dnes mi prisla REBA dual air zdvih - 100mm. Po nafukani pozitivnej komory zdvih 115 (80psi), po dofukani negativnej komory na rovnaky tlak, zdvih 100mm. Teda vsetko OK. Vidlu mam zlozenu, pohojdal som sa po nej a vsetko sedelo, vidla sa vzdy vratila na povodny zdvih 100mm.
A teraz k problemu. Rozobral som ju(tlmenie som nerozoberal, iba pruzinu), vyhodil spacer, aby som dosiahol zdvih 120mm. Vsetko namazal, dolial olej. Nafukal pozitivku - zdvih 130, dofukal negativku na rovnaky tlak - zdvih sa ustalil na +- 120mm. Zdalo sa vsetko OK. Odskok som nastavil na najrychlejsi.
Oprel som vidlicu o zem, oprel sa o nu, par krat prepruzil, zmeral som zdvih a nameral som iba 100mm. Pritom normalne rukou som schopny vidlicu pekne vytiahnut na 120mm, ale aj takmer bez namahy zatlacit o 15mm a ostane tam. Nevracia sa do plneho zdvihu. Proste s vidlou v ruke mozem smelo chodit +-15mm hore dole bez namahy, akoby tak bol "mrtvy zdvih" alebo ako to nazvat.
Prosim poradte cim to moze byt. Ked ju stlacam tak v tlmeni pocut "zblkanie". Este mi neprisiel 5W olej, tak som nerozoberal a nekontroloval.