cafte,mam problem s brzdami avid juicy carbon. vymenil som kola za zapletane mavic s nabojmi centerlock a tym padom som musel dat aj shimano kotuce. nahodil som tam xtr 07, ale hned po prvom dlhsom zjazde mi tie avidy piskaju az hucia,asi su tie shimano kotuce citlivejsie na prehriatie, lebo u povodnych avidov polygon sa mi to nestalo. je problem s povodnymi brdovymi dostickami avid? poradte, to sa fakt neda pocuvat......dik
No mne tiez jacali brzdy po dlhsom zjazde (nedalo sa to pocuvat) a docital som sa na forach ze som si asi pri mazani (vidla - tlmic- retaz...) asi jemne poprasil aj kotuc. Kupil som neaku somarinu na to urcenu v spreji a riadne som to vydrhol + dosticky som mierne obrusil (su porezne a masnota tam lepsie drzi) a brzdy su ticho Po case sa to asi zas zamasti lebo ked clovek pouziva mazadla v spreji tak tam neaka mini kvapka vzdy zabludi a pri tej teplote sa to musi paradne roztiahnut po kotuci.
Ku platnickam a kotucu:
Dobre zabehnute platnicky su zosklovatene a maju celistvy povrch.Zabehnuty kotuc ma naopak zosuchanu vrchnu vrstvu(ale je tiez hladky).
Ku problemu:
Ak ti ide o odstranenie piskania skor ako by som isiel nieco brusit,zober si cisty lieh(nie odmastnovace brzd-niesu vhodne na brzdy na bike ale na vacsie brzdove systemy,dokonca aj original ku hayes je pisane ze sa nemaju pouzivat BRAKE CLEANERy ale cisty lieh) vyhod si platnicky ocisti ich az kym ti nebudu zanechavat spinavu stopu a to iste sprav aj s kotucom.Potom treba brzdy par krat prebrzdit kym si zasa spravia platnicky grip(staci niaky jeden dlhsi kopec alebo viac brzdeni).A az ak ti toto nepomoze skus smirgel.Osobne by som ked tak prebrusoval platnicky ale kotuc nie.
Aby si to nahodou nepochopil zle-chcel som napisat ze mas cistit tie platnicky a kotuc az do momentu ked ti prestanu zanechavat spinavu stopu na handre.
no logicky znie to odmastovanie a aj brusenie... nevidim problem v bruseni kotuca, povrch sa znova vytvaruje podla platnicky aj ked platnicka to schyta este ovela viac... takze brusenie je skracovanie zivotnosti, ale... co uz
Tiez som vzadu vymenil na J7 povodne avid B4, za modre organicke BBB (kotuc polygon 160) a piskanie sa zlepsilo, tie povodne uplne hulakali, teraz piskaju, ale strasne vysokym tonom takmer na hranici pocutelnosti. Brzdilo to spociatku horsie ale uz si to sadlo asi po 40km. Takisto piskanie za morka prestane s tymi BBB po prvom zabrzdeni, povodnym to trva strasne dlho.
Pred laborovanim z inymi platnickami, by bolo dobre este skusit viacej pritiahnut kotuce na naboj, pripadne podlozit calimper podlozkami, aby sli platnicky menej na luce kotuca... Toto by mohlo zabranit rezonancii kotuca a teda piskaniu. Nebude to len o zlozeni platniciek, kedze mne J7 absolutne nepiskaju.
PS: Ja mam 160 kotuc, ina vec je 180, to bude urcite nachylnejsie na piskanie (mensia tuhost, nizsia rezonancna frekvencia...)
Nechapem ako moze niekomu tak vadit ze mu piskaju brzdy vsak aspon viete ze vam to brzdi, ak vam to tak vadi noste zosebou WD-40 a ked budu piskat nastriekajte kotuce-zvysuje to brznu silu!!! ....
mne začali pískať brzdy po tom ako som ich odvzdušnil a ich brzdny učinok bol tiež nič moc... možno sa na nich dostal nejaky mineralny olej neviem... myslel som že po nejakom zjazde to prejde ale ani to nepomohlo... kotuče aj platničky som umyl teplou jarovou vodou, opláchol ale to tiež nepomohlo... už som myslel že idem kupovať nové platničky ale ešte ma napadla jedna vec.... tak som zavolal kamoša s autom s ťažným, dali sme lano a tahal ma asi 40-50 km/h a ja som "trošku" pretiahol brzdy ako sa to nepodari ani pri zjazde a po chvilke pískať prestali a brzdia ako majú takže 100% spokojnosť takže komu pískajú za pokus to určite stojí
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Dobre zabehnute platnicky su zosklovatene a maju celistvy povrch.Zabehnuty kotuc ma naopak zosuchanu vrchnu vrstvu(ale je tiez hladky).
Ku problemu:
Ak ti ide o odstranenie piskania skor ako by som isiel nieco brusit,zober si cisty lieh(nie odmastnovace brzd-niesu vhodne na brzdy na bike ale na vacsie brzdove systemy,dokonca aj original ku hayes je pisane ze sa nemaju pouzivat BRAKE CLEANERy ale cisty lieh) vyhod si platnicky ocisti ich az kym ti nebudu zanechavat spinavu stopu a to iste sprav aj s kotucom.Potom treba brzdy par krat prebrzdit kym si zasa spravia platnicky grip(staci niaky jeden dlhsi kopec alebo viac brzdeni).A az ak ti toto nepomoze skus smirgel.Osobne by som ked tak prebrusoval platnicky ale kotuc nie.
PS: Ja mam 160 kotuc, ina vec je 180, to bude urcite nachylnejsie na piskanie (mensia tuhost, nizsia rezonancna frekvencia...)