Caute. Mohli by ste mi prosim poradit pri vybere kotucovych brzd? Ci mi budu stacit mechanicke Hayes MX4, alebo by som sa mal poobzerat po niecom inom. S hydraulickymi nemam ziadne skusenosti, len pocujem ze su dost narocne na udrzbu, ze niektore tecu, netesnia...Zatial by som osobne radsej kupil tie mechanicke, ale rad si necham poradit tak keby sa dalo do cca 100e. Dakujem
Načo kupovať zbytočne mechanické kotúčovky, keď môžeš mať rovnako, ak nie viac účinné, na údržbu nenáročné klasické véčka? Keď kotúčovky, tak jedine hydraulické, inak nemajú zmysel.
Neodporucujem ti kupovat dake Shimano M485 a podobne...su to sracky ani to poriadne nebrzdi ked ma...je to natebe...ale kazdy ma prevdu,ked kotucovky tak hydralulicke...
Neodporucujem ti kupovat dake Shimano M485 a podobne...su to sracky ani to poriadne nebrzdi ked ma...je to natebe...ale kazdy ma prevdu,ked kotucovky tak hydralulicke...
Dakujem vsetkym za rady.
To hej, tie M485 mal kamos a musel to vymenit. absolutne to nebrzdilo. Nasiel som M575 p+z+ 160mm kotuce za 70e. Myslim ze to by mohlo byt to prave orechove, nie?
XT už bude nad limit. Inak s tými M485 by som to ja nevidel nejak tragicky, po zabehnutí brzdili slušne, samozrejme Avid Elixiry R to neboli, ale ubrzdil som vždy čo som potreboval. Na XC použitie a na asfalt ideálne
vlastnim tie shimana... som velmi spokojny... mozem povedat ze bb7/bb5 maju rychlejsi nastup brzdnehu ucinku ako u tychto shimanach, ale ja v tom nevidim nic zle..... ten kto na tychto brzdach nevedel ubrzdit tak bud boli od oleja... alebo klame... pretoze nieje to vobec ale vobec tragedia... a dost aj tak zalezi na pouzitych dostickach... mam tam zatial iba obycajne z vybavy shimana... no pocul som ze ak sa vymenia za BBB tak je to uz... o niecom inom..
su to moje prve kotucovky.... (teda mal som este Tektro Auriga,, ale tie som menil po 2 tyzdnoch)... a brzdni ucinok oproti Vckam je uzasny pokrok... dokonca som si na to musel zvyknut..
nemutte mu hlavu s brzdami ktore tu odporuca kazdy... "lebo su najlepsie"
kazdy vie povedat nie nekupuj tieto brzdy za 100eur... ale kup is elixir ci seven... za 300€...
Mal som moznost si vyskusat seven... uplne novucicke... ano samozrejme brzdili hned co i len vietor fukol do packy. No vzhladom na to co mi ponukaju brzdy za pomaly 60-70eur... (teda na kupkole ich maju tak volako za 60 ci 70eur) tak by som si nekupil brzdy za 300... ani bohovi
ja by som povedal ze tu je rozdiel v hydraulikach len taky ten buď z luxusneho jazdenia.. (staci fuknut do packy a letis ako vonoknom)... alebo poznam aj osobne že ahaa mam Elixir... som boss
... na tych M486 neni problem prehodit 2 ludi pomocou predneho kolesa (160mm kotuce... shimano na center)
druha vec je uskvarit brzdy... s tymito dostickami sa mi to este nestalo... ale vela ludi hovori ze sa im podarilo uskvarit brzdy.. teda neviem ako, ale ze vraj hej... zalezi na tom co jazdis..
tuto sa problem velmi jednoducho vyriesi vymenou platniciek za odolnejsie
Toto budu tiez moje prve kotucovky. a jazdim len rekreacne- po meste z mlynskej doliny do avionu, po kolibe, sem tam vyjdeme s chalanmi do stiavnickych vrchov, ale len na "upravene" chodniky, to je vsetko. Preto sa mi asi neoplati investovat nejake vacsie peniaze do brzd.A co hovorite na Formuly B4 v porovnani so Shimano M575- deore?
mam BR-M486 viac ako rok v netradicnej konfiguracii s XTR kotucmi 203/160. Brzdny ucinok fajn (stacil by aj mensi kotuc), davkovatelnost dobra, nepiskaju, bezudrzbovost. Nemam co by som tej brzde vytkol, kupoval som ich vtedy za cca 32 Eur/kus (naplnene, odvzdusnene, kotuce som mal) a za tu cenu mi to prijde najlepsi pomer cena/vykon na trhu. Origos platnicky stoja 10 Eur/par.
Tato brzda nie je ale tzv kusava, ak chces taku skus nieco ine, mozno Avid Juicy 3.
1. krát som sedel na kotúčoch a brzdil som normal boli to mechanicke Shimano takže nič moc ale mal som pocit že to malo pomalú odozvu ale to mohlo byt kvôli tomu že to nebolo nastavene ale kupovať mechanicke kotúče sa ti neoplatí to skôr nejaké lepšie V-brake za tú istú cenu.
Alebo hidry. Ale v tvojom prípade kedže nejazdíš nič extrém tak je lepšia voľba vo véčkach alebo kúpiť používané hidry.ale mechanické bude krok dozadu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Dakujem vsetkym za rady.
To hej, tie M485 mal kamos a musel to vymenit. absolutne to nebrzdilo. Nasiel som M575 p+z+ 160mm kotuce za 70e. Myslim ze to by mohlo byt to prave orechove, nie?
su to moje prve kotucovky.... (teda mal som este Tektro Auriga,, ale tie som menil po 2 tyzdnoch)... a brzdni ucinok oproti Vckam je uzasny pokrok... dokonca som si na to musel zvyknut..
nemutte mu hlavu s brzdami ktore tu odporuca kazdy... "lebo su najlepsie"
kazdy vie povedat nie nekupuj tieto brzdy za 100eur... ale kup is elixir ci seven... za 300€...
Mal som moznost si vyskusat seven... uplne novucicke... ano samozrejme brzdili hned co i len vietor fukol do packy. No vzhladom na to co mi ponukaju brzdy za pomaly 60-70eur... (teda na kupkole ich maju tak volako za 60 ci 70eur) tak by som si nekupil brzdy za 300... ani bohovi
ja by som povedal ze tu je rozdiel v hydraulikach len taky ten buď z luxusneho jazdenia.. (staci fuknut do packy a letis ako vonoknom)... alebo poznam aj osobne že ahaa mam Elixir... som boss
... na tych M486 neni problem prehodit 2 ludi pomocou predneho kolesa (160mm kotuce... shimano na center)
druha vec je uskvarit brzdy... s tymito dostickami sa mi to este nestalo... ale vela ludi hovori ze sa im podarilo uskvarit brzdy.. teda neviem ako, ale ze vraj hej... zalezi na tom co jazdis..
tuto sa problem velmi jednoducho vyriesi vymenou platniciek za odolnejsie
Tato brzda nie je ale tzv kusava, ak chces taku skus nieco ine, mozno Avid Juicy 3.
Alebo hidry. Ale v tvojom prípade kedže nejazdíš nič extrém tak je lepšia voľba vo véčkach alebo kúpiť používané hidry.ale mechanické bude krok dozadu.
nemám s nimi žiadny problém a sú super