Chcem sa opytat na vas nazor na tuto vidlu rocnik 05. Mam ponuku na jazdenu a chcem vediet ci radsej kupit tohtorocny model, alebo kupit od kamosa tu jazdenu. Su dake velke rozdiely medzi 05 a 06 modelom?
tam lahko zistis rozdiely, ked porovnas tabulky.
ci mas kupit jazdenu to ti neporadim, lebo zalezi od toho ako bola jazdena a ako sa o nu majitel staral. pokial bude v slusnom stave tak ja by som bral starsiu a za zvysne prachy kupil nieco na bike
Tak ta kamosova vidla je typ Air. Ma ju asi pol roka a vela na nej nejazdil. Ale mna by havne zaujimalo ci je daky rozdiel vo funkcnosti medzi modelom 05 a 06
no tak hlavne 2006 je lahsia ma viac magneziovych casti, ale
v podstate zmena je v tlmeni ma 1 noha ssv a druha dlhu negativnu pruzinu a vonkajsie nohy uchyt na kotuc post mount (ako manitou)co podla mna nie je bohvie co radsej IS standard lebo nestrhnes zavit.
ale vidla je to vyborna malo servisu ak by aj tiekla lahko ju rozoberies
semmeringy stoja 700 sk. hlavne použivaj silikonovy olej na vnutorne nohy.
Vidlica Cena Útlum Pruženie Uzatvaranie
MX Comp 105 9 499 Sk Olej Air Ne
MX Comp ETA 105 12 899 Sk Olej Pružina+Air Ano/30
Je kvalitatívny rozdiel u týchto modelov(06) vidlíc v porovnaní s cenovým? Stojí to za to tých 3400 Sk?
Vďaka
Myslim ze na vidlu so 105mm je eta zbytocna...ale ako pise Pali, zavisi co jazdis. Tiez som mal etu, a sem tam som ju vyuzil, ale bolo to na fr vidlici (130mm). Tam to uz citelne menilo geometriu v prospech vyslapu : )
nejako vela nas uvazuje nad novou vidlou
tiez uvazujem nad tou marzockou ale neviem ci staru comp za 7k alebo novu compku za 10k pripadne ETU za 13k..
je nejaky zasadny rozdiel medzi comp 04, 05, 06 okrem poctu ocelovych casti? (inak ked som mal v ruke 06 a 05 tusim tak 06 sa mi zdala tahsia )
kto ma skusenosti s tymito vidlami? aky maju realny vyuzitelny zdvih 85 a 105? aky je vyskovy rozdiel vidly na bajku medzi 85 a 105? (aby som nebol vysoko..)
K technickym srandam sa vyjadrovat nebudem,ale mal som 2005 model,len s etou a bola to uzasne jednoducha a tuha vydla.
zalezi na cenovom rozdieli ale kludne by som kupil tu 2005...
Myslim ze ten black je plne porovnatelny ak nie lepsi ako mx comp, kludne do nej chod. Mas tam lockout z riaditok, 80-120mm zdvihu, je lahsia. A je to pruzina;)
Myslim ze ten black je plne porovnatelny ak nie lepsi ako mx comp, kludne do nej chod. Mas tam lockout z riaditok, 80-120mm zdvihu, je lahsia. A je to pruzina;)
no urcite zoberem radsej Black ako Bombera ale este som nasiel jednu zaujimavu vidlu a preto sa rozhodujem este medzi BLack a touto rock shox http://www.koloshop.cz/index.php?vyrobek=2412&soucastka=13&vyrobce=6
ale tam je ten problem ze by to uz bol velmi velky zdvih na moj ram(Merida Kalahari 580 04 rocnik, 20"),i ked by sa dal nastavit na nizsi.No kazdopadne este to ma cas tak cca tri tyzdne a az potom objednavam.
Btw:Najrpv som zacal Bomberov a nakoniec som skoncil pri Rock shox!!
na black som aj ja kukal.. povodne som kukal po R7 ale ta je len na kotuce, tak som kukal black.. ale zeby bola o moc lahsia? no neviem.. a marzocky su hlavne jednoduche a tuhe... RS no neviem, teraz mam jeden a su to papierove vidly.. tak duke bol dobry, alebo teraz reba ci co to je.. ale to je 20k+ a to uz by som bral foxa radsej keby som mal tolko prachov... a lockout z riaditiek nemusim... vlastne ten lockout vobec nemusim, hlavne nech to jazdi dobre, a marzocky sa tahsie utrhnu z pokoja..
:lol: na black som aj ja kukal.. povodne som kukal po R7 ale ta je len na kotuce, tak som kukal black.. ale zeby bola o moc lahsia? no neviem.. a marzocky su hlavne jednoduche a tuhe... RS no neviem, teraz mam jeden a su to papierove vidly.. tak duke bol dobry, alebo teraz reba ci co to je.. ale to je 20k+ a to uz by som bral foxa radsej keby som mal tolko prachov... a lockout z riaditiek nemusim... vlastne ten lockout vobec nemusim, hlavne nech to jazdi dobre, a marzocky sa tahsie utrhnu z pokoja..
teraz si jeden kamos objednal Rock Shox presne tu co xcem takze aspon mozem vidiet a vyskusat....taze sa tesim.....
2 craobs: som velmi zvedavy aku mas vidlu ked tvrdis, ze CELKOVO rs je blato...
2 max damage: ak si ochotny dat o 1300 viac, tak urcite chod do reconu, je lepsi ako black. O ram sa neboj, zdvih zaU-Turnujes na 100m a mas to...ved sa sam presvedcis, ked budes mat moznost si ju vyskusat.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check this:
http://marzocchi.com/Template/detailSPA ... getto=8432
http://marzocchi.com/Template/detailSPA ... etto=28073
tam lahko zistis rozdiely, ked porovnas tabulky.
ci mas kupit jazdenu to ti neporadim, lebo zalezi od toho ako bola jazdena a ako sa o nu majitel staral. pokial bude v slusnom stave tak ja by som bral starsiu a za zvysne prachy kupil nieco na bike
v podstate zmena je v tlmeni ma 1 noha ssv a druha dlhu negativnu pruzinu a vonkajsie nohy uchyt na kotuc post mount (ako manitou)co podla mna nie je bohvie co radsej IS standard lebo nestrhnes zavit.
ale vidla je to vyborna malo servisu ak by aj tiekla lahko ju rozoberies
semmeringy stoja 700 sk. hlavne použivaj silikonovy olej na vnutorne nohy.
MX Comp 105 9 499 Sk Olej Air Ne
MX Comp ETA 105 12 899 Sk Olej Pružina+Air Ano/30
Je kvalitatívny rozdiel u týchto modelov(06) vidlíc v porovnaní s cenovým? Stojí to za to tých 3400 Sk?
Vďaka
ja osobne mam etu, ale len preto ze som vyhodne kupil
tiez uvazujem nad tou marzockou ale neviem ci staru comp za 7k alebo novu compku za 10k pripadne ETU za 13k..
je nejaky zasadny rozdiel medzi comp 04, 05, 06 okrem poctu ocelovych casti? (inak ked som mal v ruke 06 a 05 tusim tak 06 sa mi zdala tahsia
kto ma skusenosti s tymito vidlami? aky maju realny vyuzitelny zdvih 85 a 105? aky je vyskovy rozdiel vidly na bajku medzi 85 a 105? (aby som nebol vysoko..)
mam asi 75kg takze
http://www.koloshop.cz/index.php?vyrobek=2470&soucastka=13&vyrobce=63
myslim ze to bude ovela lepsi vyber
co vy na to?
no este som to nekupil!a preco si to myslis??
zalezi na cenovom rozdieli ale kludne by som kupil tu 2005...
no urcite zoberem radsej Black ako Bombera ale este som nasiel jednu zaujimavu vidlu a preto sa rozhodujem este medzi BLack a touto rock shox
http://www.koloshop.cz/index.php?vyrobek=2412&soucastka=13&vyrobce=6
ale tam je ten problem ze by to uz bol velmi velky zdvih na moj ram(Merida Kalahari 580 04 rocnik, 20"),i ked by sa dal nastavit na nizsi.No kazdopadne este to ma cas tak cca tri tyzdne a az potom objednavam.
Btw:Najrpv som zacal Bomberov a nakoniec som skoncil pri Rock shox!!
teraz si jeden kamos objednal Rock Shox presne tu co xcem takze aspon mozem vidiet a vyskusat....taze sa tesim..
2 max damage: ak si ochotny dat o 1300 viac, tak urcite chod do reconu, je lepsi ako black. O ram sa neboj, zdvih zaU-Turnujes na 100m a mas to...ved sa sam presvedcis, ked budes mat moznost si ju vyskusat.