mam tiez otazocku...snazil som sa vymenit platnicky na shimano deore, a nejako to neviem dat dohromady...vobec to nebrzdi. pri vymene mi vitiekol vsetok olej, ktory som vymenil, ale paka ide stale naprazdno. nejaka rada, alebo to mam nechat na odbornika??? diky
ja mam tiez otazku: menil si platnicky a vytiekol ti olej? trebalo by lepsie popisat co si VSETKO robil co kde povoloval vyberal atd.
inak ked ti vytiekol olej tak asi bude nielen zavzdusnena ale aj prazdna.. a v navode mas jasne napisane ze ked menis olej (teda ak si ho menil) tak mas vybrat platnicky lebo ked dojde k ich kontaminacii tak su nevrane znicene.
takze povedz co si robil a aky je stav teraz, ci je olej na dostickach alebo ti len vytiekol atd
mam tiez otazocku...snazil som sa vymenit platnicky na shimano deore, a nejako to neviem dat dohromady...vobec to nebrzdi. pri vymene mi vitiekol vsetok olej, ktory som vymenil, ale paka ide stale naprazdno. nejaka rada, alebo to mam nechat na odbornika??? diky
preco si vlastne menil platnicky, ved deore kotuce su novinka (rozumej nie su tak dlho aby si zodral platnicky)...
capullo: ja sa vzdy drzim rady, ked na nieco nemam, alebo nieco neviem opravit na biku, tak sa bud opytam odbornika, ale pred zasahom, alebo to dam do servisu, kde mi to spravia...
takze ti ani nic ine neostava, lebo to vypada, ze si zavdusnil brzdy, tak zajtrajsia navsteva u servisaka ta neminie...
platnicky su v poho...dufam. ale robil som asi toto: rozmontoval som brzdu aby som sa dostal k platnickam a vtedy mi ten olej vytiekol...nahodil som nove(stali ma 22euro tak dufam ze som ich neznicil..) namontoval som brzdu spat na bike a doplnal som olej az kym neprestali vychadzat bublinky...zasroboval depozit a hotovo...nebrzdi, teda kluka ide uplne na prazdno, ako keby tam nebol olej
...nebrzdi, teda kluka ide uplne na prazdno, ako keby tam nebol olej
... podľa mňa, ak ide kľuka úplne naprázdno tak nebude problém v zavzdušnení, ak ešte tvrdí že mu všetky bublinky vyšli tak už vôbec nie. Problém bude určite v niečom inom.
Warning: If you get any brake fluid on the brake pads, discard them and replace with new pads. If you get any brake fluid on the disc, clean it thoroughly with isopropyl alcohol.
inak, capullo, odporucam ti stiahnut z internetu NAVOD k tym brzdam a PRECITAT si ho.. pomoze ti to (aj do buducna)... aj aby si vedel ako vymenit platnicky aj ako to spravne odvzdusnit. inak na tvojom mieste by som vsetko hodil do alkoholu a umyl lebo ked ti tam tiekol olej kade tade tak moze byt aj na dosticke (staci kvapka). mne sa osvedcilo cistit platnicky s benzinom a to tak ze ich sucham o seba a stale utieram s do-benzinu-namocenou handrou - uz som to skusal na dvoch brzdach a obidvom to mohlo.
inak keby som uz mal platit za odvzdusnenie tak si radsej kupim kvapalinu a skusim to sam.
Warning: If you get any brake fluid on the brake pads, discard them and replace with new pads. If you get any brake fluid on the disc, clean it thoroughly with isopropyl alcohol.
.
... jasne, ok ok ok, ale ich to nezničí, treba ich len potom pekne odmastiť a vyčistiť. Ja si myslím, že by zistil pri brzdení že dostičky sú zasraté ale on tvrdí že páka mu ide naprázdno. To nebude určite špinavými platničkami.
odkedy su shimano deore hydry 6 rocna novinka nemylis si to s rocnikom vyroby deore hydier 06...
Myslel som to tak, ze hydraulicke kotucove brzdy Shimano Deore boli uz pred 6 rokmi a ked tak nad tym teraz rozmyslam, tak asi aj skor.
Charlie myslim ze bikenur pise o deore brzdach model 525 a 555 a tie sa robia uz od 2000/2001. Ty si myslel ako deore asi 535 Ak som to nepochopil tak sorry kotuce nemusim.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ja mam tiez otazku: menil si platnicky a vytiekol ti olej? trebalo by lepsie popisat co si VSETKO robil co kde povoloval vyberal atd.
inak ked ti vytiekol olej tak asi bude nielen zavzdusnena ale aj prazdna.. a v navode mas jasne napisane ze ked menis olej (teda ak si ho menil) tak mas vybrat platnicky lebo ked dojde k ich kontaminacii tak su nevrane znicene.
takze povedz co si robil a aky je stav teraz, ci je olej na dostickach alebo ti len vytiekol atd
preco si vlastne menil platnicky, ved deore kotuce su novinka (rozumej nie su tak dlho aby si zodral platnicky)...
capullo: ja sa vzdy drzim rady, ked na nieco nemam, alebo nieco neviem opravit na biku, tak sa bud opytam odbornika, ale pred zasahom, alebo to dam do servisu, kde mi to spravia...
takze ti ani nic ine neostava, lebo to vypada, ze si zavdusnil brzdy, tak zajtrajsia navsteva u servisaka ta neminie...
2. brzdová kvapalina nezničí brzdové platničky
3. utekaj do servisu
skor navyse: vzduch v brzdovom vedeni
Taka 6 rocna novinka
Taka 6 rocna novinka
odkedy su shimano deore hydry 6 rocna novinka nemylis si to s rocnikom vyroby deore hydier 06...
... podľa mňa, ak ide kľuka úplne naprázdno tak nebude problém v zavzdušnení, ak ešte tvrdí že mu všetky bublinky vyšli tak už vôbec nie. Problém bude určite v niečom inom.
inak, capullo, odporucam ti stiahnut z internetu NAVOD k tym brzdam a PRECITAT si ho.. pomoze ti to (aj do buducna)... aj aby si vedel ako vymenit platnicky aj ako to spravne odvzdusnit. inak na tvojom mieste by som vsetko hodil do alkoholu a umyl lebo ked ti tam tiekol olej kade tade tak moze byt aj na dosticke (staci kvapka). mne sa osvedcilo cistit platnicky s benzinom a to tak ze ich sucham o seba a stale utieram s do-benzinu-namocenou handrou - uz som to skusal na dvoch brzdach a obidvom to mohlo.
inak keby som uz mal platit za odvzdusnenie tak si radsej kupim kvapalinu a skusim to sam.
... jasne, ok ok ok, ale ich to nezničí, treba ich len potom pekne odmastiť a vyčistiť. Ja si myslím, že by zistil pri brzdení že dostičky sú zasraté ale on tvrdí že páka mu ide naprázdno. To nebude určite špinavými platničkami.
jasne kedze mu ide stlacit uplne paka tak z toho vyplyva ze nema zamastene platnicky.
jasne kedze mu ide stlacit uplne paka tak z toho vyplyva ze nema zamastene platnicky.
prečo by som nemal radiť, tento problém som mal presne pred rokom keď som menil platničku. Tiež mi všetko vytieklo. Ale ok, raď ty ak vieš.
Myslel som to tak, ze hydraulicke kotucove brzdy Shimano Deore boli uz pred 6 rokmi a ked tak nad tym teraz rozmyslam, tak asi aj skor.
Charlie myslim ze bikenur pise o deore brzdach model 525 a 555 a tie sa robia uz od 2000/2001. Ty si myslel ako deore asi 535