Som za klasiku. 6 dier, 6 skrutiek. Robia to vsetci, je to standard, je to spolahlive. Myslim, ze Shimano zatial moc neprerazilo s CL. A adapter z CL na klasiku, by som tiez neriesil, lebo zas to ide len cez ten center..
mam aj shimana aj mavic s CL a žiadny problem
RADŠEJ sa rozhodni sám,
a nedaj na "vysokoodborné predpovede" netových nadšencov, bez realneho zdôvodnenie prečo NIE
to že shimano nemá ložiskové náboje je tiež nepodstatné...ja mám DT na CL a úplná spokojnosť, sťahovák no problem...a či to nemá v strojárstve obdoby mi je tiež jedno...shimano je gigant a ešte dlho budú nápady jeho "inžinierov" dominovať cyklo trhu
Inak toto tu už raz bolo preberané.Či priemysel,alebo konus abo cl a 6b.Je to jedno.Mne sa cl páči pre svoju originalitu ktorú šimanovci určite prinášajú na trh.Tak isto ako v 03 dual.
katko presadili si tu blbost,lebo su gigant,keby to vymysli daka garazovka,tak dnes je cl uz davno zabudnuty,ale shimano ma svoje slovo na trhu,tak ked sa im podari nepodarok,tak ho presadia a nam zakaznikom pomasiruju mozgy a presvedsia nas,ze je to genialny napad. Podobny system sa pouziva tak zrovna v prevodovkach a to preto,ze dane kolecko musi byt spojene s hriadelov a zaroven sa axialne posuvat(do boku),ale v konstrukciach klasickej spojky(co naboj s kotucom je) taky pripad nenajdes,ma to pri danej hmotnosti podstatne mensi prenos sily a aj zivotnost,je to nachylna konstrukcia na vymackanie!!!!!!!!!!!
nemám vzdelanie na to aby som sa púšťal do fundovanej debaty, isto máš pravdu, ale moja reálna skúsenosť je len pozitívna, nikdy som s tým problém nemal a ani som doteraz o nikom nepočul...a to môžem povedať, že výrobky iných výrobcov sú na kazovosť ďaleko náchylnejšie...
pozri ja som zastanca shimana,moj bike je komplet v xt 2008,ale kolesa mam crossmax a na 6 srobov a pouzivam bud kotuc stare sh xt,alebo avid g3,sice new kotuce od shimana su krasne,ale nebudem pouzvat cl a na sh kritizujem len 2 veci a to je cl a konusy.
ja uz mam tiez centerlock uz 3 sezonu a nemozem nan dopustit. jednoducho jednu vecicku odsroubujem a zase iba raz zasroubujem, namiesto 6ich skrutiek. niekde som pocul aj to ze centerlock je dobry v tom, ze ked sa zatiahne, tak pritlaci kotuc rovnakou silou po jeho obvode...
ano nejazdim,lebo s konusmi uz mam svoje skusenosti,pravidelne mi odchadzali na prednom kolese a preco tak od toho asi vsetci ustupuju??? lebo bezklietkove loziska maju nizsiu dynamicku unonost a naposledy sa pouzivali naposledy vo firme jawa a to tak asi v roku 1975!!! a dodnes vo firme sh a len preto,aby nemuseli nic menit na linke,ktora chrli miliony.
daval som si pred par dnami vypletat kolesa a tiez som riesil aky naboj zvolit, nakoniec som urobil kompromis a vyhral Novatec s CL, s CL som doteraz nemal problem a hlavne na 6 dier som si nevedel vybrat kotuc
ano nejazdim,lebo s konusmi uz mam svoje skusenosti,pravidelne mi odchadzali na prednom kolese a preco tak od toho asi vsetci ustupuju??? lebo bezklietkove loziska maju nizsiu dynamicku unonost a naposledy sa pouzivali naposledy vo firme jawa a to tak asi v roku 1975!!! a dodnes vo firme sh a len preto,aby nemuseli nic menit na linke,ktora chrli miliony.
No mal by si im zavolať do toho Japonska pretože bez teba asi ostanú nafurt sprostí,že robia tie kónusy.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ale Shimana naboje nemaju priemyselne loziska.
RADŠEJ sa rozhodni sám,
a nedaj na "vysokoodborné predpovede" netových nadšencov, bez realneho zdôvodnenie prečo NIE
zvol podla toho aky kotuc tam chces namontovat niektore su na cl ine zas na 6srob,
...a čo si tým chcel ako povedať?
odpoved hodná medzi výroky roka
argument ako "prasiatko"
Píšem sa s mäkkým " i " na konci.
...a čo sa týka konusov taktiež bez akýchkoľvek problémov.
No mal by si im zavolať do toho Japonska pretože bez teba asi ostanú nafurt sprostí,že robia tie kónusy.