maxxis minion, ardent ci highroller, a zmestis sa cenovo aj pod cenu aku dava schwalbe ( ak dobre pogooglis eshopy ).. konkretne muddy marry ma jednu fajn vlastnost - vyzuva sa za jazdy , tak ak sa pre ne rozhodnes good luck
bobo_mt a mohol by som sa spytat ake plaste pouzivas ty?
a este by ma zaujimalo ako sa sprava Minion ma mokrom povrchu. Jazdim väcsinou po suchom povrchu ale kebyze niekedy sa nahodou vyberiem do lesa ked bude blato tak by som chcel vediet Na biku co som kupoval v July som mal nahodene plaste Schwalbe Racing Ralph a bol som s nimi dost spokojny ze su dost rychle ale sklamali ma na mokrom povrchu v blate ale aj na ceste a nie raz som kvoli nim dost hnusne spadol
minion dhf vpredu 42ka zmes 2,50" & minion dhr vzadu 60ka zmes 2,50".. oba 2ply ( taky som mal set up tuto sezonu ).. jazdil som na nich sucho, blato, potoky, sneh a nestazoval som si, schwalbe som mal predtym na jednom biku ( fat alberty ) a kendy nevagal na druhom a stali za prd proti minionom oba, a proti nejakym racing ralph plastom to pre teba bude sto a jedno
Tak diky. a este by som sa chcel spytat ci by to nevadilo keby som si do zadu hodil Minion R 2,35 2ply a v predu by mi zostal Racing Ralph.. Kebyze som takto jazdil chvilu nevadilo by to velmi? Lebo teraz nemam peniaze na oba plaste.
Vadilo by to, veľmi. Minion je EN-Dh plášť. RaRa je rýchly XC. Načo by ti bol vzadu taký grip, keď by nedržal predok ? Ak nemáš na 2 tak ich apoň vymeň. Miniona dopredu a RaRa dozadu. A psychicky sa priprav že Miniony (2ply duplom) sú oproti RaRa extrémne pomalé plášte. A keď nemáš problémy z defektami tak do 2ply by som nešiel podla mňa je minion aj klasický dostatočne odolný.
ked mas vpredu dobru gumu a smyka ti prdel tak to 5/10 x ustojis s prehladom, 4/10 nevies ako a raz to polozis na zem ..
ked mas dobru gumu vzadu a smyka ti predok tak si 9/10 x rozbijes hubu a 1/10x to nejak vykryjes
a ak chces tak ti poslem zadny co som jazdil tuto sezonu.. ja ho menim, ma este takych 30% vzorky v strede a bocnice su na tom stale dobre.. to ti este chvilu vydrzi
btw na soof.sk su tie plaste za smiesne sumy, to nevyrkyjes?
a fakt si neviem predstavit spolupracu minionu s racing ralphom na fr trati
aha
tak ja si dosporim a kupim si dopredu aj dozadu minion. Len este teraz neviem kde by sa viac oplatilo dat to 2ply.. bud do predu alebo do zadu? Nechcem to davat na obydve plaste lebo troska by mi vadilo ze mi to skoro prida 1kg na biku oproti raplhom.
cajkes kazdpadne na predku nesetri. bobo ti to perfektne po lopate vysvetlil
len este doplnim polozenie kvoli zadku je oproti polozeniu kvoli predku dost "citelny" rozdiel
OK
Takze uz som sa rozhodol. Do predu kupim Maxxis Minion DH F ST42a 2ply 2.35.
A do zadu Maxxis Minion DH R ST42a 2.35 bez ply2.
Bude to takto v pohode?? Spolu ma to vyjde okolo tych 52€ myslim ze by to malo byt v pohode.
este by ma zaujimalo ze ci to az tak velmi pocitim ze minion je ovela pomalsi od raplhu aj na FR alebo to ani velmi citit nebudem a vsetko bude v poho?
tie 2ply daj opacne, zadok predsa prerazis skor.. na fr trati to nepocitis.. tam pocitis akurat pocit sucha a istoty ze si este na trati a nie 10x v lese .. ak si chces na tu fr trat doslapat tak sa kusok unadavas no ( hlavne pri 42ke zmesi )
No tak na soof.sk ina zmes ako 42 nieje
a 60 zmes by bola lepsie aj do kopcou alebo ani velmi nie?
Prepacte ale ja sa do toho velmi nerozumiem. Taky troska poriadnejsi bike som si kupil az teraz v lete a este nesom taky vyspeli biker ako vy
Nie - všeobecne viac trpí zadný plášť (vždy som mal osekané bočnice vzadu), takže keď kompromis tak 2ply do zadu...vpredu je dôležitejší grip ako odolnosť (preto ma napr. bobo_mt vpredu mäkšiu (42-jku) zmes, ktorá lepšie ,,drží", alebo sa vpredu používajú širšie gumy ako v zadu)...a ešte, 42-jka vzadu ti pôjde veľmi rýchlo dole, radšej tam daj 60-tku (a ešte ušetríš drobné aj hmotnosť)...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
a este by ma zaujimalo ako sa sprava Minion ma mokrom povrchu. Jazdim väcsinou po suchom povrchu ale kebyze niekedy sa nahodou vyberiem do lesa ked bude blato tak by som chcel vediet
ked mas vpredu dobru gumu a smyka ti prdel tak to 5/10 x ustojis s prehladom, 4/10 nevies ako a raz to polozis na zem
ked mas dobru gumu vzadu a smyka ti predok tak si 9/10 x rozbijes hubu a 1/10x to nejak vykryjes
a ak chces tak ti poslem zadny co som jazdil tuto sezonu.. ja ho menim, ma este takych 30% vzorky v strede a bocnice su na tom stale dobre.. to ti este chvilu vydrzi
btw na soof.sk su tie plaste za smiesne sumy, to nevyrkyjes?
a fakt si neviem predstavit spolupracu minionu s racing ralphom na fr trati
tak ja si dosporim a kupim si dopredu aj dozadu minion. Len este teraz neviem kde by sa viac oplatilo dat to 2ply.. bud do predu alebo do zadu? Nechcem to davat na obydve plaste lebo troska by mi vadilo ze mi to skoro prida 1kg na biku oproti raplhom.
len este doplnim polozenie kvoli zadku je oproti polozeniu kvoli predku dost "citelny" rozdiel
Takze uz som sa rozhodol. Do predu kupim Maxxis Minion DH F ST42a 2ply 2.35.
A do zadu Maxxis Minion DH R ST42a 2.35 bez ply2.
Bude to takto v pohode??
este by ma zaujimalo ze ci to az tak velmi pocitim ze minion je ovela pomalsi od raplhu aj na FR alebo to ani velmi citit nebudem a vsetko bude v poho?
a 60 zmes by bola lepsie aj do kopcou alebo ani velmi nie?
Prepacte ale ja sa do toho velmi nerozumiem. Taky troska poriadnejsi bike som si kupil az teraz v lete a este nesom taky vyspeli biker ako vy
tu je zadny 60ka http://www.soof.sk/soofshop/eshop/12-1-PLASTE-A-DUSE/29-2-Plaste-26-FR-DH/5/399-Maxxis-Minion-DH-R
ako ze nie je?
edit: už ma predbehli