snazil som sa to tu ako tak prejst, aby som zbytocne nezakladal novu temu, ale nenasiel som odpoved na moje otazky.
Momentalne stale jazdim na mojom biku vzduchovu vidlu Manitou Mars 80mm a na jar ju konecne chcem vymenit za nieco ine.
Rozmyslam medzi RS SID pripadne nizsi model Reba alebo nejakou alternativou od Foxu, len si stale neviem rady s vyberom.
- ako je to podla vas s komfortom SIDy. Niekde som sa tu docital, ze vraj nie je komfortna a je urcena pre pretekarov aj kvoli vahe. Ma s nou niekto prakticke skusenosti? Mna na nej laka jej vaha.
- co sa tyka progresivity chodu tychto znaciek a modelov, vseobecne povedane je ktora znacna progresivnejsia?
- jazdim XC a tam chcem aj ostat (asi)
Za akekolvek rady velka vdaka
http://www.suncycle.sk/sk/produkt/rock-shox-reba-rl-2012/4374
podla mna hlavne ta negativne spodna komora bola blbost ako mraky. kazdy kto s nou zacal laborovat aj tak tu vidlu nikdy nenastavil podla svojich predstav
nejlepší nastavení je stejný tlak, a to řeší soloair
Je to uz moja 5 Dual Air vidlica a fukam vzdy negativku o 10 psov viac ako pozitivku. Vidlica je tak pekne citliva z kraja zdvihu.
Ale väčšina ludí skonči pri rovnakom tlaku v oboch komorách a spokojne jazdia, presne toto urobí solo-air. A dalši vec je že Reba a sid sú používané ako "závodné vidlice" takže čo najcitlivejšia vidlica nieje vždy idealna.
Prechod na solo-air je podla mňa krok späť, ale vadiť to nebude. Aj tak je solo-air skvelý systém oproti klasickej negatívnej pružine(ak nieje prispôsobená(TT)).
Vybral by som Rebu 2012 a 100 mm na hardtail stačí, duplom ak tam pôvodne bolo iba 80mm.
bud boli mantaci alebo nevedia co chcu.... pri rovnakych tlakoch je to ako zuvacka.. taky chrt napr: tmax by sa stazoval, ze to ma moc citlive a to docielis len rozdielom tlakov o 40psi... co sa u soloair spravit neda.. ja tiez nevozim rovnake ale o cca 20 menej dole...
poznam viac ludi co to nefukaju zrovna rovnako
tymto siel SR o krok s5a vratil sa k ostatnym
Aj ked fukam vacsi tlak do negativky, nikdy som nemal pocit precitlivosti/prepadov do zdvihu. To znaci skor o zle zvolenom tlaku v pozitivnej komore.
Sorry, ale dnes mam ***** den
kdo to ví?