rozhodujem sa medzi tymito dvoma plastami. Je tu o nich aj celkom dlha tema, ale ide mi o tento rozmer - trosku som vahal aj nad 2.25, ale nizsi odpor zrejme pomoze. Jazdim skor rekreacne asfalt aj lesy, bike je Gary Fisher Piranha 2009.
Lakaju ma Rocket Rony, no zaroven sa trochu obavam odolnosti - opravovat defekt kazdy druhy den sa mi fakt nechce
Dakujem za odpovede
posledný komentár: 31. 5. 2012 o 21:13
Ak ale chceš jazdiť aspoň polku výjazdov po asfalte tak by som porozmýšľal nad niečím iným, na asfalte totiž takmer miznú pred očami.
Su 2 druhy Racing R. ... starsi a novsi. Ten starsi nedrzal prakticky vobec .. novsi ma lepsi dezen, takze mi to slo. Ale .. Rocket Ron je rychlejsi na sfalte. Ani jeden z plastov Ti na sotoline a podobne nevydrzi, na asfalte vydrzi viac myslim Racing Ralph.
Co sa tyka defektov .. no, myslim si, ze Ron je lepsi. 2.25" je dobra vec, fukas trochu menej, a valivy odpor je rovnaky + viac znesie v terene, je to zakladny princip balonovej pneumatiky.
Co sa tyka duse .. maxiss fly .. radsej nie , to skor klasika Kenda cca 120g
Teren = Rocket Ron
Asfalt = Racing Ralph
A kludne mozes i performance verziu Ronu .. je tazsi len o asi 20g od evo ale znacne lacnejsi (stale ale kevlar patka)
Mozno akurat .. Racing Ralph ma malinko myslim lepsie zaoblenie ako Ron ... ale zas je ... lahsi
čo stvárate kedˇvám na asvalte miznu plášte pred očami
FF cca 2000 km a uplne do pohody jazdene 60 asvalt nakoľko nemám silničku zbytok terén.
A musim podotknut .. rovnako ako kdekolvek inde .. univerzalny plast neexistuje, vzdy ide o kompromis .. ale ten kompromis musi jeden zistit clovek sam. Jeden extrem je plast, ktory vydrzi 10tisic km na prakticky kazdom terene, ale jazda s nim na mokru je samovrazda (ak sa ide na doraze) a su plaste, ktore podrzia aj na mokrom dreve, ale ich zivotnost je asi 5km dole kopcom (makka zmes v DH zjazdoch). Rovnako je to v automobiloch pretekoch (rallye, F1) a vsade inde . Zatial neexistuje latka a zmes, ktora drzi vsade, vydrzi vsetko, a nezjazdi sa nikdy
A to este nepisem o plastoch , ktore su specialne urcene na podmienky typu pieskova duna a pod ...
teraz tak trosku ina uvaha - brat 2.10 alebo 2.25? Vyhody a nevyhody. Teraz tam mam seriove Bontrager Jones XR 2.25 vpredu a 2.20 vzadu a tie plaste maju (subjektivne pocity) vysoky odpor, su hlucne a samocistiaca schopnost mizerna. Preto sa tak nejak 2.25 trosku bojim, predtym som vzdy jazdil max. 2,00 a to islo ako po masle
jinak aktualne vozim na jednom kole ve predu 2,2" Rona vzadu 2,2" Ralpha a na druhem kole tebou uvedene Bontragery.
Pokud chces ale Ron a Ralph tak doporucuju do predu Rona do zadu Ralpha tahle kombinace me prijde jako lepsi. Ron ma ridsi vzorek trochu lip drzi a Ralph diky hustsimu vzofku vzadu lip jede, ale rozdily mezi nema nejsou velke. Pak jeste bacha na sirku Ralph je o poznani sirsi nez Ron
Beriem že plášť na AM, FR vydrži (DH je o niečom inom to tu nemusime rozoberať) menej bo tam sa dosť často jazdiš smykom a robia sa rozne prasačinky + mäkššia zmes ale na XC jazdenie pokial nejazdíš ***** zodrať RR po 1000-2000 km je choré asi bude niekde chyba medzi zemou a rajdami.
mať na biku dva rozne vzory ja ako *****.
Ak bude v tvojej jazde prevládať asvalt zober Ralpha ak les a polne cesty Rona.2,1 ti musi stačiť.
jinak aktualne vozim na jednom kole ve predu 2,2" Rona vzadu 2,2" Ralpha a na druhem kole tebou uvedene Bontragery.
Pokud chces ale Ron a Ralph tak doporucuju do predu Rona do zadu Ralpha tahle kombinace me prijde jako lepsi. Ron ma ridsi vzorek trochu lip drzi a Ralph diky hustsimu vzofku vzadu lip jede, ale rozdily mezi nema nejsou velke. Pak jeste bacha na sirku Ralph je o poznani sirsi nez Ron
Aky mas prosim nazor na tie Bontragery, hlavne v porovnani s Ronom / Ralphom? Ci mam cakat vyrazne zlepsenie
schwalbe pojedou lip, vse ostatni je podobne grip ve prospech Bontrageru, pokud je nemas sjete tak vymena ti moc nepomuze, ale jde hlavne o to v jakem terenu hlavne jezdis.
A je nejaký zásadný dôvod, prečo nedať dopredu rovno NN. Držať bude určite lepšie a odpor bude oproti Ronovi zvýšený myslím len zanedbateľne. A životnosť bude tiež pri NN lepšia. Jedinú výhodu Rona vidím len v nižšej hmotnosti.
ted je tam NN a jeste dlouho bude.
Beriem že plášť na AM, FR vydrži (DH je o niečom inom to tu nemusime rozoberať) menej bo tam sa dosť často jazdiš smykom a robia sa rozne prasačinky + mäkššia zmes ale na XC jazdenie pokial nejazdíš ***** zodrať RR po 1000-2000 km je choré asi bude niekde chyba medzi zemou a rajdami.
mať na biku dva rozne vzory ja ako *****.
Ak bude v tvojej jazde prevládať asvalt zober Ralpha ak les a polne cesty Rona.2,1 ti musi stačiť.
Fast Fred mi vydrzal ano, ta-da, predstav si .. 500km .. a nie som sam, komu to vydrzal takto a nejazdim ani drift, ani smykom na zadnom. Rocket Ron mi vydrzal 1000km, z toho 80% som zodral na 100km v Cortine. Ziadne plast okmre Michelin XC Dry (ktory je zabijak v mokru) mi nevydrzal vzdadu dlhsie nez 2tisic (mozno prave Ralph na asfalte) .. nez sa vydral. Mozno povazujes sa zjazdeny plast taky, kde uz nie je vzorok ani na boku a vytrcaju z neho chlpy .. ja ale za zodrany povazujem taky, kde proste zaberova cast je zodrana. A pokial sa chces porovnavat s tym kto kolko najazdil na MtB, tak ja jazdim MtB od roku 87, a dosial som najazdil cez 50tisic km. Ale to je naprosto irelevantne. Zodrany plast je taky, ktory uz neplni svoju ulohu. To ze na bocnych stoploch ma este chlpky, ale stredna cast je zodrana = plast na vyhodenie.
Samozrejme, predny plast mi obvykle vydrzi bezne 4-5tisic. Alebo aj viac. Problem je zadny plast, kedze je tam 2/3 hmotnosti , plus zaber a brzdenie ... v terene to plast odnesie najviac.
Ano, viem si predstavit, ze ak jazdit vylucne asfalt (Ralph sa tam nederie) a nejaky suchy tvrdy teren zlahka, ze Ti to vydrzi. Zkus si ale niekedy zajazdit po ostrych sotolinach v Alpach ... napriklad taky Noby Nic bol skoro na vyhodenie po 100km zavode v Salzkammergute. A to pomaly aj predny.
Takze poprosil by som Ta, aby si sa prestal navazat do ludi, ze nevedia jazdit a len driftuju, ked zjavne o tom ani nemas paru
ps: maval som asi 67 kg