Až po 2 týždňoch som si spomenul, že Tora má nastavenie aj odskoku. Doteraz som ju mal nastavenú na zajačika, tak som si dal po novom korytnačku

. No, je to pre mňa niečo nové a neviem, či to nie je moc pomalé. Ale mám z tohoto nastavenia dobrý pocit (hore kopcom ma až tak nevyhadzuje a po rovine tiež), tak to zatiaľ nechám tak, hoci neviem ako sa bude správať pri jazde dolu kopcom. Najviac ma však trápi taký sičavý zvuk pri dekompresii, v témach tu na fóre som sa nedozvedel či je to prirodzený zvuk alebo je to znamenie, že
vidlica pri tom dosť trpí?
Ešte pridám môj štýl jazdy. Horekopcom normálne, po rovine normálne a dolu kopcom normálne, jednoducho aby som si vždy stihol vychutnať prírodu a nie nejakú časovku. Ešte váha 65 kg
pre takéto parametre, aký odskok odporúčate. Pýtam sa hlavne preto, lebo prvý krát mám niečo odpružené a skutočne neviem ako sa ma vidlica v teréne správať a už vonkoncom neviem, čo tu vidlu môže zničiť (napr pri zajačikovi som pri normálnej jazde využil 6 cm a pri korytnačke 7 cm - ale to som možno len skočil do nejakej diery

)...
len ked normalne, pokojne sedis na sedadle a drzis sa riaditok.
U Foxu treba nastaviť stred, no určite nie rýchlejší návrat. Proste tak aby bolo počuť charakteristický zvuk pretekania oleja pri návrate. Je tam odlišný systém ako u ostatných vidlíc a pri rýchlom odksoku by tlmenie nefungovalo úplne správne.
Mne je ťažko odlíšiť, čo je ešte kopanie a čo je proste fakt, že som narazil na nerovnosť, ale hej, nejaké rozdiely cítiť. Navyše, nezávisi kopanie od rýchlosti jazdy? Čím idem rýchlejšie tým treba odskok tiež rýchlejší?
Neviem načo to je dobré
Nakoniec som to nastavil viac k korytnačke alebo cca do stredu. Myslím, že je to OK, hlavne pre môj štýl jazdy. Ale stále sa mi to ako neznalcovi problematiky ťažko nastavuje
Ja som na nej vozil skoro najrychlejsi, kamos na dartke ked to dal dostredu tak to slo naspet asi sekundu
je to dobre na zistenie, ci nemas tvrdu strunu na svoju vahu.
a tiez je to dobre na to, aby vidla spracovala aj jamy, nielen hrbole.....
cc, dovovd je taky, ze rs ma v oboch skoro rovnaky smejdovy system jak expanzneho utlmu tak aj kopresneho, jediny rozdiel je vo velkosti (koli priemeru vn. noh) inak su to totozne vidlice. Vyrobca totizto musi volako docurvit nizsie rady, aby mohli byt aj tie drahsie lepsie chodiace.
Tora bol samy problem, chvilu sla dobre potom sla nprd.
kuk dnu a olej mazaci taiwanci nedali
potom sa posral odskok
kuk dnu a taiwanci spravily namahane diely z pastu a zachytily ich iba navlecenim na tiahlo, takze posunieme to s5 a tlmic zije.
To sa zopakovalo este 2 x ked sa mi koplet rozletela aj planzeta, ktora bola mimochodom z plastu. Tak su sup pozbierat poleipit a zalepit vsetko ako sa len dalo. Potom uz dala pokoj a tlmila.
Dalej je vela ludi co su oblbnuty z ***** tahov spolocnost vecami ako lepsia vidla lepsie a nove tlmenie, ine uzamykanie ktore ajtak v skutocnosti je len na dve veci. atd..atd....
cauapistemi: Ak si myslel Toru na tvojom Specialized a jazdu AM a EN, tak to u mňa nehrozí
Ale iné som chcel. Ide o Poplock. Na začiatku som si vravel: "Fíha, uzamknem na ceste a budem fičať, taká vymoženosť, budem macher
Ono to ma drzat a tlmit a nie rozpadavat sa. Je jedno, ci ide po nervnostiach na zvaznici alebo dostava bomby na kamennom zjazde. Ved je to na to urcene. Navyse kazit vidlu lahostajnou vyrobou(bez mazacieho oleja) je dalsia vec.
Mám RS Recon 335 U-turn. Prosím vás vie mi niekto povedať, aký rozsah nastavenia odskoku má táto vidlica? Chcem si ju prispôsobiť na svoju váhu a štýl jazdy, keďže predchádzajúci majiteľ je o cca.15kg ľahší. Skúšal som potočiť tou nastavovacou skrutkou, a mal som pocit, že neviem nájsť medznú polohu. Môže to byť znak poškodenia? Ďakujem za radu.
Už je to OK. Všetko ide tak ako má.