Kategórie
Bike-techposledný komentár: 7. 2. 2021 o 20:48
-17% Truvativ Hussefelt Comp riadidlá, Ø-31.8 mm/700 mm, zdvih 20 mm
24,90 €
-17%
MOC 37,99 €
Akcia -15% FORCE Team Ultra Light MTB riadidlá, Ø-31.8 mm / 760 mm, karbón
108 €
-15%
MOC 149 €
-11% Truvativ Atmos 7K riadidlá, Ø-31.8 mm/760 mm, zdvih 10 mm
70,99 €
-11%
MOC 88,99 €
-10% PRO LT MTB HIGH RISE riadidlá, Ø-31.8 mm/740 mm, zdvih 40 mm
38,90 €
-10%
MOC 51,99 €
-31% FSA Energy sada riadidlá/predstavec/sedlovka, 440 mm, 27.2 mm x 350 mm, 110 mm
129,99 €
-31%
MOC 189 €
Mojej som tiez zvacsil rajdy, lebo po vyskusani zo 720 presla na 760 a jej to viac vyhovuje, pri zmensenom predstavci.
Takze daj data a ludia poradia.
ako tu uz bolo spomenute - ak sa da posun gripy viac do stredu ci ti nebude uchop lepsi - skratit by sa mali dat kazde rajdy.
Ahoj, rada by som sa vyjadrila, ale ako všetci ostatní, ktorí by ti radi pomohli potrebujú vedieť na začiatok viac údajov, ako napr. typ alebo model bajku, (aby bolo možné pozrieť geo), výšku tvojej "ženušky" a čo sa chystá jazdiť.
Napr ja meriaam 169cm a na Ripleym veľkosti S mám šírku riaditiek 720mm a zdá sa mi to ako dostatočné. Na XCO bajku mám 700mm a je kľudne by som zvládla aj 690mm. Osobne mi pripadá enormné rozširovanie riaditiek niekedy kontrapoduktívne. Na niektorých trailoch som rada, že sa zmestím zo 720tkami
A aký máš predstavec? Ďalšou otázkou je vždy aj samotné zahnutie a stúpanie riadidiel...
Kazdopadne, pri vsetkej tej onanii nad konkretnou sirkou casto zanikne aky roznorody maju ludia uchop gripov/riaditok, nieco co dobre napisali hore vrabc0 aj dobi. Ja konkretne tiez drzim riaditka tak ze mi stvrtinka dlane pomaly vysi mimo nich. Ak by som chytil riaditka blizko vnutorneho kraja (volam to "bmx uchop" ludovo) tak to urobi rozdiel aj 8 cm v sirke uchopu.
Co je cele viac nez tie 4cm pri 760-800mm o ktorych sa hada cely mtb internet.
Pri chuti zaexperimentovat si sa podla mna nebat kupit 800mm, dat tomu 3-4 dni jazdenia aby opadol sok z niecoho noveho a potom si postupne posuvat gripy donutra kym si nenajde osobny ideal. Vysledok treba aj tak korigovat vzhladom na celkovy posed/postoj/dlzku predstavca/etc..
Za mna zbytocne hladat nejaku univerzalnu formulku na vysku/dlzku ruk/sirku ramien/velkost biku/kolies/etc.. a nasledne golden ratio nezmysly od roznych web coachov. Individualna preferencia vzdy trumfuje.
Títo páni majú dobré videá k téme geometrie.
https://youtube.com/channel/UCucbPdaUiex4Atyl2XCP18Q
ten vzorec mi nejak nesedi
čím samozrejme nechcem povedať aby si skúšal širšie
To asi úplne nepôjde - to by som sa už vážne nevopchal medzi stromy na trail.