Kupil som si nedavno bike za 26 tacou vsetko bolo ok ...ale zrazu som si po par jazdach ...a to neboli vobec drsne , ze mi zadny rafik srosku podskakuje do takzvaneho tvaru O . Bike nakdete na stranke : http://www.author.sk/verbal/archiv-2006 ... obraz=cele . Je tam rafik JALCO SDF 36 dier . Vadi to ked podskakuje niaku tu desatinku? ...no ked roztocim navolno zadne koleso tak to trochu trase s bicyklom ...je to normalne? Vam to tiez roby ? alebo mate dokonale rovny rafik...
Kupil som si nedavno bike za 26 tacou vsetko bolo ok ...ale zrazu som si po par jazdach ...a to neboli vobec drsne , ze mi zadny rafik srosku podskakuje do takzvaneho tvaru O . Bike nakdete na stranke : http://www.author.sk/verbal/archiv-2006 ... obraz=cele . Je tam rafik JALCO SDF 36 dier . Vadi to ked podskakuje niaku tu desatinku? ...no ked roztocim navolno zadne koleso tak to trochu trase s bicyklom ...je to normalne? Vam to tiez roby ? alebo mate dokonale rovny rafik...
toto bude robiť každé koleso, jednoducho ten ráfik nie je dokonale vyvážený (diera na ventil) a ani dokonale vycentrovaný. stačí roztočiť koleso na ťažkom prevode a rozkmitá to každý bike.
Určite to robil aj nový. Je to všetko o nevývažkoch. (nie len diera na ventil, ale aj dva spájacie drôty na spoji) Ale mohlo sa aj stať, že sa povolil výplet...
Polož bike na sedačku a riaditka.Roztoč koleso a sleduj pohyb ráfika voči vidle...niečo si na tú vidlu pripevni v úrovni ráfika,čo najtesnejšie k ráfiku a uvidíš,či ti hádže do strán /osmička/,alebo radiálne /vajco/.To urob na prednom aj zadnom kolese.Ak Ti nehádže,tak je všetko O.K.
tak na drvivej väčšine nových bikov nie sú kolesá dokonale vycentrované, opticky to ale väčšinou robí spoj, ak to ale nie je v spoji, tak to kľudne zanes do predajne kde si ten bike kúpil a požaduj docentrovanie, nie je to žiadna veda.
Jasne ze mam take bagatelne vajicko...bola tam aj osmicka minymalna ale tu som vycentroval prfektne ...ved niesom debil..viem kopu veci ale kopu nie...A s tym vajickom asi nic nenarobim
Už sa mi nedá nesmiať, heca a prečo by koleso nemohlo mať vajco práve v mieste spoja?
Ciba, tam kde máš vyvýšené miesto dotiahni rovnomerne (napr. pol závitu) tri najbližšie špice, tú čo je v najvyššom mieste a adekvátne k nej jej dve susedné, znížiš "vajco" a nerozhodíš ráf do strán.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Dik za odpoved.
je to normálne
Tak toto je info nad zlato pre mna ... uz som chel mat traumu s toho
To nemá vplyv na vajcovitosť,ani 8-čku
Ciba, tam kde máš vyvýšené miesto dotiahni rovnomerne (napr. pol závitu) tri najbližšie špice, tú čo je v najvyššom mieste a adekvátne k nej jej dve susedné, znížiš "vajco" a nerozhodíš ráf do strán.
a je po probléme, s tým ťažko niečo urobíš