Zdravim, chcel som sa popytat ake mate skusenosti s danym stredovym zlozenim. Originalne povodne mi vydrzalo tristvrte roka.Druhy kus cca tri mesiace. Posledny som daval mesiac dozadu. a uz sa rosypalo aj to. Je pravda ze to posledne som poctivo nakrmil v peknych blatach ....ale myslim ze aj tak by malo aspon cosi viacej vydrzat. montaz stredu bola nenasilna takze k poskodeniu pri montazi podla mna urcite nedoslo.
Po dvoch sezónach a asi 3500 km mám stále pôvodné. Nikdy som s ním nič nerobil, kľuky od kúpy biku dolu neboli. Blatu ani wapke sa nejak extra nevyhýbam.
Zkus to vylisovat a rozebrat
Můžeš tam natlačit tuk
Ale hluk se časem vrátí
Někdo to řeší , někdo ne
Já teď koupil pressfit od TOKENu . Zatím najeto cca 500 km a je klid. To jsem u Sramu neznal
takto nejako skoncil prvy a druhy kus ...a ten aktualny co som osadzal mesiac dozadu ...tak uz ma peknu volu na strane od placky ..cize lozisko zase nevydrzalo ...
Mal som Dub pressfit cez dva roky, odhadom 3-4k vo všetkých podmienkach... Nemusel som sa ho chytiť za celý čas na biku a teraz stále slúži druhému majiteľovi
Mal som rovnaký problém. Menil som press fit stred gxp každý rok a to nevapkujem a v blate jazdím výnimočne. Nevedel som tomu prísť na kĺb. Až si jeden mechanik pri výmene všimol že sa mi tam dostáva bordel/voda cez cez sedlovku. Utesnil som sedlovku a zatiaľ je 2 roky kľud. Skús si to tiež skontrolovať.
Otázka proč ta kvalita od Sramu je tak rozkolísaná
Mě nejdéle vydržela sada , která byla namontovaná ve fabrice
Další 2 pressfity vydržely méně
Dokonce ten poslední pressfit od Sramu řinčil hned když jsem ho vytáhl z krabičky
To že se dnes šetří i vazelínou je už známé
Teď jsem dal pressfit od Tokenu a čekám kdy se začne ozývat
tak ono hlavne, podla mna je dost debilny system stredu, kde sa vzdy meni cely stred. BB sa ma nalisovat a potom uz len menit loziska. Vsak ten domcek je tam (aj) na to, aby si neposkodil castym lisovanim samotny ram.... Ked uz vyrobcovia ramov nedokazu spravit slusne presne otvory na bb, aby neodpalovali loziska po par km.
Pressfit je odrb na zákazníka
Ale na montáž to je skvělé , rychlé, jednoduché . Žádné závity .
Výrobci s tím jsou spokojení
Jen mě překvapuje , kolik si za ten pressfit řeknou peněz . Na to jak to je udělané
odrb jak odrb. Vsetko nekvalitne spravene je odrb na zakaznika . A btw, pressfit mas pravdaze aj v zavitovych BB - lozisko je pressfittnute do BB, takze...
Ja nepisem ze je vyhoda ked das do bsa pressfit. Ja pisem, ze loziska v bsa strede su taktiez nalisovane do domceka bb. Obdobne ako mas samotny domcek bb pri pressfite nalisovany do ramu. Jediny rozdiel je, ze pri bsa su potrebne lepsie tolerancie aby to fungovalo, a kedze vyrobcovia pri pouziti pressfit bb casto nedodrziavaju ani tie menej prisne tolerancie, tak nastava problem... Proste robia shitne ramy nesplnajuce specifikacie
zdravim sice nemam DUB ale glasicky sram gxp PressFit 92 MTB chcem sa opýtať či sa dá zohnať napríklad som videl KCNC ale potreboval by som stredove zloženie zlatej farby či konkretne na tento typ je, na rôzne ine som našiel
Keď je pressfit 41mm tak sa nedajú len ložiská meniť keďže strek je užší ako to ložisko ktoré sa používa pri BSA strede 6806 vonkajší priemer 42mm... riešenie je napríklad toto https://www.bike24.com/p2365986.html akurát na slovensku nikto nedá toľko za stred, prípadne vymeniť kluky za nejaké s BB30 oskou a pri DUBe ti nepomôže ani závitové stredové keďže oska má 28,9mm a také ložisko sa nevyrába, bolo by treba redukcie ktoré robí napríklad Chris King...
Enduro Bearings robilo na to stredy len teraz je všetko lepšie nedostupné, henten Wheels má tiež enduro stred, mal by mať dvojitú radu ložísk podľa hrúbky
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
A ikdyž o něj budeš pečovat , tak bude chrastit (nemyslím lupat) v ložiscích
Pohledej náhradu od jiného výrobce
Můžeš tam natlačit tuk
Ale hluk se časem vrátí
Někdo to řeší , někdo ne
Já teď koupil pressfit od TOKENu . Zatím najeto cca 500 km a je klid. To jsem u Sramu neznal
Mě nejdéle vydržela sada , která byla namontovaná ve fabrice
Další 2 pressfity vydržely méně
Dokonce ten poslední pressfit od Sramu řinčil hned když jsem ho vytáhl z krabičky
To že se dnes šetří i vazelínou je už známé
Teď jsem dal pressfit od Tokenu a čekám kdy se začne ozývat
Ale na montáž to je skvělé , rychlé, jednoduché . Žádné závity .
Výrobci s tím jsou spokojení
Jen mě překvapuje , kolik si za ten pressfit řeknou peněz . Na to jak to je udělané
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/stredove-zlozenia/press-fit/sram-dub-pressfit-92-89-92-stredove-zlozenie.html
ale po3tis. km je treba meniť už druhý krát?! niečo ako BBB alebo Token ...podla toho čo tu čítam... aby potom stačilo ložiská meniť? potreboval by som presný model, lebo
https://www.bike24.com/p2365986.html akurát na slovensku nikto nedá toľko za stred, prípadne vymeniť kluky za nejaké s BB30 oskou a pri DUBe ti nepomôže ani závitové stredové keďže oska má 28,9mm a také ložisko sa nevyrába, bolo by treba redukcie ktoré robí napríklad Chris King...
Enduro Bearings robilo na to stredy len teraz je všetko lepšie nedostupné, henten Wheels má tiež enduro stred, mal by mať dvojitú radu ložísk podľa hrúbky