Ahojte, chce by som sa spytat ci je mozne prerobit z 3x9 na 2x9 pricom by sa zmenila velkost pil z (42,32,22) na 36 a 22 . je mozne pouzit 3kovu packu? (samozrejme ze by som radil len 2 z 3 poloh ) alebo treba vymenit packu napr ina vzialenost pil (kvoli tahu packy)
a daej existuje 2x9 presmyk ? popripade da sa 3x9 upravit mam E typ presmyk co sa montuje priamo na ram
no na páčke dole by si mohol mať taký malý prepínač na 2X10 ale ja myslím že 3 by teoreticky mohlo fungovať... ale bolo by to blbé inak načo 2x9 prešmyk? prešmyk by mal tak isto fungovať 2x10
Priamo nepomôžem, ale rád by som napísal svoj názor.
Ak to ide na 26" bicykel a jazdíš v okolí BA, tak 36 zubový najväčší prevodník sa mi zdá byť poriadne málo a najmenší s 22 zubami trochu tiež. Preferoval by som komplet prechod na 2x10 sadu, nemuselo by to byť vôbec drahé v prípade že by si dokázal výhodne predať terajšie komponenty.
Zhodil som veľkú pílu a nahodil rockring. Strednú som vymenil za 36. Na pôvodnom 3-rýchlostnom prešmyku som nastavil vrchný doraz tak, aby mi nemohol prehadzovať na rockring. S páčkou som nerobil nič, funguje to bez problémov.
Originál 2x9 prešmyk má označenie Shimano SLX 665. Robí sa s vrchnou aj spodnou objímkou, možno aj pre priamu montáž. Videl som ho napr. na bike-discount.de
ide to bez problemov. nezaradenie tretej polohy mam vyriesene dorazom. proste tam tu packu nenarvem. momentalne 22 a 38. dlho sa to menit nebude na prvy sup som asi nasiel ideal pre mna
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://forum.mtbiker.sk/komponenty/prechod-3-prevodnik-2-prevodnik-t18101.html?hilit=prechod
Ak to ide na 26" bicykel a jazdíš v okolí BA, tak 36 zubový najväčší prevodník sa mi zdá byť poriadne málo a najmenší s 22 zubami trochu tiež. Preferoval by som komplet prechod na 2x10 sadu, nemuselo by to byť vôbec drahé v prípade že by si dokázal výhodne predať terajšie komponenty.
Odpovede na tvoje otázky možno nájdeš v tejto rozsiahlej téme http://www.bike-forum.cz/forum/prekopani-pohonu-3x9-na-2x9.html
Originál 2x9 prešmyk má označenie Shimano SLX 665. Robí sa s vrchnou aj spodnou objímkou, možno aj pre priamu montáž. Videl som ho napr. na bike-discount.de
http://www.bike-discount.de/shop/k1201/mtb-2-x-9.html
kazeta, prehadzka, presmyk, radenie XT 9sp, kluky XT 785 (38, 26)
Aku budes mat kazetu?