kedze chcem dat svojmu uz starsiemu tatosovi trochu mladsej krvi, rozhodol som sa pre vymenu brzoveho systemu. vlastnim bike KELLY´S SPIDER SF ACTIVITY, myslim, že z r.2006. na svoj vek a niekolkorocne statie v pivnici bez potrebnej udrzby je v skvelej forme.
ale spät k tym brzdam. ako pisem v predmete, chcem nahradit V-brakes hydraulickymi kotucovymi brzdami. v lokalnom obchode mi navrhli SLX-ka od SHIMANO. vraj je to taka "zlata stredna cesta".
po bruzdani netom som natrafil na ponuku, ktora je o €50 nizsia, ako v tomto obchode.
bavime sa konkretne o SLX packach+strmenoch+dostickach P/Z, dvojdielnych kotucoch 160/180 a o nabojoch P/Z. cena cakom-prask €160,60.
kedze sa v tomto odvetvi vôbec neorientujem, prosil by som Vase poznatky a skusenosti a hlavne radu, ci do toho ist, abo nie.
dakujem.
a momentalne aj dochadzam do prace na biku. z domu mam dolekopec a pod nim T krizovatku. parkrat som to uz neubrzdil...
preto kotuce
Len aby si nezistil že ten bicykel bude toho potrebovať o dosť viac aby bol plne použiteľný, ľahko by sa to mohlo dostať nad 200€ spolu s tým tvojim plánom na vylepšenie bŕzd...
Keby aj zoberieš nejaké veľmi dobré véčka, vymeníš opotrebované spotrebné veci a potešíš sa novými plášťami, tak by si sa zmestil do 100€ a verím že by to išlo lepšie ako zamerať sa na brzdy + zanedbať zvyšok.
Ked si predstavim stelovanie gumiciek (+tu hnusnu gumennu spinu na rukach) a vymenu zodratych rafkov, veru zlate bezudrzbove kotuce
boze, jak medzi dvomi mlynskymi kolami... :/
v cene nie je zahrnute prepletenie kolies, s tym som ratal, ako vedlajsim vydavkom.
musim podotknut, ako som pisal v prvom prispevku, bike je v skvelej forme (aspon co sa tyka môjho nazoru, znalci by urcite nasli chyby).
predtym, ako som ho odstavil, bol ako v bavlnke, vymenil som zadny prehadzovac a vsetky lanka boli menene tiez. potom som odisiel za pracou do CR, preto bike stal ladom az donedavna ako sa oteplilo a zacal som na nom jazdit do prace.
a kedze v bytovom dome sa vela aktivit prevadzkovat neda, zacal som aj trochu jazdit po okoli. ako hovorim, maximalne ma stvu tie brzdy - ked ides z kopca a skoro to napalis do predzahradky, prechadza ta chut si aj niekam vyrazit...
díky za rady!!!
a teda ked ste nacali tie gumicky, ktore? pozeral som JAGWIRE alebo KOOLSTOP - oboje zevraj dobre brzdia aj vlhke. len neviem, aky je rozdiel medzi tymi farbami tychto konkretnych znaciek (ak su dobre teda).