mam meridu SE V-ckovu, komplet v povodnej vybave a cem vymenit vidlu, teraz mam Manitou 80, lockout. Potrebujem nieco s vyssim zdvihom na V-cka samozrejme.
A nechce za nu vyhodit viac ako 5 000 aj jazdenu by som bral, viete niekto nieco poradit? Ci vobec za 5 000 najdem nieco dobre s vyssim zdvihom na Vcka.
diky moc
Z bazaru sa oplati Recon u-Turn,nova vyjde na +- 9000 a bazarovka na nieco +- 6500...To sa oplati,ale napriklad Tora U-Turn nie,ked bazarovu kupis za 5000 a novu za 5500.- Nova by bola isto v inej kategorii,napriklad Suntour E*****n co vyjde na +- 3400 CZK (4200.-) (Lepsie kupit z CR,lebo do SR sa dovaza iba Lo verzia a RL)...Su potom aj ine volby ako Tora 302 SoloAir,co by aj mohlo stacit...Napis presne co chces
to AUTHOR1 : To sa tak velmi nudis ze otvaras stare temy? Lebo uz asi 4 temy si otvoril s vidlicami, co do nich uz 3-4 mesiace nik nic nanapisal-cize sa dali povazovat za uzavrete.
no pravdu povediac je to este aktualne, akosi nebolo casu to riesit tak verim ze januar februar to ukoncim.
Akurat neviem ci kupit pruzinu alebo vzduchovu, mam vyhliadnutu toru 318 tusim. A tiez plis poradte ci sa pri XC oplati ist na vyssi zdvih ako 100, ci sa pri vyssom potom neprevratim do kopca dik
Neboj neprevrátiš.
Dnes je štandard pre XC tých 100 mm a pre XM 120 (ovšem bych řek že to už v spojení so 100-120 vzadu). Mne sa veľmi nepozdáva mať viac ako 100 mm na XC/XM HT, ale tento môj názor má aj oponentov a rozhodne sa pár bikov s takým osadením robí (napr. aj Pell's, ak mám hovoriť o značke, ktorú jazdím). Z hľadiska pocitu z jazdy 20 mm nie je veľký rozdiel.
Ja sám som svoje XM/epic ride chúťky poriešil 140/140 AMkom s hmotnosťou asi 12,5 kg...
A odporúčam skôr vzduch, ľahšia laditeľnosť.
tulenik musím nesúhlasiť s časťou "Z hľadiska pocitu z jazdy 20 mm nie je veľký rozdiel."
Ono veľmi záleží či je tých 20mm rozdiel medzi 100mm na 120mm, alebo 120mm na 140mm... v prvom prípade je to podľa mňa veľký skok, kďežto v druhom takmer nebadateľný.
ja som teraz nahadoval rs reba na 115mm a je tam rozdiel ale uplne znesitelny otoc pradstavec dole a je to,,,a zjazdy komfortnejsie.....ale zalezi aj od nastavenia.....vzduchovka sa da krasne doladit podla tvojich pradstav u pruziny toho moc nepoladis....
2 moznost daj vyssi zdvih a vyhod kruzok pod predstavcom.alebo aj dva....a ktej pruzine tore.vyssia vaha ale zase bez starosti s tesnenim na pieste....ako mam ja sakris musel som ho menit.....alebo chod do nizsej rady macochy tam je aj pruzina aj vzduch na doladenie ak ti neprekaza vyssia vaha,ja som jazdil 3 roky exr-ku a uplne spoko, nezmar vydla
Ani by som nepovedal,pri vzduchu si naladíš ako potrebuješ podľa pocitu,pružina -vzduch,si dofukuješ vzduch kôli mäkkej pružine,viac menej to máš skoro zajedno,akurá tá s pružinou bude ťažšia.Ešte k tomu prevracaniu,ja jazdím so 160-kou a ešte som sa neprevracal ,dokonca ani tam kde mi dvíhalo predok so 100-kou na inom biku,toto záleží hodne od geometrie biku
no ved ta geometria, mam HT ram je 2006 asi a su kopečky kde som s 80mm musel ľahať dopredu aby ma nedvíhalo, takže neviem ako sa to bude správať napr. pri 120mm
no tak jasne, ze su kopce kedy ta sklon prinuti zosadnut ... to je uplne normalne. A tej 120 by som sa nebal, chod do toho. Este aj 130mm by zvladlo to ht a to uz je tak asi maximum.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Akurat neviem ci kupit pruzinu alebo vzduchovu, mam vyhliadnutu toru 318 tusim. A tiez plis poradte ci sa pri XC oplati ist na vyssi zdvih ako 100, ci sa pri vyssom potom neprevratim do kopca
Dnes je štandard pre XC tých 100 mm a pre XM 120 (ovšem bych řek že to už v spojení so 100-120 vzadu). Mne sa veľmi nepozdáva mať viac ako 100 mm na XC/XM HT, ale tento môj názor má aj oponentov
Ja sám som svoje XM/epic ride chúťky poriešil 140/140 AMkom s hmotnosťou asi 12,5 kg...
A odporúčam skôr vzduch, ľahšia laditeľnosť.
Ono veľmi záleží či je tých 20mm rozdiel medzi 100mm na 120mm, alebo 120mm na 140mm... v prvom prípade je to podľa mňa veľký skok, kďežto v druhom takmer nebadateľný.
Nekupujte odpružené vidlice. Sú to vyhodené peniaze. hehe