Tak asi som v pi**. Neda sa mi rozobrat poskodeny stred . Nedaju sa povolit misky. Pouzil som zamerne ocelove na duralovom rame aby nedoslo k zlepeniu a aj tak nejdu dolu. Na novy ram nemam a zajtra je Dubnicak . Ak mate radu dajte prosim .
mal si to namazat antiseize vazelinou... alebo aspon obycajnou... skus wd40, pripadne nahriat teplovzduskou, poklepavat atd... a hlavne kvalitny stahovak...
ja sa normalne pytam.. nechapem ako sa da stahovak pouzit na misky ked su zavitom spojene s ramom. ty palig tiez vies miesto normalnej odpovede len daku kktinu napisat co?
no pravdupovediac si to napisal aj ty. a stahovak je nieco o dost ine ako kluc. a zjavne tu ide o kluc.
ked nejde o slovickarenie tak rovno mozem napisat nech to skusi povolit rajdami a nanesie na to jemnu vrstvu kotucovych brzd lebo naboj nie je vhodny na to.
hranie na slovička je velmi užitočné ....
nakolko mu to nejde povoliť, tak predpokladám, že klúč (stahovák) má, aj ho vie použiť.
Otazne či to povoluje správnym smerom. Momentálne som si není istý, ale povolovať by sa malo smerom dozadu čiže proti smeru jazdy. Pre istotu ešte niekto pozrite, nakolko som už dávno nemal v ruke tieto misky.
Smer odtocenia misiek poznam . Skusil som to WD a idem do firmy na udrzbu a skusim nieco vymysliet . Skusim napevno pripevnit ten kluc a pouzit velku paku . Snad to povoli ak nie tak je to ..... .
k teme: ako uz bolo povedane (nejake uvolnovace a la WD40, kvalitny stahovak) a potom este lesenarsku trubku(matt to tusim pozna)...
jj...tak to poznam velmi dobre ...ono to chce klud a misky obliate WD-ckom...potom uz iba klud anglicana, stahovak z kvalitneho materialu a dvojmetrovu lesenarsku trubku...urobi to prvotny PUK a potom to uz ide
hmmm kamarad mal kvalitny stahovak, nekvalitny kluc a nekvalitne misky
najprv zlomil kluc nejake hovado (17tusim) a potom to nejak zapacili (zhruba 2metrovou lesenarskou trubkou ) a z misky bol ventilator
Oceľ a hliník dohromady je pekné svinstvo. Vie sa to krásne zahryznúť. Raz mi pri jarnej výmene v servise nenamazali hlinikové disky, tie sa zahryzli do oceľových držiakov a pri defekte na ceste ďaleko od najbližšej dediny som nevedel vymeniť koleso. Tiež som to riešil brutálne - s malou dušičkou trochu zaskrutkoval dve z piatich skrutiek, zhodil auto zo zdviháka, trochu sa pohol dopredu a zabrzdil. Na tretí pokus disk povolil, tiež s puknutím čo som počul až do auta. Našťastie skrutky aj závity na skrutkách zostali neporušené...
Ok mam to spravene . Bike som musel sice koli tomu rozhodit ,ale uz je vsetko na poriadku. Vo firme sa nam to podarilo spravit. Ale bola to fuska. Rano sa ide na Dubnicak a to ma tesi. Moj milasek je v poriadku huraaaa.
Ahojte.
Chcem sa opýtať či ešte sa vyrábajú takéto mysky stredového zloženia s tesnením. Tá na obrázku má takmer 20 rokov, protikus na druhú stranu nemám a na tejto je tesnenie dosť opotrebené. Chcem sa vrátiť k takému systému.
Prosím nepíšte mi o zapuzdrených oskách, ktoré po opotrebení musím cele zahodiť- je to neekologické. Kým taký starý typ viem pekne rozobrať, vyčistiť a znovu namazať, ak treba tak kúpiť len samotné ložiskové venčeky, až sa tie staré opotrebujú. A ešte prosím ak by mal niekto poznámky typu 100 rokov za o*****mi, pieskovisko a podobné, nech si to nechá pre seba.
Za rady vopred ďakujem.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
no neverim
k teme: ako uz bolo povedane (nejake uvolnovace a la WD40, kvalitny stahovak) a potom este lesenarsku trubku(matt to tusim pozna)...
edit: teraz ma napadlo, ze tu asi zacne slovickarenie, nakolko, ty to budes volat "kluc" a mar_tin to nazval "stahovak"...ale rad by som sa mylil
ked nejde o slovickarenie tak rovno mozem napisat nech to skusi povolit rajdami a nanesie na to jemnu vrstvu kotucovych brzd lebo naboj nie je vhodny na to.
nakolko mu to nejde povoliť, tak predpokladám, že klúč (stahovák) má, aj ho vie použiť.
Otazne či to povoluje správnym smerom. Momentálne som si není istý, ale povolovať by sa malo smerom dozadu čiže proti smeru jazdy. Pre istotu ešte niekto pozrite, nakolko som už dávno nemal v ruke tieto misky.
"3. Levá miska má pravý závit, pravá miska má levý závit. Obě misky tedy povoluji otáčením směrem k přednímu kolu."
no neverim
jj...tak to poznam velmi dobre
najprv zlomil kluc nejake hovado (17tusim) a potom to nejak zapacili (zhruba 2metrovou lesenarskou trubkou
Chcem sa opýtať či ešte sa vyrábajú takéto mysky stredového zloženia s tesnením. Tá na obrázku má takmer 20 rokov, protikus na druhú stranu nemám a na tejto je tesnenie dosť opotrebené. Chcem sa vrátiť k takému systému.
Prosím nepíšte mi o zapuzdrených oskách, ktoré po opotrebení musím cele zahodiť- je to neekologické. Kým taký starý typ viem pekne rozobrať, vyčistiť a znovu namazať, ak treba tak kúpiť len samotné ložiskové venčeky, až sa tie staré opotrebujú. A ešte prosím ak by mal niekto poznámky typu 100 rokov za o*****mi, pieskovisko a podobné, nech si to nechá pre seba.
Za rady vopred ďakujem.