Ahojte,
Chcel by som sa spýtať, treba mi vymeniť pedále ale neviem či tam je nejaké iné kritérium okrem vlastného výberu plochých / našliapých, za odpoveď vopred ďakujem
V rámci oboch skupín sú ešte nejaké rozdiely. Našlapné sú s klietkou lebo bez, rôzne systémy mechanizmu, hmotnosť,... Ploché alebo teda platformy sú kovové alebo z rôzneho kompozitu, niektoré majú vymeniteľné piny, rôzne veľkú styčnú plochu a rôzny počet a umiestnenie pinov. Môžeš prihliadať na ich možnosť servisu, rozoberania, kvalitu ložísk,... Závit do kľuky majú všetky rovnaké.
A na aké jazdenie to potrebuješ? Len tak na šliapanie alebo do terénu na trail, na pumptrack alebo chceš aj skákať a tak? Od toho záleží aj grip, ktorý si musíš vybrať. Čím ťažší terén tým viac ti musia piny udržať nohu bez pohybu ale to záleží nielen od počtu a vyhotovenia pinov a tvaru pedálov ale aj od topánok. Nedajbože je blato a cez pedále ti neprepadne. Mne sa zdá 6 pinov na tých Force málo. Pozri si tieto HT, už ich chválili aj v iných témach, počkaj kým budú skladom tu alebo ich hľadaj inde, máš tam aj dosť hodnotení, čítaj. HT robí celkovo dobré pedále.
Pozri si tieto HT, už ich chválili aj v iných témach, počkaj kým budú skladom tu alebo ich hľadaj inde, máš tam aj dosť hodnotení, čítaj. HT robí celkovo dobré pedále.
aha, ale dávala som ho tam ? ale ani teraz mi nejde prilepiť link, sakra, žiadny... nechápem, nevadí kukaj screenshot, myslela som pedále HT pa03. Prípadne si ich vygúgli a na ich webe ht components si pozri aj ďalšie.
Tak tieto môžem aj ja vrelo odporučiť, len už su všade nedostupné. Našiel som iba jedny ružovo neónové dakde na českom shope. Sú nezničiteľne a na veľké chodidlo ideálne.
Ak to neponáhľa, treba počkať, podľa mňa ich obchody na jar opäť doskladnia ako aj ďalší tovar.
Veď neponáhľa. Ale nebolo by na škodu mať už všetko pripravené na sezónu.
Každopádne, tí, čo máte flat pedále. Niektoré nie sú úplne ploché, ale majú vyvýšený ten stred, kade ide oska. Všimol som si pár hodnotení, kde to ľuďom vadí - že to je cítiť. Je to asi daň za to, aby bola platforma tenká. Takýmto sa teda radšej vyhnúť?
Ahojte. Tento rok som sa rozhodol vymeniť platformy za naslapne pedale. Jazdom XC, hlavne okolie Povazskeho Inovca. Doteraz som jazdil iba platformy a na nohach nejake botasky. Budu sa teda kupovat ja tretry. Co sa tyka pedalov pokukujem po CRANKBROTHERS Egg Beater 1. Je to dobra volba na prve naslapne pedale alebo odporucate skor nejake zakladne od Shimano? Zrejme pri tych CB bude treba tretry s hrubsou podrazkou kedze je tam mensia plocha pedal-tretra aby si to nedonieslo chodidlo. Nejake rady / skusenosti rad privitam. (:
Niekde tu je cela velka tema o pedaloch.
V skratke:
Shimano robi nesmrtelne pedale, ale ked sa zacvaknes, tak je tretra v presnej polohe a ani sa nepohne. Na druhu stranu mas zase nastavenie sily vypinania
Crankbrothers maju ich eggbeater system kde vies vymenou kufra zmenit aj uhol ktory mozes pohnut tretru bez vykopnutia. Ale zase nemaju nastavenie sily vypinania
Eggbeatery su zavodne pedale smerovane na vahu a aj ked som ich mal ako prve CB pedale, uz by som ti ich nedoporucil.
Ak CB, tak nejake Candy 1 na skusanie. (sam jazdim CB Candy 7 a nedam na ne dopustit, ale myslim, ze som v tomto skor exot)
Ak shimano, tak 520 - su skoro nesmrtelne a nestoja vela.
Oprašujem túto tému, nakoľko tiež vyberám flat pedále pre XC a stále sa neviem odpichnúť podľa čoho ich vybrať. Doteraz som na bikoch vždy jazdil len na lacných základoch a netuším aké si zaobstarať. Asi najviac mi tu padli do oka Shimano PD-GR500 MTB, môžu byť dobrou voľbou? P.S. Mám sa veľmi báť pinov? Ak áno, potom zvažujem Shimano pedále MTB Flat EF202
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/pedale/ploche/crankbrothers-stamp-1-small-pedale-.html
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/pedale/ploche/crankbrothers-stamp-1-large-pedale.html
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/pedale/ploche/force-steep-2-hlinikove-pedale-cierne.html?itm_medium=forum#popis
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/pedale/ploche/giant-pinner-comp-flat-pedale-cierne.html?itm_medium=forum#popis
Viete poradiť, ktoré sú lepšia voľba? Force sú hliník, majú vymeniteľné piny, ale sú menšie. Giant sú nejaký nylonový kompozit, čo ani neviem, čo je, majú piny napevno, ale zase sú väčšie (mám nohu 45). Hodnotenia pri produktoch žiadne, tak sa neviem rozhodnúť...
Giant PINNER COMP FLAT platformové pedále
47,99 €
MOC 49,99 €FORCE Steep 2 platformové pedále
34,99 €
MOC 46,99 €Ktoré "tieto"? Zabudla si pridať linku.
savings Shimano SPD PD-EH500 nášľapné pedále, jednostranné, tmavá sivá
53,99 € savings
MOC 90,99 €Giro RUMBLE VR tretry, čierna/žiarivá červená
109 €
Veď neponáhľa. Ale nebolo by na škodu mať už všetko pripravené na sezónu.
Každopádne, tí, čo máte flat pedále. Niektoré nie sú úplne ploché, ale majú vyvýšený ten stred, kade ide oska. Všimol som si pár hodnotení, kde to ľuďom vadí - že to je cítiť. Je to asi daň za to, aby bola platforma tenká. Takýmto sa teda radšej vyhnúť?
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
V skratke:
Shimano robi nesmrtelne pedale, ale ked sa zacvaknes, tak je tretra v presnej polohe a ani sa nepohne. Na druhu stranu mas zase nastavenie sily vypinania
Crankbrothers maju ich eggbeater system kde vies vymenou kufra zmenit aj uhol ktory mozes pohnut tretru bez vykopnutia. Ale zase nemaju nastavenie sily vypinania
Eggbeatery su zavodne pedale smerovane na vahu a aj ked som ich mal ako prve CB pedale, uz by som ti ich nedoporucil.
Ak CB, tak nejake Candy 1 na skusanie. (sam jazdim CB Candy 7 a nedam na ne dopustit, ale myslim, ze som v tomto skor exot)
Ak shimano, tak 520 - su skoro nesmrtelne a nestoja vela.