Ahoj, chcel by som sa spýtať či je nejaká tabuľka pre tvrdosť pružín pre tlmič. Ja mám tlmič Fox Vanilla R a pružinu 500x2.80. Potrebujem tvrdšiu, mám nájdenú 650x2.30. Chcem sa spýtať čo znamená to číslo za x. Lebo viac menej nemám skúsenosť s výberom pružiny preto sa radšej spýtam.
If your sag measurement is greater than desired when measured with the preload collar already preloaded 2 full turns clockwise from the starting point when the collar is just tight enough against your spring to keep it from rattling loosely, you will need to swap your spring with one of a higher rate.
Cim vacsie mas predatie tym tupsi bude zaciatok zdvihu. Nebal by som sa ist do 400vky.
CamoTao: 1-3 sa moze davat, 1 je kvoli upevneniu, ak treba cez 3, tak pruzina je makka. Tie otocky spravia len to, ze sa ti zaciatok pritvrdi a dvihne stred v kludovom stave, ale zaroven sa ti skrati zdvih. Dlhsia pruzina ako minimum v podstate nevadi, ak ju do tlmica dostanes. Je dost mozne, ze 400tka bude fajn, pozri si tu webovu stranku. Aky zdvih tam mas na tom rame ? Som to vtedy hladal, ale uz neviem. Sag si si daval kolko ?
Predpokladam, ze dlzka aktivnej piestnice je 76mm (3"), aspon co som nasiel. Tak podla toho kalkulatora to ukazuje na 300tku. Ale mne tiez ukazovalo menej, nez vozim .. sag si meral na piestnici ? Teda cca 22m po nasadnuti ? Mne sa zda, ze by to mohlo byt ok, max. ale asi tych 350. Pruzinu o 8mm asi do toho dostanes, pozri zavity, ci mas rezervu, ked to sroubujes prec, prip. daj fotku.
Hmmm, takze viac ako 50% vacsie zanorenie, ako by malo byt. To je zvlastne. To by potom chcelo naozaj 400tku. Nemas nahodou titanovu pruzinu od Nukeproof ?
Nie mám origy Fox 300ku čo bola na tlmiči,no splašil som 400ku budúci týždeň dôjde nahodil ju a uvidím,ono som čítal na Fox stránke že záleží aj od prepakovanie rámu že na jednom môže byť 400 tvrdá jak skala a zas na inom môže byť aj pre 70-80 kiloveho jazdca ako maslo
Ano, preto do kalkulatora sa zadava celkovy zdvih aj dlzka piestnice, co tvori pakovy pomer. Ak mas 300tku pruzinu, ktora je ok na prepakovani 2:1, tak s tym istym tlmicom pri prepakovani 3:1 uz potrebujes 450tku. Podobne sa musi nafukat na viac aj vzduchac. Nastastie ocelove pruziny byvaju lacne. 400tka bude asi ok, zatoc ju len na 1 otacku a potom skusaj. Plus, budes potrebovat aj trosku upravit odskok. Vsak sa s tym prebehnes a uvidis.
Zdar chalani. Pozeral som tie stránky na prepočet akú pružinu treba. No bohužiaľ sú neaktívne :/ Vedel by mi niekto hodiť aktuálnu? Pravdepodobne mám zlú pružinu.
No asi najskôr myslel tie, čo sú uvedené na predchádzajúcich stránkach tohto threadu
Tu máš zopár, stačí dať do googlu MTB coil spring calculator a vyskočí ti ich kopec.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
If your sag measurement is greater than desired when measured with the preload collar already preloaded 2 full turns clockwise from the starting point when the collar is just tight enough against your spring to keep it from rattling loosely, you will need to swap your spring with one of a higher rate.
Cim vacsie mas predatie tym tupsi bude zaciatok zdvihu. Nebal by som sa ist do 400vky.
Tu máš zopár, stačí dať do googlu MTB coil spring calculator a vyskočí ti ich kopec.
https://j-techsuspension.co.uk/pages/spring-calculator
http://www.bearandwife.com/bear/cycling/springcalc.html
https://blue.canecreek.com/products/suspension/dbcoil-il/spring-calculator
https://www.ridefox.com/fox_tech_center/owners_manuals/08/WCeng/Content/mtbspringratecalculator.html
https://www.tftuned.com/spring-calculator