zdravicko chcem si kupit novu vidlu a nevem sa rozhodnut medzi tymito dvoma... Recon je 120mm ale je to solo air a tu SID-u mam ojazdenu v paradnom stave za 230€ a to je ale dual air ale ma iba 100mm...Kto mate skusenosti prosim poradte
DIK
Ja mám Recon solo air a aj SID-u Team Dual Air, závisí na aký štýl by si ju bral, pokiaľ na XC a pretekanie, tak skor SID-u, ale pokiaľ na free jazdenie, tak asi skor Recon, netreba ho tak presne nastavovať (nevýhoda dual air-u) a zdá sa mi, že je citlivejší.
urcite by som siel do dual air. vecsia moznost nastavenia podla stylu jazdy.. solo air to ma napevno urcene pruzinkou... a sida je vyrazne lahsia nez recon... zase recon ma o nieco pevnejsiu konstukciu do narocnejsieho terenu
sida:+hmotnost,dual air
- len 100mm
recon>+120mm,pevnejsi
- nemoznost nastavenia citlivosti,vysia hmotnost
a este otazka k tlmeniu ..na oboch je moution control? a co lock out?
Ale RECON má tiež 2 komory, ale rovnaký tlak v hornej aj spodnej, a opakujem, zdá sa mi, že Recon má lepší chod, možno je to ale aj tým, že teraz mi nejak SID-a sfúkla, je makšia, ale chod má horší ako pred nastavením v apríly.
Nechcem ju rozoberať, ani sa babrať, po sezóne ide do Tuning-Testu, ale mal som R7 a v tej olej v zduchovom pieste vydržal tak týždeň, pamatám si, ako som to dolieval.
Z toho všetkého robím iba mazanie vonkajších noh, rozoberať vidlicu sa bojím, preto som sa rozhodol pre TT, iank na R7-čke som mal čierny tlmiaci olej už po jednej sezóne a niekto mi písal, že tlmiaci olej stačí meniť raz za cca 4 roky.
No hej, ale keď meníš mazaci olej, tak musíš rozobrať vidlicu, týmpádom musíš aj vybrať tlmiaci olej a potom ho tam nazad dať, ja by som rovno dával nový.
Čiže nemusím ani vidlicu sfukovať? Lebo r7-čke to šlo aj bez toho (podotýkam, vtedy v tlmiacej nohe už nič nebolo, ani patrona, ja som mal vlastnú edíciu bez tlmenia.
urcite by som siel do dual air. vecsia moznost nastavenia podla stylu jazdy.. solo air to ma napevno urcene pruzinkou... a sida je vyrazne lahsia nez recon... zase recon ma o nieco pevnejsiu konstukciu do narocnejsieho terenu
- len 100mm
recon>+120mm,pevnejsi
Motion control je na side ale obe maju lock out a ja skor take free jazdenie tak asi ten recon by som bral a bojim sa ci mi tie sutre SID "spapa" ked to je iba 100mm
Ten Recon Gold s Motion control-om nemám ja mám Recon Silver, ale tam nieje žiadny rozdiel, šutre ti vezme ako stovka, tak aj 120-na, len 120 sa fúka na nižší tlak, ako stovka, preto je relatívne makšia, 100-ku by si pri tom tlaku dával asi dosť často nadoraz.
Ten Recon Gold s Motion control-om nemám ja mám Recon Silver, ale tam nieje žiadny rozdiel, šutre ti vezme ako stovka, tak aj 120-na, len 120 sa fúka na nižší tlak, ako stovka, preto je relatívne makšia, 100-ku by si pri tom tlaku dával asi dosť často nadoraz.
cize ktoru odporucas na free jazdenie?? ja osobne asi by som uprednostnil ten recon kedze sa moc do toho nevyznam a ked vidim ako to treba nastavovat ten dual air a babrat sa s tym tak som z toho zeleny
fAKT JE, ŽE sida jke makka, v zjazde je vidieť, ako vonkajšie nohy chodia dopredu/do zadu, to som u Recon-a nepostrehol, týmpádom asi odporúčam skor Recon-a, ale ešte počkaj, ako sa vyjadria iní.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
- len 100mm
recon>+120mm,pevnejsi
- len 100mm
recon>+120mm,pevnejsi
Motion control je na side ale obe maju lock out a ja skor take free jazdenie tak asi ten recon by som bral a bojim sa ci mi tie sutre SID "spapa" ked to je iba 100mm
cize ktoru odporucas na free jazdenie?? ja osobne asi by som uprednostnil ten recon kedze sa moc do toho nevyznam a ked vidim ako to treba nastavovat ten dual air a babrat sa s tym tak som z toho zeleny