejako drasticky, pretoze ak by mala XC vidlica zdvih 200mm, na to aby ho vyuzila by musela byt strasne makka.
takze je tych 100mm malo pre mna. A na bikeu mam napriklad DH ridy Shaman racing,takze to neni cistokrvne XC.. a taktiez sedlovka je na najnizsej urovni jak sa len da... a pedale tiez freeride.
Tak co mi odporucite teraz? Lebo ja si chcem nechat moj XC ram, nebudem ho menit.
tam maš menitelny zdvih : 80-100-125 mm
Len ja som tam chcel mat aj vzduuuch,a takto tam bude len pruzina-olej
takze je tych 100mm malo pre mna. A na bikeu mam napriklad DH ridy Shaman racing,takze to neni cistokrvne XC.. a taktiez sedlovka je na najnizsej urovni jak sa len da... a pedale tiez freeride.
Tak co mi odporucite teraz? Lebo ja si chcem nechat moj XC ram, nebudem ho menit.
Tak neviem ako chces jazdit FR na XC biku. Aj ked ho mas tunovany FR komponentamy, tak z neho nikdy FR nebude pretoze zaklad /ram/ je XC. A ked tam bachnes 130 mm vidlicu uplne sa ti zmeni geometria a ram bude extremne namahany a moze prasknut.
chlapce trosku sa kludni a snaz sa pouzivat slusnejsie vyrazy...
nevies preco sa na formulach nejazdi Pariz-Dakar???? asi preto, ze na to nie su urcene - tak isto aj tvoj bike nie je vyrobeny na fr jazdenie, tak nechapem preco si nekupis ram podla toho, co jazdis
trosku sa uvedom
chlapce trosku sa kludni a snaz sa pouzivat slusnejsie vyrazy...
nevies preco sa na formulach nejazdi Pariz-Dakar???? asi preto, ze na to nie su urcene - tak isto aj tvoj bike nie je vyrobeny na fr jazdenie, tak nechapem preco si nekupis ram podla toho, co jazdis
trosku sa uvedom
presne moj nazor PaliG ak nemáš bike na to určený tak s nim take ani nejazdi... ale aj tak si kup RS J3 maš to tu istu cenu a ešte je to aj kvalitnejšia značka!!!
Jazdim aj po cestach, aj XC, aj skoky, a aj ten lahky freeride...
takze ja nejazdim len jedno, dalo by sa povedat ze cesty jazdim tak 50-60% z celkovo najazdenych... lenze nebudem si koli tomu kupovat nejaky cestny ram, lebo ja si chcem uzit aj toho freeridu troska, a myslim si ze na freeride je 100mm malo. Lenze nejazdim LEN vyslovene FR
Proste mix... z kazdeho rozku trosku:)